SR > Nyheter

Tuesday, 26 September, 08:55

SR - 01 jun 23 kl. 07:05

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och MalmöSedan kl 04.20 är det stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Malmö.Orsaken är att ett arbetsfordon spårat ur mellan Kungsbacka och Malmö.Framåt lunchtid hoppas man få igång tågtrafiken på ett spår.Texten uppdateras.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Malmö, Kungsbacka

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppi , tågtrafikenmellan , Göteborgoch , Malmö

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Arbetslösheten väntas öka – men få tror att de drabbas

”Är hushållen inte så oroliga över sin egen arbetsmarknadssituation så vågar de lite mer och konsumerar lite mer”, säger Albin Kainelainen, generaldirektör på Konjunkturinstitutet.Samtidigt pekas vissa riskbranscher ut, bland annat byggbranschen och handeln.”Det känns lite svajigt.

SR - 2 timmar sedan

Rapport om explosion i Linköping

Räddningstjänsten har larmats om en explosion i området Ekholmen i Linköping, rapporterar Aftonbladet.Enligt tidningens uppgifter har flera brandstationer larmats till platsen.Enligt räddningstjänsten rör det sig om en brand i ett flerfamiljshus, rapporterar P4 Östergötland..

SR - 2 timmar sedan

Ekot på en minut

I utbrytarregionen Nagorno-Karabach har över 200 personer skadats i samband med en explosion vid en bränsledepå i huvudstaden Stepanakart.Tre personer skadades i en explosion i ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm i går kväll. Detonationen var mycket kraftig och orsakade stora skador i huset.

SR - 2 timmar sedan

Billström om Nato-processen: Vi har inget sidoalternativ

På måndagen öppnade det ungerska parlamentet efter sommaruppehållet och landets president Viktor Orbán signalerade då återigen att ratificeringen av den svenska Nato-ansökan kan dröja.Men till Ekot upprepar utrikesminister Tobias Billström nu att han inte är orolig för den ungerska ratificeringen”Det vore ganska dumt att i det här läget börja prata om en plan B och därmed indikera inte bara för våra vänner men också för våra motståndare där ute i världen som inte vill att vi ska bli Nato-medlemmar att vi har nån sorts märkligt sidoalternativ, vilket vi alltså inte har.”.

SR - 2 timmar sedan

Tre skadade efter explosion i Hässelby – ingen gripen

Tre personer skadades i en explosion i ett flerfamiljshus i Hässelby i Stockholm på måndagskvällen.Detonationen var mycket kraftig och orsakade stora skador. Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

SR - 2 timmar sedan

Massutvisning till Irak – har tidigare vägrat ta emot

Irak har tidigare inte velat ta emot medborgare som nekats asyl i Sverige om de inte gått med på frivillig utvisning. Men nu ska 30 irakiska medborgare utvisas med hjälp av ett chartrat plan, något som inte skett sedan 2012.Samtalen mellan Sverige och Irak, bland annat om hur Irak ska ta emot irakiska medborgare som inte återvänder frivilligt, har pågått sen en tid tillbaka.

SR - 3 timmar sedan

Pressen ökar på ”Kurdiske Räven”

I Turkiet ökar pressen på den efterlyste gängledaren Rawa Majid.”Det är inte längre möjligt för honom att känna sig trygg och bekväm efter skottlossningen och all uppmärksamhet.”” Det som nu sker är att kretsen runt honom håller på att försvagas”, säger kriminaljournalisten Timur Soykan.

SR - 4 timmar sedan

Så ska polisen ringa in personer som kan komma att döda sina partners

Polisen på flera håll i landet kartlägger nu de män som kan komma att utsätta sina partners för grovt eller dödligt våld. Kvinnans egen rädsla, självmordshot från mannen och tidigare anmälningar om brott i nära relation är några riskfaktorer som polisen tittar på.”Det här sättet att jobba fokuserat mot kriminella, det gör man mot sådana som är ute på stan och skjuter på varandra eller säljer narkotika.

SR - 5 timmar sedan

Tyskland skärper gränskontrollerna mot Polen och Tjeckien

Tyskland kommer att skärpa sin kontroller av gränserna mot Polen och Tjeckien, detta efter att allt fler asylsökanden kommit in i Tyskland därifrån de senaste månaderna och antalet asylsökande ökat kraftigt i år.Situationen plus att Tyskland under senaste året tagit en miljon ukrainare har lett till en intensiv debatt om den tyska asylpolitiken och många kommuner har på sistone meddelat att de inte klarar av ta emot fler.” Man ser varje dag 20-40 asylsökande komma in i Tyskland via bron”, säger Julian som bor i gränsbyn Deschka där en liten gångbro går mellan Polen och Tyskland över floden Neisse..

SR - 8 timmar sedan

Fackförbunds medlemmar har kunnat röjas under flera år

Under lång tid har det gått att kontrollera vilka som är medlemmar i fackförbunden IF Metall, Akavia och Pappers, har tidningen Arbetet avslöjat. En säkerhetsbrist på fackförbundens hemsidor har gjort att det gått att kontrollera om en person är medlem med hjälp av personnumret. Totalt har över 400 000 medlemmar kunnat röjas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.