SR > Nyheter

Friday, 24 September, 20:17

SR - 27 jun 10 kl. 00:03

Fredlig G20-demonstration blev våldsamFrån G20 mötet i kanadensiska Toronto rapporterades sent på söndagskvällen om de första sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
G20, Toronto

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredlig, G20-demonstrationblev , våldsam

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Centern vill ha kvar köer som urval till friskolor

Centerpartiet har ikväll röstat för att driva att friskolornas köer ska finnas kvar som urvalsmetod. Det beslutade ombuden efter en flera timmar lång debatt på stämman. Huvudförslaget till stämman var att kötid inte skulle kunna användas, men partistyrelsens förslag vann.

SR - 15 minuter sedan

”Kraftsamlar till öl, bretzel och bayerska korvar”

Valspurten inför det tyska valet, som är på söndag, är i gång. Partierna Kristdemokraterna CDU och De gröna har på var sitt håll haft möten inför valet. Hör vår utsända Daniela Marqvardt på plats i München, och vår utsända Angela Wiese Edeler i Düsseldorf..

SR - 30 minuter sedan

Tre byar till evakueras på La Palma – vulkanutbrottet intensifierat

Flygtrafiken till och från ön La Palma ställs nu in, rapporterar flera nyhetsbyråer. Totalt handlar det om sju flyg som ställs in på grund av stora askmoln, sedan det pågående vulkanutbrottet intensifierats. Dessutom har ytterligare tre byar evakuerats under dagen, det meddelar den lokala räddningstjänsten.

SR - 2 timmar sedan

Analys: Därför bråkar C om friskolan

Inom Centerpartiet har friskolorna och kösystemen seglat upp som heta frågor. Samtidigt pågår det en politisk omvärdering om friskolorna. Kritiken mot hur systemet fungerar finns inte bara på vänsterkanten, utan också inom borgerligheten.

SR - 2 timmar sedan

Frågan om köer till friskolor splittrar Centerpartiet

Frågan om köer till friskolor splittrar Centerpartiet på deras partistämma. Centerledningen har inför stämman kommit med ett nytt förslag, att hälften av platserna till en skola ska gå till barn som stått i kö. Men på stämman finns det nu ett starkt tryck för att helt slopa kösystemet.

SR - 2 timmar sedan

Sverige ska öva mer med Norge och Danmark

Sverige, Norge och Danmark har idag slutit ett avtal om att öva mer tillsammans kring försvaret av Nordsjön, svenska västkusten och inloppet till Östersjön. Men länderna ska också samordna sin försvarsplanering så de kan agera gemensamt ifall det skulle uppstå en kris. Norges försvarsminister Frank Bakke-Jensen tycker det här samarbetet är viktigt men understryker också att Norges planering utgår från den gemensamma Natoplaneringen för området..

SR - 3 timmar sedan

Nytt S-förslag: Förbund ska portas från högsta ledningen

Enbart SSU ska få delta när Socialdemokraternas högsta ledning har möten. De övriga sidoförbunden, däribland kvinnoförbundet, kommer i fortsättningen inte att få vara med. Det framgår av ett förslag från en grupp som sett över partiets stadgar.

SR - 3 timmar sedan

Klimat en stor fråga i tyska valspurten

Inför valet till parlamentet i Tyskland som är på söndag samlades många tusentals människor i den största klimatprotesterna sedan pandemin, där bland annat Greta Thunberg talade. ”Vi kan inte längre lämna det åt politikerna” säger Greta från scenen framför flera tusentals personer som hade samlats utanför riksdagshuset centrala Berlin under fredagen Skolstrejkerna har fått upp klimatet på agendan. Det är en stor valfråga inför parlamentsvalet, som alla partier förhåller sig till..

SR - 5 timmar sedan

C-ledning kördes över om avgift till högskolan

Centerpartiets stämma röstade ner partiledningens förslag om ansökningsavgift till högskolan. Stämman stödde partiledningens önskan utreda föräldraförsäkringen för att den ska bli mer jämställd. Som ett led i det vill Centerpartiet nu ta bort de så kallade garantidagarna, i dagsläget utgör de 90 dagar av föräldradagarna..

SR - 6 timmar sedan

Covid skenar i Ryssland

I Ryssland slogs ett nytt rekord i antal döda per dygn med covid-19 när 828 dödsoffer registrerades i dag. Även smittspridningen är på väg uppåt i landet. Nära 600 000 personer har dött med covid-19 i Ryssland enligt officiell statistik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.