SR > Nyheter

Sunday, 24 September, 06:01

SR - 31 maj 23 kl. 12:22

Vårdplatserna har minskat kraftigt – risken för vårdskador ökarBristen på vårdplatser i Sverige ökar risken för vårdskador. Det konstaterar Socialstyrelsen som för första gången har kartlagt behovet – och kommit fram till att det krävs ytterligare 2300 vårdplatser på landets sjukhus.Den enda region som bedöms ha tillräckligt många vårdplatser är Kalmar.”Många regioner anger att dom hade önskat ha ett större antal vårdplatser men att de inte haft den möjligheten på grund av brist på kompetens”, säger Olivia Wigzell, generaldirektör på myndigheten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Socialstyrelsen, Kalmar, Olivia Wigzell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdplatsernahar , minskat, kraftigt, riskenför , vårdskador, ökar

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Sökes: väderentusiaster som ska hjälpa SMHI med skyfallsforskning

I ett nytt forskningsprojekt ska SMHI och universiteten i Karlstad och Lund ta hjälp av väderintresserade privatpersoner för att samla fakta om regnoväder. Forskarna hoppas lära sig mer om hur man bättre kan skydda byggnader och avloppssystem vid kommande skyfall och översvämningar, berättar Lars Nyberg, professor i risk- och miljöstudier på Karlstads universitet.Ett annat mål är att bättre kunna bedöma kostnaderna för skador som uppstår vid skyfallsöversvämningar och kunna sätta det i relation till kostnader för att skydda sig..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: Gängkriminella får inte göra samhället kontantfritt

Efter att NK beslutat att göra sina varuhus kontantfria, bland annat för att minska risken för att gängkriminella handlar där, kommenterar regeringen nu frågan.Finansmarknadsminister Niklas Wykman tycker inte att inte samhället bli kontantfritt på gängens villkor, och han tror inte heller att kontantfria butiker kommer få särskilt stor effekt på de gängkriminella.Det är staten, inte företagen, som har det största ansvaret att stoppa gängkriminaliteten, enligt Niklas Wykman..

SR - 8 timmar sedan

Minst 34 döda i explosion i Benin

I Benin i Västafrika har minst 34 personer omkommit i en explosion vid en olaglig bränsledepå nära gränsen mot Nigeria. Enligt myndigheterna i Benin var två av dom 34 omkomna spädbarn..

SR - 9 timmar sedan

Experten: Därför drabbas Västsverige av skred

Jordskredet vid Stenungsund inträffade inom det område i Sverige som löper högst risk att drabbas av skred.Stefan Wastegård, professor i kvartärgeologi på Stockholms universitet är inte förvånad eftersom han vet vad som gömmer sig i marken.”Hela Västsverige är ett potentiellt riskområde”, säger han..

SR - 10 timmar sedan

Hjälpkonvoj framme i Nagorno-Karabach

I Nagorno-Karabach har nu en hjälpkonvoj kommit fram till regionen, efter rapporter om brist på mat, vatten och medicin, det uppger TT. Samtidigt väntas överlämningen av vapen från armenier fortsätta under helgen, enligt det avtal om eldupphör träffats efter den Azerbadjans blixtoffensiv som inleddes i tisdags. Nagorno-Karabach är en utbrytarregion inom Azerbadjans gränser men invånarna är huvudsakligen armernier..

SR - 11 timmar sedan

Poliser: Rawa Majid hade kunnat stoppas

Rawa Majid, som ibland också kallas ”Kurdiska räven”, hade kunnat stoppas – om polisen agerat mot honom tidigare.Det hävdar två poliser, som länge arbetat med Majids misstänkta brottslighet, och som intervjuats av P3 Krim.Majid har pekats ut som ledare för det kriminella nätverket Foxtrot, och tros vara bosatt i Turkiet..

SR - 11 timmar sedan

Metoden som skyddar åkrarna mot betande gäss och tranor

Betande gäss och tranor gör stor skada i lantbruket. Men på flera håll används nu metoden att ha avledningsåkrar där fåglarna tillåts beta.”Jag har prövat alla sorters skrämsel, förutom uppblåsbar gubbe”, säger lantbrukare Arne Leijon vid Hornborgasjön i Västergötland.

SR - 12 timmar sedan

Trafikverket: Kommer ta månader att återställa E6:an

Trafikverket är på plats vid raserade vägen vid Stenungsund för att skapa sig en bild av omfattningen på skadorna.Det är svårjobbat på platsen och det inte går att ge någon exakt prognos för när vägen kan vara återställd men det kommer att ta tid, enligt Bengt Olsson som är presschef på Trafikverket. ”Här handlar det om att bygga upp allting från ruta noll”, säger han..

SR - 12 timmar sedan

Bohlin: Mycket allvarlig händelse

Under natten till lördag inträffade ett skred vid Stenungsundsmotet som har orsakat stora skador på E6:an. Bilder vittnar om ett hål som är flera hundra meter brett och tjugo meter djupt.”Det är en mycket allvarlig händelse.

SR - 13 timmar sedan

Kommunen håller presskonferens efter raset på E6:an

Stenungsunds kommun, polisen, räddningstjänsten och Trafikverket håller presskonferens efter raset på E6:an som inträffade natten till lördag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.