SVT > Ekonomi

Thursday, 28 September, 20:34

SVT - 28 maj 23 kl. 15:31

Tiotusentals boende riskerar hyreschockSveriges största bostadsbolag Heimstaden vill få hyresgästerna att betala för bolagets skenande räntekostnader. Resultatet kan bli kraftigt höjda hyror för de boende. – Det är chockerade för oss. För mig är det oacceptabelt. Vi betalar redan högre hyra jämfört med många andra företag, säger hyresgästen Waqas Gul.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Heimstaden, Waqas Gul

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiotusentals, boende, riskerar, hyreschock

Fler nyheter från SVT

SVT - 22 sep 23 kl. 19:58

Undersökning: Så hög boränta klarar svenska hushåll

Torsdagens höjning av styrräntan påverkar i förlängningen bolånekunderna. Men än så länge tycks många svenska hushåll klara en högre ränta – i en ny undersökning av SBAB/Kantar uppger 38 procent av de svarande att det är först när boräntan stiger till 8 procent eller mer som de behöver överväga att flytta..

SVT - 21 sep 23 kl. 22:58

Riksbankschefen: ”Vill vara säkra på att inflationen kommer ner”

Är toppen nådd? Kommer vi se bostadsräntorna dala nu efter Riksbankens räntehöjning? Nej riktigt så snabbt går det inte, men riksbankschefen Erik Thedéen menar att vi åtminstone står inför en liten vändpunkt.

SVT - 19 sep 23 kl. 18:06

Ekonomen om den svaga kronan: ”Allvarligt – särskilt för hushållen”

Kronan har försvagats under lång tid, inte bara mot dollarn utan också mot euron där den nått nya rekordlåga nivåer. Under måndagen kostade en euro 12 kronor. Men det påverkar inte bara den som är ute och reser.

SVT - 17 sep 23 kl. 11:46

Börspoddaren John Skogman: Välj bort att spara till barnen i kärva tider

Det blir en kärv ekonomisk höst för många. Räntan stiger, inflationen är fortsatt hög och allt fler svenskar klarar inte att betala sina räkningar.   Ändå fortsätter många att månadsspara till sina barn.

SVT - 15 sep 23 kl. 03:11

Rusning till AI på börsen: ”Mer än en hajp”

Årets största börsintroduktion visar hur mycket pengar som ännu finns för att investera i tech. Bara det är rätt sorts teknik. Sånt man kan sätta AI-stämpel på..

SVT - 13 sep 23 kl. 20:51

Senaste budgetutspelet – miljardsatsning för att stärka rättsväsendet

Regeringen och Sverigedemokraterna föreslår ökade anslag till polis- och rättsväsendet. Fram till 2026 ska anslagen ökas från 69 till 90 miljarder kronor. Det skriver partiledarna på DN debatt..

SVT - 13 sep 23 kl. 14:42

Inflationen i USA steg mer än väntat

Inflationstakten i USA uppgick till 3,7 procent i augusti. Det kan jämföras med 3,2 procent i juli..

SVT - 03 sep 23 kl. 20:06

Klimatförändringarna gör det dyrare och svårare att ta bolån

Att äga hus i översvämningsdrabbade områden kan leda till stigande bolåneräntor och sjunkande bostadsvärde, varnar experter i Ekonomibyrån..

SVT - 03 sep 23 kl. 13:12

Regeringens: Brytpunkten för statlig skatt höjs inte

Regeringen stoppar den automatiska höjningen av brytpunkten för statlig inkomstskatt. – I valet mellan att göra ytterligare en historiskt stor uppräkning, och finansiera andra åtgärder – exempelvis för hushållen – väljer vi det senare, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M)..

SVT - 30 aug 23 kl. 10:06

Alexander Norén: ”Vi är på väg mot lågkonjuktur – men inte där än”

Just nu håller svenskar hårdare i sina plånböcker. Konsumtionen i samhället går ner samtidigt som räntan går upp – men det kunde vara värre. – Vi är på väg mot lågkonjuktur – men inte där än, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.