SR > Kultur

Tuesday, 26 September, 07:44

SR - 02 jun 23 kl. 13:54

Facklig strid på BroadwayEtt fackförbund för musiker i USA protesterar mot planerna på att använda enbart förinspelat komp i en kommande uppsättning av musikalen Here lies love, skriven av bl a David Byrne.Enligt facket är detta brott mot ett avtal om att musikaler på Broadway måste anlita musiker som spelar live.En talesperson för uppsättningen menar att den förinspelade musiken är en del av produktionskonceptet för Here lies love, uppger New York Times..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Broadway, USA, Here, David Byrne, New York Times

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facklig, strid, Broadway

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Naturen tar hämnd på misogyna män i Tokarczuks nya roman ”Empusion”

Nobelpristagaren Olga Tokarczuks nya roman ”Empusion” är hennes första sedan hon mottog priset 2019. Romanen är i genren naturläkande skräck och en feministisk variant av Thomas Manns klassiska kurortsroman ”Bergtagen”.Kulturnytts kritiker Anna Tullberg om en märklig roman som är platt på vissa ställen och glimrar på andra..

SR - 1 timme sedan

Georg Riedel får Alfons Åbergpris

Musikern och kompositören Georg Riedel får årets Alfons-bokal.Priset belönar föredömliga insatser inom barnkulturen, och består av en statyett och en prissumma om 25 000 kronor.Priset delas ut av förlaget Rabén & Sjögren på Bokmässan i Göteborg..

SR - 1 timme sedan

Ny bok om svensk råpunk – ett kulturarv med världsrykte

1980-talets svenska råpunk-scen har dokumenterats i nya boken ”Råpunk - The birth of Swedish hardcore 1981-1989”.De svenska banden, musikerna och stilen fick ett världsrykte som fortfarande lever kvar. ”Estetiken från den här tiden, skapade en tydlig stil som har 'cred' och en typ av råhet som attraherar många, säger författaren David Andersson..

SR - 1 timme sedan

Bokmässan ökar säkerheten – ”En tankeställare”

I och med den förhöjda terrorhotnivån har Bokmässan i Göteborg infört visitering för samtliga besökare och ökat närvaron av säkerhetspersonal.”Jag tänker absolut på det, men jag är inte jätteorolig,” säger mässbesökaren Sofia Brage.Frida Edman, mässansvarig, säger att Bokmässan har en dialog med polisen och känner sig trygg med sina insatser..

SR - 14 timmar sedan

Kritikern i ny attack mot självupptagna författare: ”Hötorgskonst”

Lider svenska författare av självupptagenhet? Hör Elin Cullhed, författare och Mikaela Blomqvist, litteraturkritiker Göteborgs-Posten.Håller författare på med navelskåderi?

SR - 15 timmar sedan

Bibliotekarier protesterar – vägrar ange papperslösa

I helgen demonstrerade vårdpersonal, lärare och bibliotekarier i södra Sverige mot att behöva anmäla papperslösa till polisen.Regeringens förslag om en anmälningsplikt kan innebära att skolbibliotekarien Soledad Cartagena måste anmäla papperslösa hon möter. Men det tänker hon inte göra.

SR - 16 timmar sedan

Svenska tecknare står upp mot AI

Organisationen Svenska tecknare tycker att AI-verktyg, artificiell intelligens, inskränker upphovsrätten.Organisationen har sammanställt en lista med förslag på hur AI bör regleras.Bland annat borde AI-verktyg enbart tränas på material där upphovspersonerna har givit sitt tillstånd..

SR - 23 timmar sedan

Usher uppträder på Super Bowl

Artisten Usher blir huvudakt för halvtidsshowen under nästa Super Bowl, rapporterar Billboard.Super Bowl är den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch och är en av de tv-sändningar med flest tittare på hela året i USA. Super Bowl går av stapeln den 11 februari 2024 i Las Vegas..

SR - Igår: 06:30

Danska konstnärer i upprop mot lag om koranbränningar

388 konstnärer. författare och debattörer har skrivit under en protest i Berlingske mot det danska lagförslaget för att komma till bukt med koranbränningar.”Förslaget är mer radikalt än utlovat, det går långt när det gäller att begränsa den konstnärliga friheten”, säger Ferdinand Ahm Krag är bildkonstnär och professor vid Kungliga danska konstakademien..

SR - Igår: 05:35

Möjlig uppgörelse nådd för manusförfattarna i Hollywood

En preliminär uppgörelse har nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas 146-dagar långa strejk i Hollywood. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande.Det är ett förslag till ett treårigt avtal som måste godkännas av fackförbundets styrelse och medlemmar innan strejken blir avblåst, enligt fackförbundet Writers Guild of America.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.