SR > Kultur

Wednesday, 27 September, 01:12

SR - 29 maj 23 kl. 06:00

Han ska driva ut nya Göteborgsandan med exorcismKonstnären John Huntington vill i ett nytt verk driva ut det han kallar för "tankespöken" från den kommunal förvaltningen, en exorcism som han beskriver som en "både kraftfull och kärleksfull ritual".13 kommunanställda på Göteborg stad har anmält sig till ceremonin och kommer bära masker tillverkad av material ur Göteborgs Konsthalls pappersåtervinning.”Den nya nya Göteborgsandan” heter performanceverket som kommer att framföras den 10 juni på Göteborgs Konsthall..
Läs mer på SR
Läs mer om:
 gteborgsandan, John Huntington, Göteborg, Göteborgs Konsthalls, Göteborgsandan, Göteborgs Konsthall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han ska drivaut nya , Göteborgsandanmed , exorcism

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Kylie Minogue om virala succén Padam: ”Ren njutning”

Artisten Kylie Minogue stod för en av sommarens största låtar med Padam Padam.Trots en lång karriär upplevde hon det som en helt ny känsla att se hur låten blev viral i sociala medier.”Varje dag av att följa det var som julafton,” säger hon till Svensktoppens Carolina Norén..

SR - 8 timmar sedan

Trendbrott: Barn och unga läser mer

Den nedåtgående trenden för hur många barn och unga som läser kan vara bruten.Den senaste mätningen av ungas medievanor från Statens medieråd visar att gruppen som läser varje dag ökar.”Det är mysigt, det är avslappnande – man försvinner ju bort till nåt annat som inte är vardagen”, säger läsaren Thorun Warnerbring..

SR - 9 timmar sedan

Ken Loach prisas för livsverk inom filmen

Den brittiske regissören Ken Loach får Stockholm filmfestivals särskilda hederspris för sitt livsverk inom filmen.87-årige Loach är mest känd för en rad filmer om människors strävan efter en bättre tillvaro.I juryns motivering står bland annat ”Genom sitt uppriktiga engagemang har han på ett gripande sätt skildrat konsekvenserna av ojämlikhet och blottat de verkliga samhällsklyftor som existerar i vår värld.

SR - 13 timmar sedan

Spotify: Inget förbud mot AI-material

Spotify har inga planer på att helt förbjuda material som skapats av AI. Det säger musikbolagets vd Daniel Ek i en intervju med BBC.Ek säger sig inte vara förvånad om det på Spotifys topplistor finns musik där artister helt lagligt har använt artificiell intelligens i produktionen.

SR - Igår: 08:40

Nya litteraturpoddaren: Vill slå ett slag för läsningen

Den nya Sveriges Radio-podden ”P3 Klassikern” vill hjälpa dig att ta dig an de gamla litteraturklassikerna.”Det kan vara ett roligt sätt att ta sig an de här verken som man nästan kan vara lite rädd för, för att de är så tunga eller gammalmodiga. Vi försöker göra det roligt och tillgängligt”, säger programledare Emelie Rosenqvist..

SR - 18 timmar sedan

Naturen tar hämnd på misogyna män i Tokarczuks nya roman ”Empusion”

Nobelpristagaren Olga Tokarczuks nya roman ”Empusion” är hennes första sedan hon mottog priset 2019. Romanen är i genren naturläkande skräck och en feministisk variant av Thomas Manns klassiska kurortsroman ”Bergtagen”.Kulturnytts kritiker Anna Tullberg om en märklig roman som är platt på vissa ställen och glimrar på andra..

SR - 18 timmar sedan

Georg Riedel får Alfons Åbergpris

Musikern och kompositören Georg Riedel får årets Alfons-bokal.Priset belönar föredömliga insatser inom barnkulturen, och består av en statyett och en prissumma om 25 000 kronor.Priset delas ut av förlaget Rabén & Sjögren på Bokmässan i Göteborg..

SR - 19 timmar sedan

Ny bok om svensk råpunk – ett kulturarv med världsrykte

1980-talets svenska råpunk-scen har dokumenterats i nya boken ”Råpunk - The birth of Swedish hardcore 1981-1989”.De svenska banden, musikerna och stilen fick ett världsrykte som fortfarande lever kvar. ”Estetiken från den här tiden, skapade en tydlig stil som har 'cred' och en typ av råhet som attraherar många, säger författaren David Andersson..

SR - 19 timmar sedan

Bokmässan ökar säkerheten – ”En tankeställare”

I och med den förhöjda terrorhotnivån har Bokmässan i Göteborg infört visitering för samtliga besökare och ökat närvaron av säkerhetspersonal.”Jag tänker absolut på det, men jag är inte jätteorolig,” säger mässbesökaren Sofia Brage.Frida Edman, mässansvarig, säger att Bokmässan har en dialog med polisen och känner sig trygg med sina insatser..

SR - Igår: 16:52

Kritikern i ny attack mot självupptagna författare: ”Hötorgskonst”

Lider svenska författare av självupptagenhet? Hör Elin Cullhed, författare och Mikaela Blomqvist, litteraturkritiker Göteborgs-Posten.Håller författare på med navelskåderi?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.