Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 29 June, 18:00

Nyan - 15 mar 18 kl. 10:30

Stordonation till galeasbyggeStiftelsen Emilia som vill bygga en galeas på traditionellt vis har fått en anonym donation på 100 000 euro. Arbetet med att bygga galeasen kan därmed inledas redan i vår.
Arbetet med Emilia har pågått sedan 2015. Syftet är att bygga ett skepp som så småningom ska kunna ersätta Albanus. Projektet ska också dokumentera arbetet för att bidra till bevarandet av åländsk skeppsbyggnation.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Emilia, Albanus, Emelia, Orre, Nyan

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stordonationtill , galeasbygge

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Nu får halmhuset i Söderby innerväggar av lera

Halm, trä och lera: vad mer behöver du för att bygga ett hus? Nya Åland gjorde ett återbesök på Magnus Hallbergs halmhusbygge i Lemland Söderby, där man var i full färd med att lerklina innerväggarna. Det är ganska jämnt ett år sedan Nya Åland gjorde reportage från Magnus och Karolina Hallbergs bygge av ett bostadshus av halmelement i Lemland Söderby.

Nyan - 2 timmar sedan

Johan Ehn blir Ålands representant i Helsingfors

Den moderata politikern Johan Ehn blir Ålands nya representant i Helsingfors. Det berättade lantrådet Veronica Thörnroos på en presskonferens på onsdagen. Veronica Thörnroos beskriver tjänsten som en hybridtjänst, eftersom det krävs ett politiskt förtroende för tjänsteinnehavaren av landskapsregeringen då den även får mandat att representera landskapsregeringen politiskt i Helsingfors.

Nyan - 5 timmar sedan

Myndigheterna reflekterar över pandemihanteringen

Både framgångar och motgångar lyftes upp i myndigheternas utvärdering av coronapandemins två första år på Åland.Förhoppningen är att rapportens lärdomar ska underlätta framtida krishantering. –Vi kan inte veta när vi ställs inför en ny pandemi och katastrof, säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

Nyan - 8 timmar sedan

Tillfälliga föreståndare på Jomalaskolor

Nu har två tillfälliga föreståndare hittats till Vikingaåsens skola och Södersunda skola i väntan på en ordinarie rektor. .

Nyan - 10 timmar sedan

Förare utan kort fick fängelsestraff

Tingsrätten dömer en man som upprepade gånger kört bil utan giltigt körkort till tre månaders villkorligt fängelse. .

Nyan - 12 timmar sedan

Samtyckeslagen är nu godkänd

Riksdagen godkände i måndags den nya sexualbrottslagen, där det ingår bland annat att det krävs samtycke för sex. – Detta är en glädjens dag. Totalreformen av sexualbrottslagstiftningen har för mig som justitieminister varit det enskilt största och viktigaste projektet att ro i land under denna regeringsperiod, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) i ett pressmeddelande.

Nyan - 20 timmar sedan

Turkiet stöder finskt och svenskt Natomedlemskap

President Sauli Niinistö träffade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i flera timmar under tisdagen. Förhandlingarna ledde till att Turkiet säger ja till ett finskt och svenskt Natomedlemskap. Under tisdagen samlades natoländerna till ett toppmöte i Madrid.

Nyan - Igår: 14:00

Hon skriver på manuset när ”Pärlfiskaren” blir film

Karin Erlandssons succéroman ”Pärlfiskaren”, den första delen i den populära romanserien Legenden om ögonstenen, ska bli film om allt går enligt planen.Just nu befinner sig manusförfattaren Tuuli Kanervankallio i Eckerö som stipendiat, där hon skriver på filmmanuset.– Boken är väldigt visuell, berättar Kanervankallio.

Nyan - Igår: 12:00

Oasen uppmanas vässa sina rutiner

Tjänstledigheter på ledningsnivå, efterverkningar av pandemin och föråldrade it-system: det är några av skälen till att Oasen har problem med sin förvaltning. – Vi ska förstås lyfta upp de saker som behöver åtgärdas, säger vikarierande förbundsdirektör Stefan Simonsen. .

Nyan - Igår: 10:31

Föglövatten stängs av natten till onsdagen

Föglö kommun skall göra omkopplingsarbeten i Degerby vattenverk på grund av ombyggnationer. Det innebär att vattendistributionen är avstängd den 29 juni mellan klockan 00 och 03 (natten till onsdagen). (hh) TEXT: Heidi Hendersson heidi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.