DI > Ekonomi

Tuesday, 26 September, 07:16

DI - 06 jun 23 kl. 20:29

Tiotusentals evakueras från vattenmassornaVattnet från den förstörda kraftverksdammen Kachovka i södra Ukraina har översvämmat 24 samhällen. Mer än 17 000 människor har evakuerats, och många fler kommer att behöva lämna sina hem. FN:s säkerhetsråd har blixtinkallats efter händelsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kachovka, Ukraina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiotusentals, evakuerasfrån , vattenmassorna

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA-räntorna fortsätter uppåt

Amerikanska statspappersräntor har fortsatt att stiga något sedan svensk stängning på måndagen. Under morgonen har den amerikanska tioåringen stärkts med 2 punkter till 4,56 medan tvååringen stärks med 1 punkt till 5,15. Dollarn handlas samtidigt något högre mot yenen, euron och kronan i den tidiga handeln.

DI - 30 minuter sedan

SEB höjer Elekta till köp – här är dagens rekar

SEB höjer Elekta till köp och skruvar upp sin riktkurs för Swedbank. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Bred nedgång i Asien – Budweiser backar i Hongkong

De ledande börserna i Asien bjuder på sjunkande index under tisdagsmorgonen. Bland enskilda bolag tappar Eisai i Tokyo och Budweiser APAC i Hongkong. .

DI - 1 timme sedan

Kamp mot klockan i Åre – företagare kraftsamlar inför skidsäsongen

Delar av centrala Åre raserades i sommarens plötsliga översvämning. Nu kämpar drabbade entreprenörer för att återställa byn och ta igen höstens intäktstapp.  För creperiet, där över sju ton lera fick slamsugas från lokalen, är det en kamp mot klockan.

DI - 1 timme sedan

Trots varningen – nedstängning i USA rycker närmare

DETROIT. Trots Moody's varning om negativa effekter på USA:s kreditbetyg rycker en nedstängning av den amerikanska staten allt närmare. Flera omröstningar går av stapeln i kongressen på tisdagen – men ingen väntas eliminera hotet..

DI - 1 timme sedan

Deppigt på Asiens börser

Utvecklingen pekade nedåt på flera av de ledande börserna i Asien under tisdagens inledande handel..

DI - 2 timmar sedan

Detta händer tisdag 26 september

På tisdagen väntas bland annat färsk svensk producentprisstatistik samt data för försäljningsutvecklingen på den amerikanska bostadsmarknaden..

DI - 9 timmar sedan

Senzime genomför riktad nyemission om 117 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Senzime har beslutat om en riktad nyemission av 18 miljoner aktier till teckningskursen 6,50 kronor. Bolaget tillförs 117 miljoner före emissionskostnader. .

DI - 9 timmar sedan

Slutspurt på Wall Street – Netflix och Disney åt olika håll

USA-börserna stod för en slagig handel under hela eftermiddagen och avslutade med en spurt till dagshögstanivåer. Netflix och Warner Bros handlades samtidigt åt olika håll på samma nyhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.