DI > Ekonomi

Tuesday, 26 September, 08:01

DI - 06 jun 23 kl. 21:18

Uppgifter: Kinesiska banker uppmanas stärka valutanKinesiska banker har uppmanats att sänka insättningsräntorna på dollarkonton, ett sätt att stärka Kinas renminbi mot den amerikanska dollarn. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinas, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Kinesiska, banker, uppmanas, stärka, valutan

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Di:s avslöjande bekräftat: Rusta ska till börsen i år

Rusta bekräftar Di:s avslöjande om att bolaget är på väg till börsen. Avsikten är att noteringen ska genomföras före årsskiftet.   ”Vi har faktiskt aldrig behövt stänga ett varuhus på grund av lönsamhetsskäl,” säger Rustas vd Göran Westerberg..

DI - 3 minuter sedan

Sverige tappar fart – Norrland ny motor

Norra Norrland är Sveriges ekonomiska motor för tillfället. Storstäderna tappar däremot fart. ”Skillnaderna är ovanligt stora och ökar ytterligare kommande år”, säger Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea..

DI - 15 minuter sedan

Årets första hummer såld – prislyft på över 500 procent

Årets första humrar kostade 44.000 kronor kilot – en rejäl uppgång jämfört med prisraset i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Strategen: Jättarna räddar inte handeln

Handeln var en av vinnarna efter 90-talskrisen, när galleriornas och kedjornas epok tog fart. Sedan dess har innovationsgraden stagnerat och branschen fastnat i gamla hjulspår. Nu går man en osäker framtid till mötes – men framgångsreceptet kan finnas i restaurangbranschen.

DI - 30 minuter sedan

Lägre resultat för Dometic-konkurrent

Amerikanska Thor Industries, som är kund till svenska husvagns- och husbilsproduktföretaget Dometic, redovisade en försäljning för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal om 2,7 miljarder dollar, en minskning med drygt 28 procent. .

DI - 1 timme sedan

USA-räntorna fortsätter uppåt

Amerikanska statspappersräntor har fortsatt att stiga något sedan svensk stängning på måndagen. Under morgonen har den amerikanska tioåringen stärkts med 2 punkter till 4,56 medan tvååringen stärks med 1 punkt till 5,15. Dollarn handlas samtidigt något högre mot yenen, euron och kronan i den tidiga handeln.

DI - 1 timme sedan

SEB höjer Elekta till köp – här är dagens rekar

SEB höjer Elekta till köp och skruvar upp sin riktkurs för Swedbank. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Bred nedgång i Asien – Budweiser backar i Hongkong

De ledande börserna i Asien bjuder på sjunkande index under tisdagsmorgonen. Bland enskilda bolag tappar Eisai i Tokyo och Budweiser APAC i Hongkong. .

DI - 1 timme sedan

Kamp mot klockan i Åre – företagare kraftsamlar inför skidsäsongen

Delar av centrala Åre raserades i sommarens plötsliga översvämning. Nu kämpar drabbade entreprenörer för att återställa byn och ta igen höstens intäktstapp.  För creperiet, där över sju ton lera fick slamsugas från lokalen, är det en kamp mot klockan.

DI - 2 timmar sedan

Trots varningen – nedstängning i USA rycker närmare

DETROIT. Trots Moody's varning om negativa effekter på USA:s kreditbetyg rycker en nedstängning av den amerikanska staten allt närmare. Flera omröstningar går av stapeln i kongressen på tisdagen – men ingen väntas eliminera hotet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.