SVT > Utrikes

Thursday, 25 July, 12:43

SVT - 28 maj 23 kl. 03:09

USA: Principavtal om skuldtak nåttUSA:s president Joe Biden och republikanska företrädare har kommit överens om ett principavtal gällande USA:s skuldtak, rapporterar amerikanska medier..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Joe Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, Principavtalom , skuldtak, nått

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Bidens tal i natt osade av ilska mellan raderna

Jag såg talet med tre inbitna Biden-supportrar. De såg en lugn president för första gången på länge utan bördor på sina axlar. Mellan raderna såg jag något helt annat..

SVT - 5 timmar sedan

Klimataktivister stoppar flygtrafiken i Frankfurt

Det är stopp i flygtrafiken till och från Frankfurt flygplats efter en klimataktion. ”Passagerare uppmanas att inte åka till flygplatsen tills vidare”, skriver flygplatsen..

SVT - 8 timmar sedan

Hundratals skadade efter tyfon i Taiwan

Två personer har dött och över 200 har skadats när tyfonen Gaemi dragit fram genom Taiwan. Ovädret har orsakat stor förödelse med hårt regn och starka vindar, och tusentals personer har tvingats evakuera sina hem..

SVT - 8 timmar sedan

Bidens tal till nationen: ”Lämnar över facklan”

I ett högtidligt tal som markerar början av slutet på hans politiska karriär, beskrev Joe Biden sitt beslut att hoppa av höstens val som ett steg mot att försvara demokratin. – Bästa vägen framåt är att lämna över facklan till en ny generation, sa han under sitt videotal från det Ovala rummet till nationen på onsdagen..

SVT - 14 timmar sedan

Netanyahu: ”USA och Israel måste stå sida vid sida”

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tackar USA och president Joe Biden för stödet under kriget i Gaza. De som protesterar mot landets krigföring kallar han ”Irans nyttiga idioter” – Jag kom för att försäkra er om att vi kommer vinna, sade Netanyahu i ett tal inför den amerikanska kongressen..

SVT - 19 timmar sedan

Pressad Netanyahu hoppas på pr-uppsving i USA

Israeliska stridsvagnar har i veckan på nytt rullat in i staden Khan Yunis på Gazaremsan, en andra offensiv mot en del av Gaza som redan till stor det reducerats till ruiner. Frågan är om det bara är militär strategi – eller om vägen mot vapenvila spelar in..

SVT - 23 timmar sedan

Filmen från kroppskameran visar tiden efter mordförsöket på Trump

Ett unikt videoklipp som tidigare inte visats avslöjar händelseförloppet mindre än en timme efter mordförsöket på Donald Trump. I ett samtal några meter från den dödade skytten diskuterar en Secret service-agent om hotet är avvärjt..

SVT - Igår: 10:07

Professorn: Flera nationer kan nog erkänna Palestina som stat

Israeliska bosättningar på Västbanken och i östra Jerusalem är olagliga, enligt ICJ. Yttrandet kan leda till att fler europeiska länder erkänner Palestina som stat, enligt Pål Wrange, professor i folkrätt. – Jag tror också att det kan komma att bli påtagliga diskussioner om sanktioner mot Israel, säger han..

SVT - Igår: 10:00

Så lyckades houthirebellerna tränga igenom Israels försvar

Trots Israels avancerade försvarssystem lyckades huthirebellerna nå Tel Aviv med en drönare. Efter landets svar växer oron för en eskalering av kriget i Mellanöstern på ytterligare en front. – I huvudsak är det egentligen ett sätt att kommunicera med Iran, säger överstelöjtnant Anders Ekholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.