SR > Nyheter

Thursday, 25 July, 10:44

SR - 31 maj 23 kl. 16:00

Satsningar på vindkraft till havs skapar många nya jobbI Europa satsas stora summor pengar på att bygga ut den havsbaserade vindkraften och det skapar många nya jobb hos svenska företag som levererar delar till vindkraftsparkerna.Enligt en ny rapport från Business Sweden kan svenska företag leverera upp till ungefär en tredjedel av alla de delar som behövs för att bygga vindkraften till havs."Europa kommer investera enormt stort inom havsbaserad vindkraft de närmaste åren. 20 miljarder euro per år nu och upp till 50 miljarder euro framåt 2030. Det är en enorm affärsmöjlighet för svenska företag", säger Anna Liberg på Business Sweden till Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, Business Sweden, Anna Liberg, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsningar, vindkrafttill , havs, skaparmånga nya , jobb

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Både beröm och hård kritik efter Netanyahus kongresstal

Reaktionerna i Israel efter premiärminister Netanyahus tal i den amerikanska kongressen är blandade.”Netanyahu vinner i talet men förlorar i kriget. Han styr inte landet som han talar”, så lyder några omdömen i israelisk media.

SR - 1 timme sedan

USA-kännaren om Bidens tal: ”Elegant och utan bitterhet”

Under USA:s president Joe Bidens första framträdande sedan han frånsade sig sin presidentkandidatur gjordes inga utspel mot varken partikamraterna eller motståndarna.Det säger Britt-Marie Mattson, senior utrikesreporter på Göteborgs-Posten som bevakat USA i många år.Britt-Marie Mattson tror att Joe Biden sedan kommer spela en tillbakadragen roll i Kamala Harris presidentkampanj, om det är hon som blir nominerad..

SR - 1 timme sedan

Årets sämsta dag på Wallstreet – värst för techbolagen

Det var stora nedgångar på USA-börserna i går kväll - årets hittills sämsta dag.Tyngst var det för Nasdaq där kompositindex tappade 3,6 procent med stora fall bland de större teknikbolagen.Enligt Robert Bergqvist, seniorrådgivare på banken SEB är nedgången inte överraskande med tanke på den senaste tidens utveckling bland teknikbolagen..

SR - 3 timmar sedan

Klimataktivister tagit sig in på Frankfurts flygplats – flyg stoppas

All flygtrafik till och från Frankfurts flygplats har stoppats nu på morgonen, efter att klimataktivister har tagit sig in på området, uppger den tyska polisen.Aktivisterna ska ha tagit sig in genom att klippa upp ett säkerhetsstängsel och har sedan limmat fast sig på start-och landningsbanan.Flygplatsen i Frankfurt är den sjätte största i Europa med nästan 60 miljoner resenärer varje år..

SR - 4 timmar sedan

Två döda och hundratals skadade efter tyfon i Taiwan

I en tyfon som dragit fram över Taiwan har två personer omkommit och hundratals skadats.Tyfonen Gaemi har orsakat stor förödelse med hårt regn och starka vindar.Tusentals personer har tvingats evakuera sina hem..

SR - 4 timmar sedan

Ekot på en minut

USA:s president Joe Biden har gjort sitt första framträdande sedan han hoppade av höstens presidentval.Det ska bli lättare att upptäcka och förebygga mäns våld mot kvinnor. Bland annat har polis, åklagare och socialtjänst fått regeringens uppdrag att ta fram metoder för att lätta på sekretessen mellan myndigheterna.

SR - 4 timmar sedan

Fartyg med 1,4 miljoner liter olja sjunkit utanför Filippinerna

Utanför Filippinerna har ett fartyg med 1,4 miljoner liter olja ombord kapsejsat och sjunkit. En oljeläcka har upptäckts efter olyckan och arbetet pågår nu för att sanera. Omfattningen på läckan är ännu oklar.

SR - 4 timmar sedan

Maduro varnar för ”blodbad och inbördeskrig” vid valförlust

Inför söndagens presidentval i Venezuela leder högerkandidaten Edmundo Gonzales stort i opinionsmätningarna och många venezolaner hoppas på ett regeringsskifte.Den sittande presidenten Nicolas Maduro säger att han inte kommer att sätta sig emot ett valresultat som visar att venezolanerna vill ha en förändring. Samtidigt sa han nyligen att landets stabilitet äventyras och varnade för ett blodbad och inbördeskrig om han skulle förlora..

SR - 4 timmar sedan

OS i Paris: ”Biljetterna är för dyra”

Det har sålts rekordmånga biljetter till årets OS i Paris. Samtidigt tvingas många avstå eftersom priserna ligger på mellan 24 och 2 700 Euro.”Jag hade tänkt köpa biljetter men när jag såg priset på flera tusen kronor för en biljett till en match utan att ens veta vem som skulle spela då så backade jag”, säger Parisbon Alex.

SR - 4 timmar sedan

Mäns våld mot kvinnor ska bli lättare att upptäcka

Flera myndigheter däribland polisen och sjukvården har fått i uppdrag av regeringen att ta fram sätt att lätta på sekretessen för att bland annat bekämpa mäns våld mot kvinnor.”Min förhoppning är att myndigheter inte längre kommer arbeta i egna stuprör,” säger polischef Jale Poljarevius.Olga Persson, ordförande Unizon vill att det ska vara mer långtgående och att det dröjt för länge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.