Expressen > Nyheter

Saturday, 13 August, 18:14

Expressen - 11 sep 17 kl. 18:01

Enklare språk kan förebygga kommunikationsbrister i vårdenKvällsposten har tidigare berättat om bristen i kommunikationen inom vården.Ett sätt att förbättra den är att fokusera på en mer personcentrerad vård – med ett mer tillgängligt språk menar Malena Lau, enhetschef på Kunskapscentrum för jämlik vård i Västra Götalandsregionen.– Vården är en otroligt kunskapsstyrd organisation och det handlar mycket om att man vill förmedla en massa saker men man kanske inte alltid tänker på hur man förmedlar detta och hur mottagliga patienterna är, säger hon. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malena Lau, Kunskapscentrum, Västra Götalandsregionen

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enklare, språkkan , förebygga, kommunikationsbristeri , vården

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

David, 30, dog efter rånet – pappans sorg

David Rosenlund, 30, lurades från en bar i centrala Södertälje till ett avskilt område utanför staden. Där blev han rånad och misshandlad.En vecka senare dog han av skadorna.

Expressen - 1 timme sedan

24-åringens stöd för iranska regimen – före knivattacken

Den misstänkte mannen bakom knivattacken mot författaren Salman Rushdie, 75, är född och uppvuxen i USA – men har rötter i en by i södra Libanon. Hadi Matar, 24, är gripen misstänkt för mordförsök och amerikanska FBI inkopplat i utredningen.– Han har aldrig besökt byn, säger kommunchefen i byn Yaron i södra Libanon Ali Tehfe till Expressen.

Expressen - 1 timme sedan

Agnes Wold svarar på frågor om coronaviruset

Smittspridningen av coronaviruset ökar – trots den varma sommaren. Vad innebär det här? Hur ska man tänka inför hösten?

Expressen - 1 timme sedan

Lastbil och personbil med husvagn i krock

En mindre lastbil och en personbil med husvagn har kolliderat på riksväg 70 söder om Borlänge, skriver polisen på sin hemsida. Tre personer uppges vara inblandade, men skadeläget är okänt..

Expressen - 1 timme sedan

Gångtrafikant påkörd av buss – svårt skadad

En gångtrafikant har blivit påkörd av en buss vid Gullmarsplan i södra Stockholm. Mannen ska ha blivit svårt skadad och polisen kommer utreda orsaken till olyckan. .

Expressen - 2 timmar sedan

Två till sjukhus efter båtolycka i Dalarna

Två personer har förts till sjukhus efter en båtolycka på sjön Runn nära Falun, skriver SVT Nyheter Dalarna.Totalt fem personer ska ha varit inblandade..

Expressen - 2 timmar sedan

Stor polisinsats i Östra Ljungby i Skåne

Det pågår en stor polisinsats i Östra Ljungby i Skåne. .

Expressen - 3 timmar sedan

SD: Slopa Kriminalvården – inför Straffverket i stället

Jimmie Åkesson vill se mindre vård och mer straff i Sveriges fängelser.I sitt sommartal säger han att Kriminalvården bör byta namn till Straffverket.– Myndighetens främsta uppgift ska inte vara att vårda, det ska vara att låsa in, att straffa, att hålla kriminella borta från gator och torg, säger Jimmie Åkesson..

Expressen - 4 timmar sedan

Andersson: Häkta fler före rättegången

Regeringen vill göra det enklare att häkta personer som misstänks ha genomfört rån eller grov misshandel..

Expressen - 4 timmar sedan

Barn sexuellt ofredade i Timrå – stor sökinsats

Två barn ska ha ofredats sexuellt i Timrå. Ännu finns ingen gärningsman gripen och polisen söker med specialsökhund.Polisen ber om allmänhetens hjälp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.