DI > Ekonomi

Tuesday, 26 September, 08:05

DI - 06 jun 23 kl. 21:03

Larmet: Elnäten räcker inte för industrisatsningarna i norrBrist på el är ett allvarligt hot mot den planerade industriboomen i norra Sverige. Den varningen utfärdar statliga Svenska kraftnät som uppger att nya analyser visar att trots planerade mångmiljardinvesteringar i stamnätet så kommer de långtifrån att räcka för att möta industrins snabbt växande effektbehov..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Svenska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, Elnäten, räckerinte för , industrisatsningarnai , norr

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Beactica Therapeutics i samarbete med ledande center vid amerikanska hälsovårdsmyndigheten NIH

Det Uppsala-baserade precisionsläkemedelsbolaget Beactica Therapeutics AB meddelade idag att de ingått ett forskningssamarbete med National Center for Advancing Translational Sciences (NCATS), ett av 27 institut och center under den amerikanska hälsovårdsmyndigheten National Institutes of Health (NIH). Samarbetet kommer att fokusera på att utvärdera den terapeutiska potentialen av nya riktade nedbrytare av TEAD som Beactica utvecklar för behandling av cancer..

DI - 5 minuter sedan

Prevas välkomnar DVel

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av DVel AB. DVel är en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara och har sin bas i Lund med 25 medarbetare..

DI - 5 minuter sedan

Di:s avslöjande bekräftat: Rusta ska till börsen i år

Rusta bekräftar Di:s avslöjande om att bolaget är på väg till börsen. Avsikten är att noteringen ska genomföras före årsskiftet.   ”Vi har faktiskt aldrig behövt stänga ett varuhus på grund av lönsamhetsskäl,” säger Rustas vd Göran Westerberg..

DI - 5 minuter sedan

Sverige tappar fart – Norrland ny motor

Norra Norrland är Sveriges ekonomiska motor för tillfället. Storstäderna tappar däremot fart. ”Skillnaderna är ovanligt stora och ökar ytterligare kommande år”, säger Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea..

DI - 15 minuter sedan

Årets första hummer såld – prislyft på över 500 procent

Årets första humrar kostade 44.000 kronor kilot – en rejäl uppgång jämfört med prisraset i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Strategen: Jättarna räddar inte handeln

Handeln var en av vinnarna efter 90-talskrisen, när galleriornas och kedjornas epok tog fart. Sedan dess har innovationsgraden stagnerat och branschen fastnat i gamla hjulspår. Nu går man en osäker framtid till mötes – men framgångsreceptet kan finnas i restaurangbranschen.

DI - 45 minuter sedan

Lägre resultat för Dometic-konkurrent

Amerikanska Thor Industries, som är kund till svenska husvagns- och husbilsproduktföretaget Dometic, redovisade en försäljning för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal om 2,7 miljarder dollar, en minskning med drygt 28 procent. .

DI - 1 timme sedan

USA-räntorna fortsätter uppåt

Amerikanska statspappersräntor har fortsatt att stiga något sedan svensk stängning på måndagen. Under morgonen har den amerikanska tioåringen stärkts med 2 punkter till 4,56 medan tvååringen stärks med 1 punkt till 5,15. Dollarn handlas samtidigt något högre mot yenen, euron och kronan i den tidiga handeln.

DI - 1 timme sedan

SEB höjer Elekta till köp – här är dagens rekar

SEB höjer Elekta till köp och skruvar upp sin riktkurs för Swedbank. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Bred nedgång i Asien – Budweiser backar i Hongkong

De ledande börserna i Asien bjuder på sjunkande index under tisdagsmorgonen. Bland enskilda bolag tappar Eisai i Tokyo och Budweiser APAC i Hongkong. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.