SVT > Utrikes

Thursday, 23 May, 07:50

SVT - 28 maj 23 kl. 17:48

Över 1500 gripna vid klimataktion i NederländernaEn klimataktion i Haag med syfte att stoppa subventioner av fossila bränslen slutade med att nederländsk polis grep över 1 500 personer. Många har släppts, men ett 40-tal kan komma att åtalas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nederländerna, Haag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 1500, gripnavid , klimataktioni , Nederländerna

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Minst fem döda under kampanjmöte i Mexiko

Minst fem personer har dött och ytterligare ett 50-tal skadats när en scen kollapsade under ett kampanjmöte i norra Mexiko inför presidentvalet i landet. Det uppger den lokala guvernören Samuel García enligt Reuters..

SVT - 4 timmar sedan

Apor faller döda ur träden – under värmebölja

En svår värmebölja i sydöstra Mexiko har satt utrotningshotade mantelvrålapor i fara. De senaste veckorna har ett 80-tal fallit döda från träden till följd av värmen. – Vi måste ta hand om djuren och vi kommer att göra det, säger Mexikos president, Andrés Manuel López Obrador, till Reuters..

SVT - 8 timmar sedan

Nvidia slog förväntningarna med råge – igen

Halvledarbjässen Nvidias kvartalsrapport på onsdagskvällen blev ännu en rökare som med råge slog förväntningarna. – Bolaget är en temperaturmätare för hela branschen. De här siffrorna visar att den alltjämt är glödhet, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén..

SVT - 8 timmar sedan

Finländare oroade över Rysslands gränsutspel: ”Väcker historiska minnen”

Ryssland vill ensidigt expandera sin havsgräns mot Finland och Litauen. I Finland tonar politikerna ner allvaret, men befolkningen oroar sig. – I någon mening har Ryssland lyckats med sitt uppsåt att skapa oro i samhället, säger Magnus Swanljung politisk redaktör på svenska Yle..

SVT - 9 timmar sedan

Cecilia Uddén: ”Syftet är att återuppliva tvåstatslösningen”

På onsdagen meddelade Norge, Irland och Spanien att länderna kommer erkänna Palestina som självständig stat. Ett besked som mottogs väl av den palestinska myndigheten på Västbanken och Hamas, men som väckt starka reaktioner från Israel. – Syftet som de själva säger är att återuppliva tvåstatslösningen som varit död under många år, säger SR:s Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén i Aktuellt..

SVT - 12 timmar sedan

EU vill att Sverige tar emot patienter från Gaza

EU-kommissionen begär att Sverige tar emot och vårdar svårt sjuka patienter från Gaza. Centerpartiet och Vänsterpartiet säger ja – och vill att regeringen hanterar frågan skyndsamt..

SVT - 13 timmar sedan

Storbritannien utlyser nationellt val i sommar

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak säger på onsdagen att landet utlyser nationellt val 4 juli, rapporterar Sky News..

SVT - 14 timmar sedan

Efter flygturbulensen – 20 personer vårdas på intensiven

20 personer vårdas fortfarande på intensiven efter att ett flygplan drabbats av kraftig turbulens. En 73-årig man dog och flera skadades. – De gav HLR i 20 minuter, säger Andrew Davies som försökte hjälpa mannen..

SVT - 18 timmar sedan

Kraftig brand hos läkemedelsjätte i Danmark

En kraftig brand har brutit ut vid läkemedelsjätten Novo Nordisks lokaler i Danmark. Detta enligt dansk public service. Bilder från platsen visar hur ett stort rökmoln sprider sig över en närliggande väg..

SVT - 19 timmar sedan

Uppgifter: Ryssland vill flytta gräns mot Finland

Ryssland vill, i strid med internationell rätt, ensidigt ändra havsgränsen mot Finland och Litauen. Det rapporterar finländska medier och hänvisar till ryska uppgifter. Överbefälhavare Micael Bydén säger att Försvarsmakten följer utvecklingen noga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.