Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 15 June, 18:31

Världen Idag - 11 jun 21 kl. 12:00

Webb-tv: Ska mindfulness användas i global FN-plan?Att utrota fattigdom, hunger och ojämlikhet genom en global FN-plan är fel väg att gå. Det vidhåller Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter apropå Agenda 2030. – För att uppnå de här målen behöver man ta till någon form av tvångsåtgärder, säger han. Övriga ämnen som diskuteras är prideinslag i skolor, USA:s gränsproblem och huruvida Gud kan ändra sig..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
FN, Sven Almkvist, Veckans, Agenda, USA, Gud

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Webb-tvSka , mindfulness, användasi , global, FN-plan

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Tre religioner samlas under ett tak i Berlin

En kyrka, en moské och en synagoga ska samlas under ett tak i Berlin. Byggnaden ska stå på platsen där kyrkor stått sedan 1200-talet och finansieras till viss del genom donationer från Qatar. Flera kristna samfund har godkänt projektet, men det möter också kritik..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Förskolebarn fick pride-pynta rondell

Förskolebarn i Mölndal smyckade en rondell i staden med blommor och banderoller inför kommunens pridefirande. Att JO nyligen kritiserade en skola i Växjö för ett prideinslag där eleverna hade kunnat känna sig tvingade att delta får dock inte kommunen eller förskolan i Göteborg att idka självkritik..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Ungern röstar om att förbjuda hbtq-information

Barnböcker med ”homosexuell propaganda” kan komma att förbjudas i Ungern. I dag, tisdag röstar landets parlament om ett lagförslag som skulle förbjuda allt innehåll som kan anses uppmuntra till könsdysfori och homosexualitet. Förslaget innehåller även skärpt straff för pedofili och förbjud av pornografi riktad till barn under 18 år..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Snart sjösätter Mercy Ships sin nya miljardsatsning

Global Mercy kommer att bli världens största sjukvårdsfartyg och ska kunna hjälpa ännu fler människor i några av världens fattigaste länder. Nu har organisationen dessutom fått extra draghjälp i Sverige genom den kristna skådespelaren Rasmus Troedsson som ny talesperson..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Elise Lindqvist prisas – får medalj av kungen

Nu ska Ängeln från Malmskillnadsgatan, Elise Lindqvist, få medalj av kungen för sina insatser bland prostituerade kvinnor. ”Medalj till mig, för vadå?” tänkte hon då hon fick beskedet..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Pingst vill göra ett seriöst arbete för etnisk jämlikhet och mångfald

Bedömningen att fråga om hudfärg i enkäten gjordes utifrån diskrimineringslagstiftningen. Det skriver företrädare för Pingst Sverige apropå den kritik som Marco Strömberg och Linda Ekerbring framfört i ett inlägg här på debattsidan mot Pingsts församlingsenkät om etnisk mångfald..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Guds rike är inom grepphåll

Det finns två begrepp i Nya testamentet för tid. Det första är chronos, vilket är det vi vanligtvis menar när vi talar om tid. Chronos är den tid som ständigt går, sekvens efter sekvens, och vars verklighet vi alla är fångade i.

Världen Idag - 18 timmar sedan

President George W Bush och tron som förvandlar liv

Bush ställde upp i presidentvalet med ”medkännande konservatism” som valplattform. Kristna hjälporganisationer skulle inte längre betraktas som något förlegat, utan som institutioner kapabla att ge det staten inte kunde ge människor i nöd: hopp i sina hjärtan för att orka resa sig i livet. Det skriver Ronie Berggren i sin första artikel om George W Bush och hans politiska arv..

Världen Idag - Igår: 17:00

Svenska friidrottare ska få tävla utifrån upplevt kön

Ungdomar upp till 18 år ska kunna tävla utifrån det kön de upplever sig ha. Det är kontentan av en ny policy som Svenska friidrottsförbundet har antagit. Under hösten ska man titta på frågan även när det gäller vuxna elitidrottare..

Världen Idag - Igår: 16:37

G7-länder vill se utredning om virusets ursprung

G7-ledarna har tagit sitt toppmöte i hamn, bland annat med löften om en grön omställning för att få ner utsläppen. Hårda ord mot Kina finns också med i slutdeklarationen. Bland annat vill G7 länderna se en transparent utredning för att ta reda på coronavirusets ursprung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.