SR > Kultur

Friday, 14 June, 12:06

SR - 02 jun 23 kl. 15:06

Friande dom mot Håkan Nesser överklagasDen friande domen mot författaren Håkan Nesser överklagas av åklagaren.Han friades i tingsrätten från tre fall av grovt skattebrott.Håkan Nesser har hela tiden förnekat brott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Håkan Nesser, Nesser

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friande, dommot , Håkan, Nesser, överklagas

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Författaren Håkan Nesser döms till fängelse

På fredagen kom domen i hovrätten mot författaren Håkan Nesser.Han var åtalad för grovt skattebrott, brott som han nekar till.Hovrätten ändrar tingsrättens dom och fäller författaren Håkan Nesser för tre fall av grovt skattebrott..

SR - 6 timmar sedan

Artister i unik undersökning – stort streamingmissnöje

Nio av tio artister inom EU tycker att intäkter från streaming fördelas orättvist, visar en enkät där över 9 000 artister och musiker deltagit.”Det finns en stor besvikelse”, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde..

SR - 6 timmar sedan

Motsägelsefullt när Millesgården visar outsider-konst

”Art brut” är konst som inte gjort av professionella konstnärer.Millesgården visar ett urval av en samling med art brut från schweiziska Lausanne.Kulturnytt ser både starka konstverk och motsägelser..

SR - 18 timmar sedan

Nu ska bidragen till studieförbunden granskas hårdare

Mer granskning, tydligare mål och ökad transparens, det är några av de förslag som folkbildningsutredningen presenterade.Utredningen tillsattes efter en rad skandaler, bland annat avslöjades att flera studieförbund fuskat till sig miljonbelopp i stöd. Utredningen föreslår att Myndigheten för Kulturanalys ska utvärdera och hålla koll på vad bidragspengarna används till..

SR - 18 timmar sedan

Dennis Lyxzén har fått hjärtattack – ställer in spelning

Det svenska hardcorebandet Refused ställer in fredagens spelning på Rosendal Garden Party i Stockholm, efter att sångaren Dennis Lyxzén drabbats av en hjärtinfarkt.”Det var extremt smärtsamt och mycket läskigt”, skriver artisten själv på sin Instagram. Han säger sig vara väl omhändertagen av vårdpersonal..

SR - 20 timmar sedan

Tornados, cowboys och Gyllene Tider på bio i sommar

Vilka är höjdpunkterna under biosommaren 2024?Kulturredaktionens filmreportrar Björn Jansson och Maria Askerfjord Sundeby har plockat fram spänning, romantik och katastrofer att se fram emot.

SR - 22 timmar sedan

Här är artisterna i årets Allsång på Skansen

Allsång på Skansen har premiär i SVT den 25 juni och på scen då syns bland andra stjärnskottet ADAAM.Fler artister som hörs på tisdagskvällarna i sommar är Mange Schmidt, Malena Ernman, Omar Rudberg, Ellen Karuss, Uno Svenningson, Medina, Peg Parnevik och Miriam Bryant.Hela listan på artistuppträdanden kan du se här..

SR - Igår: 11:45

Stöld av offentlig konst klaras sällan upp: ”Inga spår”

Att två stulna offentliga konstverk hittas inom en vecka hör till undantagen, då det sällan finns tillräckligt att gå på för att utreda. Maria Ellior, polisens samordnare av kulturarvsbrott, säger att polisen inte kan lägga mer resurser på stölderna då man måste prioritera till exempel gängkriminalitet.Hon ser de funna statyerna som ett kvitto på att när det finns spår att arbeta med så tas det på allvar..

SR - Igår: 09:14

Fler besökare på landets museer

Förra året gjordes 28, 4 miljoner museibesök - en ökning med fem procent om man jämför med året innan, det här enligt en ny rapport från Myndigheten för Kulturanalys.Störst ökning syns bland de regionala och kommunala museerna med 10 procent fler besökare än 2022. För centralmuseerna, där den fria entrén avskaffats, gick besöksantalet ner..

SR - Igår: 06:30

Djävulen gästar TV-showen i ”Late night with the devil”

”Late night with the devil” är fyndig skräck om en TV-talk-show som spårar ur när en flicka besatt av djävulen bjuds inBrödernas Cameron och Colin Cairnes har skrivit och redigerat ”Late night with the devil”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.