SR > Nyheter

Tuesday, 26 September, 23:56

SR - 31 maj 23 kl. 10:19

Svaga kronan – här räcker pengarna längreDen svaga svenska kronan leder till att det kan bli dyrt för svenskar att semestra utomlands i sommar. För den som kan resa till andra än de vanligaste turistorterna och utanför högsäsong, är det billigare.Omvänt är det också prisvärt för utländska turister att semestra i Sverige och ett ökat intresse för en Sverigesemester märks i flera länder nu enligt Visit Sweden..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Sverigesemester, Visit Sweden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svaga, kronanhär , räcker, pengarnalängre

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Trump döms för bedrägeri

USA:s förre president Donald Trump är skyldig till bedrägeri efter att under flera år ha överdrivit värdet på sina tillgångar, och därmed lurat banker och investerare.Det har en domare kommit fram till i ett civilrättsmål i delstaten New York..

SR - 1 timme sedan

En gripen efter sprängningen i Linköping

Under tisdagskvällen har en person gripits efter den kraftiga detonationen i Linköping under morgonen, skriver polisen på sin sajt. Personen misstänks för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen kommer att hålla förhör med personen och därefter kommer åklagaren att ta ställning till om personen ska anhållas.

SR - 2 timmar sedan

Kriminologen om sprängningarna: Man använder ”specialister”

Bombskyddet har ännu inte kunnat göra en invändig undersökning efter den kraftiga explosionen som skedde vid i ett flerfamiljshus i Linköping på tisdagsmorgonen.Det var den andra kraftiga sprängningen under ett och samma dygn och Sven Granath, kriminolog vid Stockholmspolisen, säger att de som tillverkar sprängladdningarna har blivit populära bland gängen.”Man har helt enkelt specialister och experter som lärt sig att montera ihop det här och fått snurr på den verksamheten”, säger Sven Granath..

SR - 3 timmar sedan

Kosovoserbisk politiker pekas ut efter attack mot poliser

I Kosovo anklagas en av dom högsta politiska representanterna för kosovoserberna, för att ha deltagit i bakhållet mot tre polispatruller i norra Kosovo i söndags.Kosovanska myndigheter hävdar att han han ha fångats på film, militärklädd med ett automatvapen i händerna.”Enligt Kosovos regering var han ledaren för den grupp som utförde attacken”,säger Milan Djelevic, Östeuropakorrespondent..

SR - 4 timmar sedan

Inrikesminister ifrågasatte hela FN:s flyktingkonvention

Storbritanniens inrikesminister Suella Braverman höll under tisdagseftermiddagen ett tal som fick stor uppmärksamhet i landet. I talet som hon höll på en konservativ tankesmedja i USA, ifrågasatte inrikesministern hela FN:s flyktingkonvention.”Budskapet var att invandringen är en existentiell fråga”, säger Sveriges Radios korrespondent i London Pontus Mattson..

SR - 6 timmar sedan

Just nu: Sverige möter Italien i OS-kvalet

Kl. 17.37-21.

SR - 6 timmar sedan

Analys: Han leder motståndet mot F16-plan till Turkiet

President Erdogan kopplar nu öppet ihop Sveriges NATO-ansökan med frågan om Turkiet får köpa stridsflyg från USA.Demokratiska senatorn Bob Menendez har varit en nyckelspelare i den här historien och är den starkaste rösten mot att sälja stridsflyg till Turkiet men nu är han i blåsväder, då han är åtalad för mutbrott.”Menendez har klivit av posten som ordförande i utrikesutskottet och då ser Erdogan sin chans att kongressen kan godkänna försäljningen av stridsflyg till Turkiet”, säger Ekots korrespondent i Washington, Ginna Lindberg..

SR - 6 timmar sedan

UD bekräftar: Pratade med Irak före tvångsutvisningarna

Vare sig Sveriges migrationsminister eller utrikesminister vill kommentera dagens tvångsutvisning av 26 irakiska medborgare från Sverige till Irak.Men klart är att den sker efter att det har förts samtal mellan Sverige och Irak. Utrikesdepartementets presstjänst bekräftar i ett mejl för Ekot att samtal förts:”Det finns dialog och samarbete mellan Sverige och Irak på många olika områden.

SR - 8 timmar sedan

Ryssland nekar: Befälhavare är inte död

Ryssland förnekar att Viktor Solokov, befälhavaren för ryska svartahavsflottan, dödades i en ukrainsk drönarattack mot flottans högkvarter på det ockuperade Krim förra veckan.Bland andra statliga nyhetsbyrån Ria har lagt ut en filmsekvens där befälhavaren deltagit i ett möte med den ryske försvarsministern. Videon kommer från Rysslands försvarsdepartement.

SR - 9 timmar sedan

Danmarks etiska råd: Höj abortgränsen

Danmarks etiska råd rekommenderar att landets gräns för fri abort ska höjas, från dagens tolv veckor till 18. Man föreslår också att kravet på föräldrarnas godkännande tas bort för unga kvinnor mellan 15 och 17 år.Danmarks abortlagstiftning är över 50 år gammal och bara fyra länder i Europa har en lägre abortgräns.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.