DI > Ekonomi

Thursday, 28 September, 19:15

DI - 28 maj 23 kl. 16:06

Här flockas ingenjörer från världens alla hörn: ”Fler möjligheter än i Japan”Arbetskraftsinvandringen stiger i Ludvika, där man har fullt upp med att hitta bostäder åt alla inflyttade som får jobb på Hitachi Energy. Di har träffat ingenjörer från Japan, Turkiet och Indien som startat ett nytt liv i Dalarna.  ”Som det känns nu vill vi stanna här resten av livet”, säger Basak Kiliclar Topaloglu, elektroingenjör från Istanbul. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Japan, Ludvika, Hitachi Energy, Indien, Dalarna, Basak Kiliclar Topaloglu, Istanbul

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här flockas, ingenjörerfrån världens alla , hörn, Fler, möjligheter, än i Japan

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ulf Kristersson höll tal till nationen

Statsminister Ulf Kristersson (M) håller på torsdagskvällen ett tal till nationen med anledning av det grova våldet som drabbat Sverige. ”Det här är en svår tid för Sverige”, säger Ulf Kristersson..

DI - 45 minuter sedan

Wall Street vänder upp – AMD i täten för teknikjättelyft

USA-börserna har vänt upp efter ett par timmars handel och är nu tydligt på grön mark. AMD tar täten bland stigande teknikjättar..

DI - 1 timme sedan

Ulf Kristersson håller tal till nationen

Statsminister Ulf Kristersson (M) kommer att hålla ett tal till nationen, med anledning av det grova våldet som drabbat Sverige, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Oslo mot strömmen på stigande Nordenbörser

Börserna i Norden stängde mestadels på högre nivåer på torsdagen, bortsett från Oslobörsen som stack ut som förlorare. Vinx 30 adderade 0,6 procent till 1.390..

DI - 1 timme sedan

Börsdebutant lyfte i Tyskland – Europabörser steg

Europabörserna utvecklades i positiv riktning på torsdagen och Stoxx 600 steg 0,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Selin-bolaget gör nytt emissionsförsök

K-fastigheter avser göra en en riktad nyemission av aktier motsvarande 350 miljoner kronor. Kapitalanskaffningen följer på ett misslyckat försök till konvertibellån i förra veckan. Di kunde då rapportera att storägarna stod redo att gå in med två tredjedelar av lånet, men att det ändå gick i stöpet.

DI - 1 timme sedan

Börsen vände upp – H&M:s rapportlyft utraderat

Stockholmsbörsen vände upp och står alltjämt på plus hittills i år. H&M placerade sig i botten av storbolagslistan och såg hela gårdagens rapportlyft gå upp i rök..

DI - 2 timmar sedan

Kundernas larm: Nya Iphonemodellen överhettas

Tusentals Apple-kunder klagar över att deras nya Iphone 15-telefoner blir överhettade, rapporterar Financial Times. Apple tillstår att telefonerna kan bli varma när de installeras för första gången..

DI - 2 timmar sedan

Speljätten skär ned – sparkar 900 anställda

Den amerikanska datorspelsjätten Epic Games sparkar 900 anställda, rapporterar Bloomberg. Det motsvarar 16 procent av de anställda..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Facket skruvar ned lönekrav – mitt i bilstrejken

Fackförbundet United Auto Workers (UAW), som organiserar anställda vid amerikanska fordonstillverkare, begär nu löneökningar på åtminstone 30 procent enligt Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.