DI > Ekonomi

Sunday, 24 September, 06:54

DI - 03 jun 23 kl. 07:23

Billig svensk krona får danskar att jublaSvenska kronan är lika svag som under finanskrisen 2009, vilket har fått danskar att vallfärda till köpcentret Emporia i Malmö. ”Det enda som är konstigt är att det inte är ännu fler danskar som åker hit och handlar”, säger Hans Lyndrup..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Emporia, Malmö, Hans Lyndrup

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billigsvensk , kronafår , danskaratt , jubla

Fler nyheter från DI

DI - 10 timmar sedan

FN: Lavrov i utfall mot USA och väst

När det var dags för Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att hålla sitt anförande i FN:s generalförsamling var udden riktad mot USA och västvärlden. Den ryske utrikesministern sparade inte på krutet i talet som hölls på lördagen..

DI - 10 timmar sedan

Efter elbilsslaget – här väntar nästa tvist med Kina

EU blir allt mer geopolitiskt och fler handelskonflikter med Kina är att vänta de kommande åren. Det säger Lars Danielsson, som nyss har lämnat rollen som Sveriges EU-ambassadör..

DI - 11 timmar sedan

Trots pesten – vildsvin finns kvar på menyn

Statliga myndigheter har i flera år kampanjat för att svenska folket ska äta mer vildsvin. Nu har den afrikanska svinpesten slagit till mot Fagerstatrakten. ”Om svinpesten sprider sig eller blir långvarig i Västmanland blir det svårt”, säger John Björklund på nätbutiken Swedish Wild..

DI - 12 timmar sedan

”Vi är inte till för alla och tackar ofta nej”

De tackar nej till kunder – för att hitta perfekta matchningen med företag som kan få maximal nytta av systemet. Här är oväntade framgångsfaktorn för molntjänsten Xledger. – Vi är inte till för alla och tackar ofta nej till presumtiva kunder, säger Thomas Falk, vd..

DI - 12 timmar sedan

Ministern: Stöd finns redo vid behov efter skredet

Ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin (M), bedömer att det just nu inte finns något behov för regeringen att skjuta till extra resurser efter det omfattande jordskredet vid Stenungsund. ”Skulle det komma begäran om extra stödresurser så finns det en beredskap att svara upp gentemot det”..

DI - 13 timmar sedan

Lage Jonasons privatpalats i Djursholm sålt

Finansmannen Lage Jonasons magnifika villa i Djursholm, som har varit föremål för kronofogdeutmätning och omfattande skriverier i samband med finansmannens ekonomiska bekymmer, har nu sålts. Säljaren uttrycker glädje över att kulturbyggnaden som han lagt en förmögenhet på har hittat ”en seriös och mycket bildad ny ägare”..

DI - 13 timmar sedan

Expert: Ryskt exportstopp av diesel ”kommer märkas”

Rysslands förbud av export av diesel och bensin riskerar att förvärra en redan pressad utbudssituation inför vintern, rapporterar amerikanska CNBC. Förlusten av den ryska dieseln kommer att märkas, uppger Warren Patterson, chef för råvarustrategi på ING, enligt ekonomikanalen..

DI - 16 timmar sedan

Ekonominestorn om kronan: ”Sitt still i båten”

Riksbankens räntehöjning och ”rädda-kronan-paket” på torsdagen hjälpte föga. Efter en kort förstärkning fortsatte kronans pyspunka. Men ekonominestorn Lars Calmfors manar till is i magen, tonar ned risken för valutaspekulationer och öppnar för en tidigare inte framförd tes till varför Riksbanken skulle kunna skippa höja i november..

DI - 17 timmar sedan

Trafikverket om raset: "Kommer ta tid"

Trafikverket räknar med ett omfattande och tidskrävande arbete framöver längs E6 vid Stenungsund där ett stort ras i vägbanan har uppstått efter kraftigt regn. ”Man får räkna med förseningar”, är Västtrafiks budskap..

DI - 18 timmar sedan

Telia segrade när konkurrenterna vek ner sig

Post- och telestyrelsens spektrumauktion spåddes bli en blodig uppgörelse för de svenska teleoperatörerna.  När Tele2 och Telenors gemensamma nätbolag vek ner sig, uteblev budstriden och slutnotan för frekvenstilldelningen blir nu betydligt lägre än vad någon hade räknat med. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.