SR > Nyheter

Friday, 22 September, 01:23

SR - 31 maj 23 kl. 17:08

Ny forskarrapport: Jorden tål bara en grads uppvärmningJorden klarar bara en grads uppvärmning av klimatet (1,0) jämfört med förindustriell tid, inte 1,5 eller två, som det står i Parisavtalet, enligt en ny rapport från Earth Commission, som publiceras i tidskriften Nature. Den skarpare gränsen behövs om människor i alla världens hörn ska kunna skyddas från allvarliga effekter från klimatförändringen, enligt forskarna, som väger in både rättviseaspekter och naturvetenskapliga parametrar i sin bedömning. Redan nu ligger jordens medeltemperatur runt 1,2 grader högre än före industrialiseringen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Parisavtalet, Earth Commission, Nature

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskarrapport, Jorden, tål, baraen , grads, uppvärmning

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fyra skadade i skottdrama i Sandviken

I Sandviken ska totalt fyra personer ha skadats vid en skottlossning vid en pub i de centrala delarna av staden, sent på torsdagskvällen.Minst två är svårt skadade. Det uppger en källa för P4 Gävleborg.

SR - 4 timmar sedan

Väpnade konflikten i Myanmar intensifieras – människor flyr

Striderna mellan militärjuntan och väpnade motståndsgrupper i Myanmar har ökat under september månad.Den senaste veckan har över 1200 civila drivits på flykt från sina hem i delstaten Shan i östra Myanmar, rapporterar lokala medier.Enligt FN har 1,6 miljoner människor drivits på flykt på grund av strider och osäkerheten sedan militärkuppen i februari 2021..

SR - 6 timmar sedan

Kontantupprorets svar på NK:s kontantbeslut: ”Svepskäl”

NK:s besked att varuhusen ska bli kontantfria, bland annat för att slippa gängkriminellas pengar, är ett svepskäl menar Kontantupprorets ordförande Björn Eriksson.Istället handlar beslutet om att slippa kostnaderna för kontanthanteringen, menar han.Annan brottslighet, som gängens bedrägerier, är ett större problem menar Kontantupproret, som hävdar att kontantfrihet stänger ute en miljon svenskar som fortfarande betalar med kontanter..

SR - 6 timmar sedan

Situationen i Lampedusa: ”Tydliga tecken på tortyr”

Situationen är ansträngd på den lilla italienska ön Lampedusa, dit tusentals flyktingar kommer med båt över Medelhavet.I augusti kom det 36 000 personer till Italien, så många har det inte varit sedan 2016.”Vi plockar upp personer med brutna armar och tydliga tecken på tortyr”, berättar Johanna Lönn från Röda korsets center i Turin dit flyktingarna kommer efter att de lämnat Lampedusa..

SR - 6 timmar sedan

Polisen avslår koranbränning i Rosengård

Polisen i region Syd har avslagit Salwan Momikas ansökan om att bränna koranen i stadsdelen Rosengård i Malmö på lördag. Det eftersom polisen inte kan garantera ordning och säkerhet. Polisen föreslog en annan plats i Malmö men det avböjde Momika.

SR - 6 timmar sedan

USA ger tillfälliga arbetstillstånd åt venezuelaner

USA kommer ge nästan en halv miljon migranter från Venezuela ett tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd, det beskedet kom under torsdagen.Att ge arbetstillstånd ses som ett sätt att avlasta städer som New York som tagit in väldigt många asylsökande.”Staden har fått hyra flera hotell, gymnastiksalar och kontorshus.

SR - 7 timmar sedan

Fortsatt osäkert för armenier i Nagorno-Karabach

Trots vapenvila och två timmars fredssamtal finns fortfarande inga konkreta besked om vad som kommer hända med armenierna i Nagorno-Karabach.Azerbadzjan tycker att regionen ska tillhöra dem, något som oroar de omkring 120 000 armenier som bor i området.I Armenien fortsätter demonstrationerna där man kräver premiärminister Nikol Pasjninians avgång.

SR - 7 timmar sedan

Man skjuten i samband med jakt – skadeläget oklart

En man ska ha skjutits i samband med en jakt i Åsele i Västerbotten, skriver polisen på sin hemsida. Skadeläget är oklart men mannen har förts till sjukvård. Polisen kommer att genomföra en platsundersökning och hålla förhör..

SR - 7 timmar sedan

EU: Minska sjukhusinläggningar med ny vaccinspruta

Upp till närmare var tredje sjukhusinläggning för covid-19 kan undvikas i hela EU, om en stor andel av alla som är 60 år och äldre tar en ny vaccinspruta i höst, det säger Andrea Ammon, chef för EU:s smittskyddsmyndighet. Det finns två nya godkända vaccin som är utformade för nya subvarianter av omikron, som kommer finnas tillgängliga när vaccinationskampanjerna drar igång.I Sverige ska personer på särskilda boenden och andra riskgrupper erbjudas vaccination från och med mitten av oktober..

SR - 8 timmar sedan

Draget mot svinpesten: stängslar in smittade kärnområdet

Jordbruksverket har på torsdagen beslutat att stängsla in det så kallade kärnområdet där afrikansk svinpest har konstaterats.Syftet är att minska risken för att vildsvin som bär smitta ska lämna området och att friska vildsvin ska söka sig dit.Enligt jordbruksverket visar erfarenheter från andra länder att stängsel är en mycket effektiv metod för att hindra smittspridning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.