SR > Kultur

Sunday, 24 September, 06:30

SR - 28 maj 23 kl. 11:00

Nakenscen i film var inte barnporrDet var inte barnpornografibrott att låta två tonåringar spela in en nakenscen 1968, enligt högsta domstolen i Kalifornien. Skådespelarna menar att de har fått mångåriga psykiska men av att spela in en nakenscen i filmen "Romeo och Julia" när de var bara 15 respektive 16 år gamla. De ser detta som barnporr.Domaren anser däremot att nakenscenen är en del av lagstadgad yttrandefrihet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kalifornien, Romeo, Julia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nakensceni , filmvar inte , barnporr

Fler nyheter från SR

SR - 23 timmar sedan

Elever läste Anne Franks dagbok - lärare fick sparken

I USA har en högstadielärare i Texas fått sparken efter eleverna fått läsa en illustrerad version av Anne Franks dagbok, rapporterar NBC News.En tjänsteman i skoldistriktet larmade om att boken var olämplig eftersom Anne Frank i ett kapitel skrev om sitt könsorgan och att hon möjligtvis kände sig attraherad av kvinnor..

SR - Igår: 18:30

Ukraina får tillbaka plundrade museiföremål

Ukraina har fått tillbaka kulturföremål som har stulits under den pågående ryska invasionen. Det handlar bland annat om två järnknivar från 500-talet före Kristus.Föremålen beslagtogs av amerikanska myndigheter när de smugglades in från Ryssland.

SR - Igår: 16:26

Operachefen berättar om dödsolyckan: ”Chock, bestörtning, sorg”

Kungliga Operan ställer in all sin publika verksamhet till och med onsdag, efter en fallolycka. Bland annat uteblir helgens planerade nypremiär av operan Elektra.Olyckan har lett till en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott, och polisen och Arbetsmiljöverket undersöker nu platsen.

SR - Igår: 16:19

Kvällstidningarna bantar på helgen: ”Effektivare”

Expressens chefredaktör Klas Granström berättar för Kulturnytt att samma tidning framöver kommer ut både lördag och söndag.Medieforskaren Tobias Lindberg tror att bara några år återstår för formatet.Mediekonsumenten Linn Bruno tycker att utvecklingen är tråkig: ”Man vill ju att det ska vara som det alltid har varit.

SR - Igår: 16:02

Harry Styles eller Ed Sheeran tippas göra nästa Bondlåt

Nästa Bondfilm väntas inte komma förrän om några år men redan nu spekuleras det i vem som ska göra ledmotivet. Harry Styles toppar just nu bettinglistan med Ed Sheeran och Lewis Capaldi strax därefter, rapporterar sajten NME. Elton John är heller inte helt ute ur leken..

SR - Igår: 12:26

Ny chefsdirigent på Norrlandsoperan

Brasilianske Eduardo Strausser blir ny chefsdirigent och programansvarig för Norrlandsoperans symfoniorkester, med start hösten 2024. Operans vd Erik Mikael Karlsson beskriver Strausser som en ”öppen, positiv och nyfiken dirigent med internationellt renommé som dessutom har en perfekt kompetens för att kunna utveckla vår symfoniorkester konstnärligt.”Straussers kontrakt sträcker sig t o m våren 2027..

SR - Igår: 11:30

”Fritt Fall” – ett rättsdrama som plockar isär familjen

Årets Guldpalmsvinnare ”Fritt Fall” har nu svensk biopremiärJustine Triet har skrivit och regisserar och i huvudrollen ser vi en briljerande Sandra Hüller (”Min pappa Toni Erdmann”)I rättsdramat ska frågan om ett mord skett i familjen redas ut, och det blir till en historia om ett äktenskap i fritt fall.

SR - Igår: 11:24

Planerad biltunnel hotar Stonehenge

Stoppa tunnelbygget i närheten av världsarvet Stonehenge.Den vädjan kommer från FN-organet Unesco, som vill att den brittiska regeringen stoppar bygget.Unesco skriver nu i ett uttalande att om byggplanerna genomförs hamnar Stonehenge på listan över hotade världsarv..

SR - I förrgår: 06:00

SVT:s ”Taelgia” skildrar de gängkriminellas familjer

Nu är det premiär för SVTs nya dramaserie ”Taelgia”, om en familj som dras in i gängkriminaliteten. Regissören och manusförfattaren Jens Östberg har arbetat med serien i nio år, och han vill lyfta fram människorna som står runtomkring de kriminella.

SR - I förrgår: 05:45

Kulturbudgeten får kritik: ”Storstadsfokus deluxe”

Länsmuseerna står i princip lottlösa i regeringens budgetsatsning på digitalisering av kulturarvet. Nu riktas kritik mot att medlen mest hamnar i storstäderna. ”Det är storstadsfokus deluxe.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.