SR > Kultur

Thursday, 28 September, 03:13

SR - 01 jun 23 kl. 08:00

Bolibompa-profilen Yankho Kamwendo leder lästävling för fjärde klassTävlingsledare för årets upplaga av lästävlingen "Den stora läsutmaningen" är Bolibompa-profilen Yankho Kamwendo."Man vill ju vara bäst", säger fjärdeklassaren Nora Faxing på Lillsjöskolan i Östersund, som tror att en just tävlingsmomentet kan locka till mer läsning.1 juni öppnade tävlingen för anmälan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Yankho Kamwendo, Den, Bolibompa, Nora Faxing, Lillsjöskolan, Östersund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolibompa-profilen, Yankho, Kamwendo, leder, lästävlingför , fjärde, klass

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Läckberg avfärdar påstående om spökskrivna böcker

Enligt tidskriften Kvartal har Camilla Läckberg sannolikt använt sig av en spökskrivare i två av hennes böcker, enligt en stilistisk dataanalys tidningen genomfört. Det rapporterar TT.Camilla Läckberg avfärdar påståendet, och skriver på sin Instagram att Kvartals resultat visar på en av begränsningarna med AI..

SR - 10 timmar sedan

Medeltidsmuseet stänger: ”En era som går i graven”

Medeltidsmuseet måste lämna sina lokaler. Museet kommer så småningom att flytta in i nya lokaler i Gamla stan.Nu sker protester mot att museet inte får vara kvar.

SR - 10 timmar sedan

Israels ambassadör kritiserar Bokmässan

Årets bokmässa i Göteborg har judisk kultur som tema. Men det får nu kritik av Israels ambassadör i Sverige, Ziv Nevo Kulman, som anser att temat exkluderat Israel.Men Frida Edman, som är ansvarig för bokmässan försvarar programmet: ”Jag tror att den israeliska betydelsen för judisk kultur kommer att komma fram, inte minst genom alla de författare vi har på plats från Israel.

SR - 14 timmar sedan

British Museum vill ha hjälp att hitta försvunna föremål

British museum i London vill nu ha allmänhetens hjälp för att hitta de cirka 2000 föremål som försvunnit från museets samlingar.En av museets anställda som misstänks för inblandning i stölderna fick sparken i augusti och även museets chef har avgått till följd av stöldskandalen.Det rör sig om flera tusen år gamla föremål, antika grekiska och romerska smycken bland annat..

SR - 16 timmar sedan

Jonas Karlsson nominerad till Emmy

Skådespelaren Jonas Karlsson har chans att vinna en internationell Emmy för sin roll som sadistisk ridlärare i tv-serien ”Nattryttarna”. Han är nominerad i kategorin bästa manliga skådespelare och tävlar bland annat mot Martin Freeman från brittiska polisdramat ”The Responder”..

SR - 21 timmar sedan

Tårögd Johan Ulveson intar operascenen: ”Knockad”

Skådespelaren Johan Ulveson kliver upp på operascenen för första gången med huvudrollen i Folkoperans ”Tidens Larm”.Kulturnytts Jenny Teleman har träffat honom, och han blir rörd när han pratar om musiken..

SR - 21 timmar sedan

Manusförfattarna i Hollywood kan jobba igen

Strejken bland manusförfattarna i Hollywood är över.Detta sedan fackförbundet WGA sagt ja till avtalet med arbetsgivarna.Även om medlemmarna ännu inte röstat om avtalet kan manusförfattarna återgå nu, skriver WGA i ett mejl till medlemmarna..

SR - 21 timmar sedan

Statlig utredning vill lagstifta om konstnärlig frihet

Sverige bör lagstifta om att kulturuttryck ska fredas från politisk styrning, anser nu statlige kulturutredaren Mats Svegfors.”Intressant idé”, säger skådespelaren Michael Engberg vid Regionteater Väst till Kulturnytt.I sin utredning, som presenteras på onsdagen, menar Svegfors att regioner och kommuner som fördelar statliga kulturpengar framöver ska tvingas att visa både att och hur de respekterar den konstnärliga friheten i fördelningen av bidrag..

SR - 22 timmar sedan

Sara Lidmans romansvit blir musikteater: ”Känt panik”

Författaren Sara Lidman skulle fyllt hundra år i år och nu har hennes romanepos Jernbanan kokats ner till att bli en ny musikteaterföreställning.Huvudpersonen Didrik Mårtensson brottas med sina minnen i en fängelsecell.”Han känner en sån vrede över hur övriga Sverige behandlar det som de kallar för obygden här uppe”, säger huvudrollsinnehavaren Jakob Hultcrantz Hansson..

SR - Igår: 18:30

Kylie Minogue om virala succén Padam: ”Ren njutning”

Artisten Kylie Minogue stod för en av sommarens största låtar med Padam Padam.Trots en lång karriär upplevde hon det som en helt ny känsla att se hur låten blev viral i sociala medier.”Varje dag av att följa det var som julafton,” säger hon till Svensktoppens Carolina Norén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.