SVT > Kultur

Tuesday, 26 September, 07:34

SVT - 05 jun 23 kl. 10:35

British Museum gör slut med oljejätten BP – efter 27 år



Nu är det slut med stöd från oljebolaget BP till British Museum i London. Detta efter år av protester av bland annat museets personal, som krävt att museet bryter avtalet med oljejätten och erkänner klimatkrisen, enligt uppgifter till The Guardian..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Museum, BP, British Museum, London,  The Guardian

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: British, Museum, gör, slutmed , oljejättenBP efter 27 år

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

TV-kritikerns streamingtips om karriärkvinnor inom populärkultur

Skräck, komedi och rasism. Det och mycket mer kan man förvänta sig av serien ”The other black woman”, enligt tv-kritikern Linus Fremin..

SVT - 1 timme sedan

Ny rapport: Sex av tio bibliotekarier överväger att byta jobb

Social oro och utsatthet på arbetsplatsen har ökat för Sveriges bibliotekarier. Nästan en tredjedel upplever påtryckningar från politiker och allmänhet och samtidigt har en majoritet övervägt att byta jobb. – Det har nått en gräns, säger Anna Troberg, ordförande på fackförbundet DIK..

SVT - 10 timmar sedan

Recension: ”De skamlösa” på Intiman i Malmö

”De skamlösa” hjälper oss att skapa mellanmänsklig förståelse, skriver Anna Hedelius..

SVT - 14 timmar sedan

Marrakechs kulturarv värre drabbat än befarat: ”Totalförstört”

Världskulturarvsstaden Marrakech är hårt drabbat efter jordbävningen som lamslog Marocko för drygt en vecka sen. Flera kulturarv har tagit allvarlig skada eller totalförstörts och skadeläget är värre än befarat, enligt Unesco..

SVT - 17 timmar sedan

Medierna i P1 frias för Uppdrag granskning-reportage

Sveriges Radios program Medierna rapporterade i våras om en uppmärksammad, opublicerad granskning av SVT:s Uppdrag granskning. Inslaget väckte häftig kritik från UG:s ansvarige utgivare Axel Björklund. Nu frias ”Medierna” i Granskningsnämnden..

SVT - 18 timmar sedan

Ny rapport: Unga läser mer och spelar mindre

Den negativa trenden har brutits och barn och unga läser nu mer än tidigare. Det konstaterar Statens medieråd, som i dagarna publicerar två nya rapporter om barn respektive ungas medievanor..

SVT - 20 timmar sedan

Usher är nästa mellanakt på Super Bowl

Under söndagen stod det klart att r'n'b-artisten Usher får hedersuppdraget att uppträda på Super Bowl. Det rapporterar Billboard..

SVT - 23 timmar sedan

Preliminär uppgörelse nådd i Hollywood

En preliminär uppgörelse har nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas nästan fem månader långa strejk i Hollywood. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande..

SVT - Igår: 06:00

Tre frågor: Satir och memes

I Sverige är satiren för snäll, jämfört med andra länder i Europa. Det menar Orla Vigsö, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgsuniversitet. Hör tre frågor om satir och memes i Sverige i klippet..

SVT - Igår: 06:00

Meme Lord Jeki listar sina tre bästa memes

Alfons Åberg tar en nattfösare medan Ebba Busch är på efterfest med Barack Obama och Vincent Vega. Internetfenomenet Meme Lord Jeki har publicerat över 600 memes på sin Instagram. Hör honom lista sina tre bästa..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.