SR > Nyheter

Tuesday, 15 June, 19:07

SR - 11 jun 21 kl. 21:52

G7-ledarna lovar stora offentliga investeringar för ekonomin



G7-mötet i engelska Cornwall inleddes i dag med att värden, den brittiske premiärministern Boris Johnson uppmanade samtliga deltagarländer att bygga upp sina ekonomier igen efter pandemin på ett grönare och mer rättvist sätt. Enligt medieuppgifter så har G7-länderna enats om fortsatt behov av offentliga finanspolitiska stimulanser för sina ekonomier för en bra återhämtning efter pandemin. På fredagskvällen träffade världsledarna också den brittiska drottningen Elizabeth II och flera andra ur den kungliga familjen, Elizabeth firar om än nedtonat officiellt sin 95-åriga födelsedag i morgon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Cornwall, Boris Johnson, G7, Elizabeth II

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: G7-ledarna, lovarstora , offentliga, investeringarför , ekonomin

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Bistånd gick till korrupta mottagare - 67 miljoner har återkrävts

Förra året ökade antalet anmälningar om olika typer av oegentligheter kring biståndsmyndigheten Sidas projekt. 326 ärenden om misstänkt korruption och andra missförhållanden registrerades 2020, året före var motsvarande antal 261. Myndigheten begärde i fjol tillbaka 67 miljoner kronor, de största återbetalningarna var på 20 respektive 7 miljoner.

SR - 1 timme sedan

Stor flygövning visar musklerna för Ryssland

Just nu pågår en av Europas största flygövningar Arctic Challange Exercise. Åtta länder tränar just nu i norra Sverige, Finland och Norge. Bland annat deltar det amerikanska flygvapnet.

SR - 1 timme sedan

Konflikt om ny regering i Nordirland

I Nordirland pågår just nu processen med att tillsätta ny regeringschef och ny vice regeringschef för den självstyrande riksdelen i Storbritannien. De rivaliserande största partierna, Storbritannientrogna DUP och Irlandstrogna Sinn Fein har dock hamnat i konflikt om tillsättningen samtidigt som oron i Nordirland sen tidigare i år är ökat på grund av följderna av brexit. Regeringen i London uppmanar parterna att snabbt komma till en lösning, om man inte gör det inom en veckan kan nyval komma att utropas..

SR - 1 timme sedan

Världens längsta handelsdispyt har fått en lösning

Världens längsta handelsdispyt har fått en lösning på ett möte i Bryssel, då USA:s president Joe Biden träffade EU:s ledare. Ett möte där man tillslut lyckades nå en uppgörelse i bråket om flygplansjättarna, europeiska Airbus och amerikanska Boeing, en konflikt som har pågått sedan 2004, alltså i 17 år. EU och USA har anklagat varandra för att ge olagligt stöd till sina bolag, båda har fått rätt hos Världshandelsorganisationen WTO och båda har också riktat sanktioner mot den andre och med dagens överenskommelse ska dessa sanktioner fasas ut de kommande fem år..

SR - 2 timmar sedan

Morgan Johansson (S) kommenterar frågan om marknadshyror

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) håller en digital presskonferens. Ministern ska kommentera frågorna kring utredningen om Fri hyressättning vid nyproduktion av bostäder. Tidigare i dag höll Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar en pressträff där hon ställde regeringen inför ett ultimatum: V ger regeringen 48 timmar att ändra sig i frågan om marknadshyror – annars går de vidare med hotet om misstroendeomröstning..

SR - 3 timmar sedan

Ungern inför förbud mot "främjande "av homosexualitet

I Ungern har parlamentet godkänt en lag som förbjuder spridandet av information, som anses främja bland annat homosexualitet och könsbyten hos personer under 18 år. Lagen, som lades fram av premiärminister Viktor Orbáns konservativa högerregering, har fått kraftig kritik från bland andra människorättsgrupper och ungerska oppositionspartier. Den har jämförts med liknande lagar i Ryssland mot "homosexuell propaganda"..

SR - 4 timmar sedan

Besked om undervisningen i skolan i höst

Regeringen håller pressträff om hur undervisningen ska genomföras i grund- och gymnasieskolor i höst. Medverkar gör skolminister Anna Ekström (S) och Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten. Lyssna på beskedet i Ekots direktsändning..

SR - 4 timmar sedan

Ebba Busch misstror Vänsterpartiets ultimatum

Nu kommenterar Kristdemokraterna hotet från Vänsterpartiet om att väcka misstroendeförklaring om regeringen inte backar från förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch bedömer inte Vänsterns ultimatum till regeringen som trovärdigt. "Vill man trovärdiggöra jämtemot kristdemokraterna att man menar allvar och är beredd att fälla löfvén, då bör Dadgostar lyfta på luren till Åkesson – då hamnar saken i ett annat ljus, då är vi beredda att diskutera den, säger Ebba Busch..

SR - 5 timmar sedan

När någon skjuter ett barn – hör mammans berättelse

De senaste åren har antalet skjutningar ökat, och bland de som blivit skjutna finns också ett antal barn. Ekot har tittat närmare på ett fall där en 14-årig pojke blev beskjuten och träffades av tre skott – han är nära att dö, men överlever. "Förstörde hela livet, det var inte bara fem skott.

SR - 5 timmar sedan

Ramberg: V sätter tickande bomb under Löfven

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar ger statsministern 48 timmar att svara på Vänsterpartiets krav i hyresfrågan. V kräver att regeringen antingen lägger ner försöken att göra om hyreslagstiftningen eller kommer överens med Hyresgästföreningen om eventuella förändringar senast till riksdagens öppnande den 14 september. Om inte regeringen bejakar Nooshi Dadgostars krav kommer Vänsterpartiet att dra undan sitt stöd för regeringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.