Nyan > Svenskfinland

Friday, 25 June, 02:53

Nyan - 15 mar 18 kl. 10:30

Stordonation till galeasbyggeStiftelsen Emilia som vill bygga en galeas på traditionellt vis har fått en anonym donation på 100 000 euro. Arbetet med att bygga galeasen kan därmed inledas redan i vår.
Arbetet med Emilia har pågått sedan 2015. Syftet är att bygga ett skepp som så småningom ska kunna ersätta Albanus. Projektet ska också dokumentera arbetet för att bidra till bevarandet av åländsk skeppsbyggnation.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Emilia, Albanus, Emelia, Orre, Nyan

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stordonationtill , galeasbygge

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Ny IFK-förlust mot SJK

IFK Mariehamn tog under torsdagkvällen en blytung 0-1-förlust mot SJK på hemmaplan på WHA. Matchens enda mål gjordes av Ville Peltonen i första halvlek på hörna. Detta var grönvitts sjätte förlust i rad.

Nyan - 12 timmar sedan

Landskapsregeringen kritisk till inreseförslag

Landskapsregeringen sände i går ett helt batteri av utlåtanden där man sågade riksregeringens omstridda lagförslag om nya reserestriktioner. .

Nyan - 14 timmar sedan

THL öppnar för vaccinering av 12-15 åringar

THL rekommenderar att man påbörjar vaccinering av alla 12-15 åringar i Finland. ”Genom vaccineringen skyddar man de unga och på samma gång personer i deras närmaste krets. Eftersom vaccinering hindrar smitta så minskar det även på behovet att begränsa barn och ungas aktiviteter”, säger överläkare Hanna Nohynek i ett pressmeddelande.

Nyan - 15 timmar sedan

Glory klarade första testet

Viking Lines nya fartyg Viking Glory har nu sjösatts och klarat sin första prövning i vatten. – Under en sex dagar lång så kallad ”sea trial” har man nu säkerställt att alla installerade system ombord fungerar som de ska, skriver rederiet på sin facebooksida. Viking Glory sätts i ordinarie trafik i början på nästa år (inj) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 16 timmar sedan

Skärgårdsturné som inger hopp

Skärgårdsturnén ”En stund på jorden” blir äntligen av. – Jag vill ge hopp och tröst till de som kommer, säger Johanna Grüssner. Äntligen kan skärgårdsturnén ”En stund på jorden” gå av stapeln.

Nyan - 17 timmar sedan

Möjligt att inrese-undantag fortsätter

Igår behandlade förvaltningsutskottet klart frågan om de nya gränsförslagen. Förvaltningsutskottet ger ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet, där frågan slutligen avgörs. I utlåtandet fick riksdagsledamot Mats Löfström in en viktig skrivning gällande undantagen.

Nyan - 17 timmar sedan

Skriftlig varning till kiosk och gästhamn

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet tilldelar Firma RosaS en skriftlig varning för överträdelse av alkohollagen. Företaget driver Hamnsundets kiosk och gästhamn i Saltvik. Varningen delas ut för att företaget inte har skickat in försäljnings- och personaluppgifter i tid för registrering på företagets serveringstillstånd.

Nyan - 18 timmar sedan

Grannar anmäler discgolfbana

En grupp med rågrannar, närboende och kommuninvånare har skickat en skriftlig anmälan om discgolfbanan som börjat tas i bruk i Vesterkalmare i Jomala.– Det finns inte ett bygglov trots att byggnämnden sagt att det krävts vid tre tillfällen, säger Jenny Karlsson som bor granne med banan. .

Nyan - 20 timmar sedan

Döms till fängelse – nio år efter Hesburger-stöld

Sommaren 2012 bröt två personer sig in på Hesburger i centrala Mariehamn och stal ett kassaskåp.Nio år efter brottet har nu rånarna dömts. .

Nyan - Igår: 16:08

I juli dyks det ner till Estonia

En utredning om vad som hände då M/S Estonia förliste den 28 september 1994 är i full gång. Från och med juli är det lagligt att dyka ner till vraket, rapporterar SVT. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.