DI > Ekonomi

Tuesday, 26 September, 08:28

DI - 06 jun 23 kl. 19:30

Debatt: Aldrig förr har samarbete mellan näringslivet, akademin och politiken varit viktigareSverige har förutsättningarna att visa hur samarbete med näringsliv och akademi kan förflytta och förstärka landets position när det kommer till klimatomställningen, skriver Jesper Brodin, vd Ingka Group I IKEA, Jim Rowan, vd Volvo Cars, Helena Helmersson, vd H&M Group och Johan Rockström, professor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jesper Brodin, Ingka Group, IKEA, Rowan, Volvo Cars, Helmersson, Group, Johan Rockström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Aldrig, förrhar , samarbetemellan , näringslivet, akademinoch , politiken varit viktigare

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Miljökonsekvensbedömning på väg i Beowulfs finska grafitprojekt

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining lämnar en ny uppdatering kring sitt dotterbolag Grafintec, som ska uppföra en grafitbearbetningsanläggning vid industrizonen GigaVaasa i finska Vasa, och utvinna grafit från sina egna gruvprojekt..

DI - 10 minuter sedan

Efter kvartalsvinsten: SAS vände till förlust i augusti

Efter vinsten i sommarkvartalet maj-juli som höjde aktien och av vd beskrevs som en milstolpe eftersom det var den första kvartalsvinsten sedan 2019 är nu SAS tillbaka på förlust. Något nytt om försöket att vigga nya pengar, en process med deadline igår, har inte hörts från bolaget..

DI - 15 minuter sedan

Climeon vill ta in 100 miljoner i företrädesemission

First North-listade Climeon avser att genomföra en företrädesemission om cirka 100 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Eltel tecknar treårigt avtal med Försvarets materielverk värt 320 miljoner

Eltel, som levererar tjänster för kommunikations- och elnätverk, har tecknat ett treårigt ramavtal med Försvarets materielverk, FMV, till ett uppskattat värde om 320 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Bristen på kvinnliga förebilder i forskning och teknik är ett framtidshot

I sommarens stora biosuccé Oppenheimer hamnar kvinnorna i skymundan medan de manliga forskarna diskuterar teorierna och experimenten som lade grunden för den banbrytande tekniken. Vi behöver lyfta fram fler kvinnliga förebilder, skriver Ann-Therése Enarsson, vd för tankesmedjan Futurion..

DI - 15 minuter sedan

Svenska producentpriser sjönk i augusti

Producentpriserna i Sverige sjönk 0,7 procent i augusti jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år sjönk producentpriserna 5,9 procent..

DI - 15 minuter sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Rusta på väg till Stockholmsbörsen och Handelsbanken säljstämplar Balder och Wallenstam. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. .

DI - 30 minuter sedan

Beactica Therapeutics i samarbete med ledande center vid amerikanska hälsovårdsmyndigheten NIH

Det Uppsala-baserade precisionsläkemedelsbolaget Beactica Therapeutics AB meddelade idag att de ingått ett forskningssamarbete med National Center for Advancing Translational Sciences (NCATS), ett av 27 institut och center under den amerikanska hälsovårdsmyndigheten National Institutes of Health (NIH). Samarbetet kommer att fokusera på att utvärdera den terapeutiska potentialen av nya riktade nedbrytare av TEAD som Beactica utvecklar för behandling av cancer..

DI - 30 minuter sedan

Prevas välkomnar DVel

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av DVel AB. DVel är en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara och har sin bas i Lund med 25 medarbetare..

DI - 30 minuter sedan

Di:s avslöjande bekräftat: Rusta ska till börsen i år

Rusta bekräftar Di:s avslöjande om att bolaget är på väg till börsen. Avsikten är att noteringen ska genomföras före årsskiftet.   ”Vi har faktiskt aldrig behövt stänga ett varuhus på grund av lönsamhetsskäl,” säger Rustas vd Göran Westerberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.