DI > Ekonomi

Friday, 14 June, 11:39

DI - 27 mar 23 kl. 06:34

Morgonkoll: Lyft på Tokyobörsen – oljebolag under press i HongkongDe asiatiska börserna går åt olika håll på måndagsmorgonen. I Europa ser den nya veckan dock ut att inledas med uppgångar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tokyobörsen, Hongkong, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkoll, Lyft, Tokyobörsen, oljebolagunder , pressi , Hongkong

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Rutger Arnhults norska succéköp – tjänat 55 miljoner

Rutger Arnhult är storägare i både Logistea och norska KMC Properties som nu slås samman. I det senare bolaget ökade han innehavet kraftigt under vintern 2023 vilket ser ut att ha blivit en bra affär..

DI - 15 minuter sedan

Så maxar du pensionen som företagare – och undviker de vanliga misstagen

Pension är inte alltid det som står högst upp på dagordningen när man driver företag. Men det är väl värt att tänka till i tid – och det finns många konkreta steg att ta, smarta val att göra och tydliga misstag att undvika. – Med rätt strategi kan du skapa en tryggare framtid, inte bara inför pensionen utan även medan du fortfarande är aktiv i ditt företag, säger Jonas Abraham Karlberg, försäkringsspecialist för kunder i Private Banking på Nordea..

DI - 30 minuter sedan

Få använder avdraget som kan ge 15 procent ”rabatt” vid investeringar

Känner du till att det går att få skatteavdrag när man förvärvar andelar i ett mindre företag? Då är du en av få, enligt Nordea Private Bankings affärsjurist Rickard Krantz. – Sannolikt missar många det här avdraget i onödan, säger han..

DI - 30 minuter sedan

Ependion säkrar order till indisk tågoperatör

Ependions affärsenhet Westermo har fått en order på 1,9 miljoner euro från Mobility of Siemens Limited (India) för datakommunikation som förbättrar godsverksamheten för Indian Railways. De första leveranserna av den högpresterande CyBox-routern kommer att starta under andra halvåret 2024..

DI - 30 minuter sedan

Så kan du tänka kring börsens AI-hausse: ”Finns både vinnare och förlorare”

De flesta är överens om att artificiell intelligens kommer att påverka det mesta. Marknaden har inte varit sen på att reagera – börskurserna har stigit snabbt. Men gör man klokast i att investera i pionjärerna som letar guld, de som säljer spadarna, eller i helt andra bolag?

DI - 30 minuter sedan

SEB om Rusta: ”Lite dyrt för en lågpriskedja”

Många pilar pekar åt rätt håll för Rusta – men värderingen börjar se väl hög ut. Det menar SEB i en färsk analys av bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Han blir ny vd för Kreab

Kreabs Brysselchef sedan 2010, Karl Isaksson, blir ny vd för pr-bolaget. Samtidigt lägger grundaren ytterligare en del av bolaget i stiftelsen Peje Foundation, och tar ett steg tillbaka..

DI - 45 minuter sedan

Scania ökar produktionen av eldrivna lastbilar

Lastbilstillverkaren Scania ökar produktionen av el drivna lastbilar nu när de tidigare försenade batterierna från Northvolt har börjat anlända i större antal till fabriken i Södertälje. Det skriver Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Konkurrens hotar utbyggnaden av kraftnäten

Sverige är inte ensamt i världen om att elektrifiera. Konsekvensen blir allt längre leveranstider på allt från kraftstationer, ledningar och elektronikkomponenter till entreprenader som bygger näten. Konkurrensen leder till kraftigt stigande kostnader, skriver Per Eckemark, divisionschef Nät, Svenska kraftnät..

DI - 45 minuter sedan

Så kan du hitta och investera i lovande och onoterade tillväxtbolag

Det råder ingen brist på startupbolag i Sverige. En knäckfråga för affärsänglar och investerare är därför att kunna hitta de mest lovande tillväxtbolagen. I Nordea Private Banking får investeringssugna kunder vägledning av specialistteamet Startup & Growth, som hjälper mer än 300 onoterade svenska techbolag att växa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.