Råvarumarknaden > Ekonomi

Wednesday, 04 October, 03:18

Råvarumarknaden - 05 jun 23 kl. 11:12

Kaffepriset faller när Costa Ricas kaffeexport stigerKaffepriserna sjönk i fredags på tecken av större leveranser från Centralamerika. Costa Rica Coffee Institute rapporterade att kaffeexporten från Costa Rica ökade med 39 procent på årsbasis till 140 142 säckar. En starkare dollar bidrog också till svagare kaffepriser.
Kaffepriserna steg på fredagen initialt efter att den brasilianska realen (USDBRL) klättrade till sin högsta nivå mot dollarn på en vecka. En starkare real avhåller Brasiliens kaffeproducenter att exportera sitt kaffe.
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Costa Ricas, Centralamerika, Rica Coffee Institute, Costa Rica, Usdbrl, Brasiliens, Commitment, Trader, COT, Brasilien, Meteorologia, Brasiliens Minas Gerais, Gerais, International Coffee Organization, ICO, Coffee Growers Federation, Cecafe, Honduras, Centralamerikas, El Niño, Prediction Center, Indien, Kaffepriset, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaffepriset, fallernär , Costa, Ricas, kaffeexport, stiger

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - 16 timmar sedan

Stigande kakaopriser får bönderna i Latinamerika att byta gröda

Produktionen av den kakao expanderar utanför det huvudsakliga odlingsområdet i Västafrika, eftersom bönder på platser som Brasilien, Ecuador och Colombia ser potential i grödan. Stigande kakaopriser får bönderna att byta gröda. Att allt mer kakao nu kommer odlas innebär att denna gröda kommer tillbaka till sitt ursprung eftersom det var i dessa länder som kakao först odlades.

Råvarumarknaden - Igår: 13:55

Citigroup sticker ut hakan – tror Brentoljan sjunker till strax över 70 USD nästa år

Priset på Brentolja är 93 USD efter att ha sett en uppgång då OPEC+ under en längre tid har begränsat utbudet. Det har fått många, som ofta fäster sig vid att Kina börjar återhämta sig från sin ekonomiska nedgång, att prata om ett oljepris på 100 USD. Spekulanter är också till största del positionerade för ett högt och stigande oljepris.

Råvarumarknaden - Igår: 11:25

Den globala sockerbristen är på väg att lätta tack vare ett ökat utbud av majs

Den sockerkris som drev sockerpriset till den högsta nivån på elva år ser ut att gå mot sitt slut. Orsaken är ett ökat utbud av majs, en gröda som vid första anblicken förefaller helt orelaterad till socker. Det har under senare tid kommit nyheter som visar att produktionen av majs ökar i Brasilien, vilket gör det mer lönsamt att använda denna gröda för att producera etanol.

Råvarumarknaden - Igår: 10:35

Årets ”höstflod” ger rekordlåga elpriser

September präglades av ovanligt höga temperaturer, blåst och välfyllda vattenmagasin. Det bidrog till att månaden blev den billigaste sedan hösten 2020. Även sett till antalet timmar med minuspriser blev det en rekordmånad.

Råvarumarknaden - I förrgår: 10:28

Kina gör stora inköp av ukrainsk majs

Kinesiska importörer tros ha gjort stora inköp av ukrainsk majs, mer bestämt fodermajs, under de senaste två veckorna. Spannmålshandlarna har inte kunnat meddela de volymerna, men det sägs vara frågan om flera hundra tusen ton fodermajs, motsvarande tio till tolv Panamax-laster. Ett sådant fartyg tar normalt frakter på cirka 60 000 ton spannmål.

Råvarumarknaden - 30 sep 23 kl. 17:31

USAs oljeproduktion tangerar all time high

US Energy Information Administration släppte igår den senaste statistiken för oljebranschen i USA, den för juli månad. Den visar att produktionen har fortsatt att stiga och var uppe i 12,991 miljoner fat per dag, vilket bara är ett avrundningsfel lägre än den högsta produktionen någonsin på 13 miljoner fat per dag som skedde i november 2019. Produktionen föll kraftigt i början av covid-19-pandemin men har sedan åter stigit.

Råvarumarknaden - 29 sep 23 kl. 12:00

Vete, ett problem för många länder

Malaysia rustar för ytterligare prisökningar och brist på vetemjöl när exportörernas konflikter och inhemska problem förlängs medan extremväder hotar. Ministeriet för inrikeshandel och levnadskostnader försäkrar att den nuvarande tillgången på vetemjöl inom landet förblir ”hanterad och stabil”. Rysslands krig i Ukraina skadar en global ekonomi som redan drabbats av covid-19-pandemin.

Råvarumarknaden - 28 sep 23 kl. 13:39

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Råvarumarknaden - 28 sep 23 kl. 08:24

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

Råvarumarknaden - 27 sep 23 kl. 08:50

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året. DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.