SR > Nyheter

Sunday, 24 September, 06:58

SR - 31 maj 23 kl. 08:10

Användning av e-cigaretter ökar bland unga vuxnaAnvändningen av e-cigaretter, så kallade vapes, har blivit allt vanligare bland unga vuxna. Det visar en ny rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.2022 svarade fjorton procent av de tillfrågade att de rökt e-cigarett den senaste månaden, vilket är en ökning med tio procentenheter från året innan.En förklaring till den ökande trenden är att e-cigaretter är mer lättillgängliga..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Centralförbundet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Användningav , e-cigaretter, ökarbland , unga, vuxna

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Armenien vill ha FN-personal till Nagorno-Karabach

Armeniens utrikesminister Ararat Mirzoyan uppmanar FN att skicka personal till Nagorno-Karabach för att övervaka att armenierna i utbrytarregionen respekteras och att säkerheten upprätthålls, rapporterar AFP. I tisdags tog Azerbajdzjan kontroll över Nagorno-Karabach, vars befolkning mestadels är armenier. Under lördagen lovade Azerbajdzjans utrikesminister, i ett tal inför FN:s generalförsamling, att armenier i regionen kommer att behandlas som jämlika medborgare..

SR - 1 timme sedan

Persontrafik kan ställas in när Malmbanan rustas upp

Det kan bli svårt att åka tåg i Norrbotten när Malmbanan ska rustas upp för att möta ett ökat behov av godstransporter.Trafikverket har föreslagit regeringen att de skyndar på en rad olika byggprojekt för att öka kapaciteten på Malmbanan.”Framförallt de här åren 2026-2029 då det är väldigt många byggen i gång som vi föreslår då”, säger Helena Eriksson på Trafikverket..

SR - 2 timmar sedan

Sökes: väderentusiaster som ska hjälpa SMHI med skyfallsforskning

I ett nytt forskningsprojekt ska SMHI och universiteten i Karlstad och Lund ta hjälp av väderintresserade privatpersoner för att samla fakta om regnoväder. Forskarna hoppas lära sig mer om hur man bättre kan skydda byggnader och avloppssystem vid kommande skyfall och översvämningar, berättar Lars Nyberg, professor i risk- och miljöstudier på Karlstads universitet.Ett annat mål är att bättre kunna bedöma kostnaderna för skador som uppstår vid skyfallsöversvämningar och kunna sätta det i relation till kostnader för att skydda sig..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: Gängkriminella får inte göra samhället kontantfritt

Efter att NK beslutat att göra sina varuhus kontantfria, bland annat för att minska risken för att gängkriminella handlar där, kommenterar regeringen nu frågan.Finansmarknadsminister Niklas Wykman tycker inte att inte samhället bli kontantfritt på gängens villkor, och han tror inte heller att kontantfria butiker kommer få särskilt stor effekt på de gängkriminella.Det är staten, inte företagen, som har det största ansvaret att stoppa gängkriminaliteten, enligt Niklas Wykman..

SR - 9 timmar sedan

Minst 34 döda i explosion i Benin

I Benin i Västafrika har minst 34 personer omkommit i en explosion vid en olaglig bränsledepå nära gränsen mot Nigeria. Enligt myndigheterna i Benin var två av dom 34 omkomna spädbarn..

SR - 10 timmar sedan

Experten: Därför drabbas Västsverige av skred

Jordskredet vid Stenungsund inträffade inom det område i Sverige som löper högst risk att drabbas av skred.Stefan Wastegård, professor i kvartärgeologi på Stockholms universitet är inte förvånad eftersom han vet vad som gömmer sig i marken.”Hela Västsverige är ett potentiellt riskområde”, säger han..

SR - 11 timmar sedan

Hjälpkonvoj framme i Nagorno-Karabach

I Nagorno-Karabach har nu en hjälpkonvoj kommit fram till regionen, efter rapporter om brist på mat, vatten och medicin, det uppger TT. Samtidigt väntas överlämningen av vapen från armenier fortsätta under helgen, enligt det avtal om eldupphör träffats efter den Azerbadjans blixtoffensiv som inleddes i tisdags. Nagorno-Karabach är en utbrytarregion inom Azerbadjans gränser men invånarna är huvudsakligen armernier..

SR - 12 timmar sedan

Poliser: Rawa Majid hade kunnat stoppas

Rawa Majid, som ibland också kallas ”Kurdiska räven”, hade kunnat stoppas – om polisen agerat mot honom tidigare.Det hävdar två poliser, som länge arbetat med Majids misstänkta brottslighet, och som intervjuats av P3 Krim.Majid har pekats ut som ledare för det kriminella nätverket Foxtrot, och tros vara bosatt i Turkiet..

SR - 12 timmar sedan

Metoden som skyddar åkrarna mot betande gäss och tranor

Betande gäss och tranor gör stor skada i lantbruket. Men på flera håll används nu metoden att ha avledningsåkrar där fåglarna tillåts beta.”Jag har prövat alla sorters skrämsel, förutom uppblåsbar gubbe”, säger lantbrukare Arne Leijon vid Hornborgasjön i Västergötland.

SR - 13 timmar sedan

Trafikverket: Kommer ta månader att återställa E6:an

Trafikverket är på plats vid raserade vägen vid Stenungsund för att skapa sig en bild av omfattningen på skadorna.Det är svårjobbat på platsen och det inte går att ge någon exakt prognos för när vägen kan vara återställd men det kommer att ta tid, enligt Bengt Olsson som är presschef på Trafikverket. ”Här handlar det om att bygga upp allting från ruta noll”, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.