DI > Ekonomi

Tuesday, 26 September, 08:13

DI - 06 jun 23 kl. 19:30

Robotar löser inte Sveriges vårdkrisBeep, beep, beep. Ett svagt repetitivt pipande hörs när sjuksköterskan ”Astrid” rullar genom salen. Hon, eller vad man nu ska kalla den högblanka roboten i landstingsskjorta, stannar vid sängen längst bort mot fönstret. Lägger sin läsare mot informationsrutan och processar direkt all information om den äldre cancersjuke mannens tillstånd. Hon buffar upp kudden bakom ryggen och ger honom ett glas vatten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Astrid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotar, löserinte Sveriges , vårdkris

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Eltel tecknar treårigt avtal med Försvarets materielverk värt 320 miljoner

Eltel, som levererar tjänster för kommunikations- och elnätverk, har tecknat ett treårigt ramavtal med Försvarets materielverk, FMV, till ett uppskattat värde om 320 miljoner kronor..

DI - 5 minuter sedan

Bristen på kvinnliga förebilder i forskning och teknik är ett framtidshot

I sommarens stora biosuccé Oppenheimer hamnar kvinnorna i skymundan medan de manliga forskarna diskuterar teorierna och experimenten som lade grunden för den banbrytande tekniken. Vi behöver lyfta fram fler kvinnliga förebilder, skriver Ann-Therése Enarsson, vd för tankesmedjan Futurion..

DI - 5 minuter sedan

Svenska producentpriser sjönk i augusti

Producentpriserna i Sverige sjönk 0,7 procent i augusti jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år sjönk producentpriserna 5,9 procent..

DI - 5 minuter sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Rusta på väg till Stockholmsbörsen och Handelsbanken säljstämplar Balder och Wallenstam. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. .

DI - 15 minuter sedan

Beactica Therapeutics i samarbete med ledande center vid amerikanska hälsovårdsmyndigheten NIH

Det Uppsala-baserade precisionsläkemedelsbolaget Beactica Therapeutics AB meddelade idag att de ingått ett forskningssamarbete med National Center for Advancing Translational Sciences (NCATS), ett av 27 institut och center under den amerikanska hälsovårdsmyndigheten National Institutes of Health (NIH). Samarbetet kommer att fokusera på att utvärdera den terapeutiska potentialen av nya riktade nedbrytare av TEAD som Beactica utvecklar för behandling av cancer..

DI - 15 minuter sedan

Prevas välkomnar DVel

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av DVel AB. DVel är en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara och har sin bas i Lund med 25 medarbetare..

DI - 15 minuter sedan

Di:s avslöjande bekräftat: Rusta ska till börsen i år

Rusta bekräftar Di:s avslöjande om att bolaget är på väg till börsen. Avsikten är att noteringen ska genomföras före årsskiftet.   ”Vi har faktiskt aldrig behövt stänga ett varuhus på grund av lönsamhetsskäl,” säger Rustas vd Göran Westerberg..

DI - 15 minuter sedan

Sverige tappar fart – Norrland ny motor

Norra Norrland är Sveriges ekonomiska motor för tillfället. Storstäderna tappar däremot fart. ”Skillnaderna är ovanligt stora och ökar ytterligare kommande år”, säger Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea..

DI - 30 minuter sedan

Årets första hummer såld – prislyft på över 500 procent

Årets första humrar kostade 44.000 kronor kilot – en rejäl uppgång jämfört med prisraset i fjol..

DI - 45 minuter sedan

Strategen: Jättarna räddar inte handeln

Handeln var en av vinnarna efter 90-talskrisen, när galleriornas och kedjornas epok tog fart. Sedan dess har innovationsgraden stagnerat och branschen fastnat i gamla hjulspår. Nu går man en osäker framtid till mötes – men framgångsreceptet kan finnas i restaurangbranschen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.