SVT > Utrikes

Wednesday, 04 October, 01:47

SVT - 28 maj 23 kl. 17:48

Över 1500 gripna vid klimataktion i NederländernaEn klimataktion i Haag med syfte att stoppa subventioner av fossila bränslen slutade med att nederländsk polis grep över 1 500 personer. Många har släppts, men ett 40-tal kan komma att åtalas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nederländerna, Haag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 1500, gripnavid , klimataktioni , Nederländerna

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Mobil vårdcentral får byborna att återvända hem – trots ryska bomber

I Ukraina pressar ryssarna på hårt vid östfronten. Men trots uppmaningar att evakuera vill många civila stanna kvar i sina hem. Förutom bombardemanget saknas både el och vatten.

SVT - 4 timmar sedan

Högdramatisk omröstning om USA:s talman ska avsättas

Talmannen i USA:s representanthus, republikanen Kevin McCarthy, attackeras av hårdföra Trumpanhängare i sitt eget parti. Mycket talar för att han blir den förste talmannen i USA:s historia som röstas bort..

SVT - 4 timmar sedan

20 döda i olycka i Venedig

20 personer har omkommit efter att en buss har fallit från en vägbro i Venedig..

SVT - 12 timmar sedan

Uppgift: Rysslands hemligaste adresser avslöjade 

När det granskande journalistnätverket Dossier center gick igenom ett vanligt register på Moskva stads hemsida råkade de komma över hemlighetsstämplade adresser. Det har bland annat avslöjat var exakt de ryska säkerhetstjänsterna finns..

SVT - 14 timmar sedan

Läckt dokument: 30 procent av Rysslands statsbudget till försvaret

Den ryska försvarskassan kommer att uppgå till 30 procent av statsbudgeten nästa år, enligt läckta dokument som sägs komma från det ryska försvardepartementet. – Jag är inte jätteförvånad egentligen, säger Torbjörn Becker chef för Östekonomiska institutet vid Handelshögskolan i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 20 timmar sedan

Miljoner ankor vaccineras mot fågelinfluensa

Frankrike har inlett arbetet med att vaccinera miljontals ankor mot fågelinfluensan. Detta med förhoppning om att undvika masslakt, vilket industrin tvingats till de senaste åren..

SVT - Igår: 23:07

Fiskmjölsfabriker hotar en hel yrkesgrupp med tusentals senegalesiska kvinnor

Det råder sedan länge kris i fiskindustrin i flera länder i Afrika, bland annat i Senegal. En stor del av den fångst som fortfarande går att ta upp går till fiskmjölsfabriker – vilket också drabbar de lokala fiskprocessarna. Många av dem är kvinnor.

SVT - Igår: 20:12

Armenien: Gränssoldat dödad i attack från Azerbajdzjan

Den omstridda regionen Nagorno-Karabach är nu i det närmaste helt tömd på etniska armenier efter den azeriska blixtoffensiven för drygt en vecka sedan. Och på måndagen anklagade armeniska myndigheter de azeriska styrkorna för att även skjuta in över gränsen till Armenien..

SVT - Igår: 18:14

Ukraina: Drönarattack mot militär flygfabrik i Ryssland

Ukrainska kamikazedrönare slog till mot en militär flygfabrik i ryska Smolensk under söndagen – 30 mil från den ukrainska gränsen. Enligt Ukraina ska målet ha åsamkat ”signifikant” skada..

SVT - Igår: 16:20

Nobelpristagare presidentkandidat i Demokratiska republiken Kongo

Den kongolesiske läkaren Doktor Denis Mukwege, 2018 års Nobels fredspristagare, kandiderar i presidentvalet i Demokratiska republiken Kongo i december..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.