SR > Nyheter

Thursday, 28 September, 19:45

SR - 31 maj 23 kl. 18:34

Fokus på utbildning och utanförskap i Johan Pehrsons (L) JärvatalSom första partiledare ut på årets upplaga av Järvaveckan var Liberalerna partiledare, arbetsmarknadsminister Johan Pehrson.Han fokuserade på partiets kärnfrågor, inte minst utbildning.”Kom ihåg. Slitet är inte förgäves. Det är aldrig onödigt.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Johan Pehrsons, Järvaveckan, Liberalerna, Johan Pehrson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fokus, utbildningoch , utanförskapi , Johan, PehrsonsL , Järvatal

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

”Sverige har aldrig förr sett något liknande”

Statsminister Ulf Kristersson håller tal till nationen efter senaste tidens grova våld. Kristersson inledde sitt tal med att nämna flera av de personer, många barn och oskyldiga personer, som fallit offer för gängvåldet den senaste tiden. Hör statsministerns tal till nationen och efterföljande analys av Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 1 timme sedan

Vill höja krav på MP-kandidatur efter utspel om dödsstraff

Det finns en utbredd intern kritik mot Miljöpartiets pågående språkrörsprocess – där tolv män tävlar mot varandra. På en intern utfrågning i veckan framgick det att en av kandidaterna, som är nybliven medlem i partiet, kan tänka sig dödsstraff.Nu har det blossat upp en het debatt om att kraven för att få kandidera till en sådan här toppost måste höjas.

SR - 1 timme sedan

Kristersson håller tal till nationen

Klockan sju ikväll kommer statsminister Ulf Kristersson hålla ett tal till nationen med anledning av det grova våldet. Det skriver regeringen på sin hemsida.

SR - 1 timme sedan

Kinesisk fastighetsjätte i kris – grundaren brottsanklagad

Evergrandes grundare miljardären Hui Ka Yan befinner sig enligt rapporter i en form av husarrest och bevakas av polis. På grund av sina skuldproblem genomgår fastighetsbolaget Evergrande en statligt ledd rekonstruktion, där även grundarens stora privata förmögenhet kan vara av intresse.Krisen har pågått under ett par års tid, då den kinesiska staten försökt minska den tidigare vildvuxna fastighetsbranschens risktagande och skuldsättning..

SR - 1 timme sedan

Skyddet för ukrainska flyktingar förlängs

EU förlänger det tillfälliga skyddet för ukrainska flyktingar till och med mars 2025. Skyddet gäller över fyra miljoner människor som flytt kriget i Ukraina och det ger rätt till bland annat boende, sjukvård, och arbetstillstånd..

SR - 2 timmar sedan

Sverige missar målet för forskning och utveckling

Svenska företag är etta i Europa på forskning och utveckling. Trots det når inte Sverige det nationella målet. Målet är att Sverige ska ha 4 procents forskning och utveckling i förhållande till BNP.

SR - 2 timmar sedan

Gamla virus tinar fram – forskare föreslår varningssystem

Inför ett gemensamt varningssystem för att hålla koll på hur sjukdomar som sprids i naturen riskerar att överföras till människor, som en följd av klimatförändringarna. Det förslaget lägger forskare i Umeå fram till Nordiska ministerrådet. Det handlar om allt från fästingar och myggor som sprider sig norrut, till gamla virus som tinar fram ur permafrost..

SR - 2 timmar sedan

Senaste nytt om våldsvågen direkt i Studio Ett

Studio Ett sänder om våldsvågen över Sverige. Hör panelen svara på lyssnarnas frågor.Medverkande: Polismästare Carin Götblad, journalist och författare Lasse Wierup och P3 Krim:s Mariela Quintana Melin.

SR - 2 timmar sedan

Protester över hela landet mot regeringens sparpolitik

I Finland tilltar omfattningen av de politiska protesterna mot regeringens sparpolitik.Under tre veckor genomförs punktstrejker och manifestationer över hela landet.Men regeringen kommer inte ge vika ”Regeringen har förbundit sig att följa regeringsprogrammet och det är en helhet”, säger statsminister Petteri Orpo..

SR - 2 timmar sedan

Uppgifter: Två sköts i Jordbro – hade ingen koppling till gängen

Av de tre personer som dödats senaste dygnet tycks två av dem inte har någon koppling till gängkriminalitet, enligt uppgift till Ekot.Dels mannen som sköts till döds i Jordbro, och kvinnan som dödades vid en explosion i Fullerö, norr om Uppsala.Av de tre dödliga dåden senaste dygnet kopplas två, skjutningen vid idrottsplatsen i Fruängen och explosionen i Fullerö, till den våldsamma konflikten kopplad till nätverket Foxtrot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.