Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 June, 02:53

Nyan - 15 mar 18 kl. 10:30

Stordonation till galeasbyggeStiftelsen Emilia som vill bygga en galeas på traditionellt vis har fått en anonym donation på 100 000 euro. Arbetet med att bygga galeasen kan därmed inledas redan i vår.
Arbetet med Emilia har pågått sedan 2015. Syftet är att bygga ett skepp som så småningom ska kunna ersätta Albanus. Projektet ska också dokumentera arbetet för att bidra till bevarandet av åländsk skeppsbyggnation.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Emilia, Albanus, Emelia, Orre, Nyan

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stordonationtill , galeasbygge

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Efter bråk – demenscenter ska byggas

Liberalerna överraskade under tisdagens fullmäktigemöte de andra partierna, understödda av Obunden samling, och upprörde främst Moderaterna, med att vilja ta ställning till placering redan nu och förorda Apalängen utan att invänta den tre månader långa utredningen..

Nyan - 10 timmar sedan

Potentiell lagändring för Sunnanvind

Partiet Obunden Samling säger att projektet Sunnanvind är omöjligt utan en lagändring..

Nyan - 12 timmar sedan

Tallink Siljas vändning – väljer bort Kapellskär efter sommaren

Tallink Silja återvänder inte till Kapellskär – och kort morgontur till Mariehamn – med Åbokryssningarna efter sommaren.I stället väljer rederiet att gå till Stockholm även under vintersäsongen – med en specialkryssning på måndagar. Tallink Silja meddelar på tisdagen att man avser att öppna en unik kryssningsprodukt med Baltic Princess från Åbo med en tiotimmarsdag i […].

Nyan - 12 timmar sedan

Bränd bulle orsakade larm på Park

På tisdags eftermiddagen ryckte Mariehamns räddningstjänst ut på ett larm på Park. På plats visade det sig vara en bränd bulle som orsakat larmet. (cwr) TEXT: Claudia von Wetter-Rosenthal claudia.

Nyan - 14 timmar sedan

Ny butik på Strandgatan invigs

På tisdag förmiddag öppnade sysselsättningsenheten inom KST en ny butik, Strandhörnan. På plats på Strandgatan är många ivriga arbetstagare och förväntansfulla gäster. Nina Fellman, styrelseordförande för KST håller ett öppningstal och klipper det röda bandet.

Nyan - 14 timmar sedan

Sommarjobbare Lizette Lövgård: ”Att jobba på Nya Åland ger bra erfarenheter inför framtiden”

Bland de sommarreportrar som i juni månad upprättat arbetsytor vid de sommarledigas skrivbord är Lizette Lövgård. Hon är 22 år och kommer från Jomala..

Nyan - 17 timmar sedan

Åländsk guide fiskade med brittisk mångmiljardär

Berättar om fisketuren i blogginlägg..

Nyan - 18 timmar sedan

Åland gallup: Stödet för vindkraften sjunker

Nu har opinionsläget förändrats till mer negativa tongångar..

Nyan - 18 timmar sedan

Julius Holmberg fyra i Finland på 200 meter

Åländska sprintern Julius Holmberg satte personligt rekord i godkänd vind på 200 meter under spelen i Sollentuna, han löpte in på fina 23,11 sekunder..

Nyan - Igår: 07:56

Jeanette Pajunen fortsätter som hälso- och sjukvårdsdirektör

Inför fredagens styrelsemöte hade ÅHS rekryteringsgrupp gett förslaget att Jeanette Pajunen skulle få fortsätta sin tjänst vilket styrelsen höll med om..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.