Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 28 September, 19:31

Expressen Dina Pengar - 26 maj 23 kl. 14:44

USA-inflation vände oväntat uppInflationen i USA enligt det så kallade PCE-måttet – det som USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) föredrar att använda när de beslutar om styrräntan – steg till 4,4 procent i april. Det kan jämföras med 4,2 procent i mars..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
USA, PCE, Federal Reserve

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-inflationvände , oväntatupp

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 22 timmar sedan

Handelsbanken slopar ränteskillnadsersättning

Handelsbanken slopar ränteskillnadsersättningen på tvååriga bolån.”Jättebra”, enligt sparekonomen Christina Sahlberg – som hoppas att fler banker följer efter.– Men tro inte att det blir billigare än rörligt, säger hon..

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:00

Triss i ekonomiska besked: Så här ska du tänka

Vi har fått triss i ekonomiska besked senaste tiden: inflationssiffror, höstbudgetsiffror och styrräntesiffror. Sammantaget är det inga stora överraskningar. Det finns vinnare och förlorare, men det överskuggas av att alla blir förlorare på hög inflation och svagare kronkurs.

Expressen Dina Pengar - Igår: 20:47

Amazon stäms för konkurrensbrott

USA:s konkurrensmyndighet FTC stämmer Amazon.Näthandelsjätten anklagas för att på flera punkter ha utnyttjat sin monopolställning till att undergräva konkurrensen på marknaden..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 11:14

SAS-aktien faller

SAS-aktien faller efter beskedet om att bolaget har gått in i en ny fas i sin rekonstruktion och utvärderar slutliga bud om kapitaltillskott.Samtidigt redovisar det krisdrabbade bolaget en förlust på 4,4 miljarder kronor för perioden november 2022–augusti 2023..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 09:33

Dieselpris sänks

Efter förra veckans rekordnivåer sänker mackarna drivmedelspriserna ytterligare..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 08:32

Nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Förhandeln indikerar på en svag nedgång när Stockholmsbörsen öppnar klockan 9. Även i Frankfurt ser det ut att bli en negativ start. Detta efter att New York-börsen igår stängde uppåt och därmed bröt en fyra dagar lång svit med fallande kurser..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 07:02

Kravet: Spionen Peyman Kia ska avskedas

Den livstidsdömde spionen Peyman Kia, 43, går in i sista fasen som statlig tjänsteman – hans chef kräver att han sparkas.Drygt två år efter gripandet i Uppsalas utkanter ligger kravet om att han ska avskedas för avgörande hos Statens ansvarsnämnd.Själv är den tidigare Säpo-mannen på väg till högsäkerhetsfängelset Kumla..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 06:00

LISTA: Är du en vinnare på bostadsmarknaden?

För den som gick in och köpte en bostadsrätt på toppen kan det kännas svettigt att läsa om värderingen i dag.En ny sammanställning visar vilka som är vinnare och förlorare på marknaden. – Tittar man på femårsperspektivet så har vi fortfarande betydande prisuppgångar på många ställen, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 05:00

10 tips som sparar pengar för dig som är pensionär

Utgifterna hopar sig för många pensionärer. När allt från livsmedel till el blir dyrare och bolåneräntorna stiger är det svårt att få pengarna att räcka till.Men Trifa Chireh, pensionsekonom hos Länsförsäkringar, menar att det trots allt finns flera saker man kan göra för att inte plånboken ska dräneras helt.

Expressen Dina Pengar - 25 sep 23 kl. 10:04

Driftstörningar hos Handelsbanken

Handelsbanken har driftstörningar och kunder kan inte använda bankens tjänster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.