SR > Nyheter

Thursday, 23 May, 08:38

SR - 27 mar 23 kl. 06:29

Ekot på en minutPå flera platser i Israel fortsatte protesterna mot regeringens förslag att minska högsta domstolens makt. Igår fick landets försvarsminister sparken efter att ha kritiserat förslaget.Allt fler dör av det narkotikaklassade läkemedlet oxikodon rapporterar Kaliber i P1. Oxikodon var den substans som bedömdes ha bidragit till flest förgiftningsdödsfall av alla läkemedel och droger 2021. Polisen har inlett en nationell operation för att få fast fler gängkriminella - högt upp i hierarkin.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Israel, Kaliber, P1, Nygårds, Ekots, Radiosportens, Kenya

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekotpå en , minut

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Susanne Palme: KD placerar sig till höger om Moderaterna

På torsdagsmorgonen var det Kristdemokraternas Alice Teodorescu Måwes tur att vara med Ekots utfrågning inför EU-valet.Nu kommenterar Ekots EU-reporter Susanne Palme några av svaren kring positionering och migration..

SR - 15 minuter sedan

Alice Teodorescu Måwe (KD): Vi vill stoppa asylsökande från att komma till EU

I Ekots utfrågning av toppkandidaterna till EU-valet frågades idag kristdemokraten Alice Teodorescu Måwe ut.Hon vill se en fortsättning på den nyss beslutade migrationspakten inom EU, där länderna utarbetar ett system där den som söker asyl ska få sin sak prövad i ett land utanför EU.Alice Teodorescu Måwe tror inte att det skulle finnas ett intresse att ta sig med flyktingsmugglare till EU: ”det kommer inte inte gynna dig att du kommer hit.

SR - 1 timme sedan

Alice Teodorescu Måwe (KD) frågas ut inför EU-valet

Hör utfrågningen i P1 Morgon. I anslutningen: Susanne Palme om utfrågningen av Alice Teodorescu Måwe (KD)..

SR - 1 timme sedan

Ekot på en minut

Vårdkonflikten som pågått i fyra veckor, kan ta en ny vändning. Enligt Ekots källor har medlarna informerat parterna om att de kommer lägga en hemställan snart, alltså ett bud som förslag till lösning på konflikten.I Vällingby i västra Stockholm upptäcktes inatt ett misstänkt föremål nära ett bostadshus.

SR - 2 timmar sedan

Kinesiska militärer kring Taiwan för att ”testa stridsförmågan”

Kina har inlett en flera dagar lång militärövning kring Taiwan som ett svar på installationen av öns nya president i måndags. Peking ser Taiwan som en del av Kina och har inte uteslutit att ta ön med våld.Kinesisk tv rapporterar att övningen ska ses som en varning..

SR - 2 timmar sedan

Scen kollapsade under valmöte i Mexiko – flera döda

I Mexiko har minst fyra personer dött och 15 skadats efter att en scen kollapsat på grund av starka vindar i en förort till staden Monterrey.På scenen hölls ett politiskt kampanjmöte inför presidentvalet.På filmklipp kan man se presidentkandidaten Jorge Álvarez Máynez snabbt springa undan för att inte träffas av flera metallställningar som föll ihop..

SR - 2 timmar sedan

Rödlistad hackspett stoppar avverkning av fjällskog

En rödlistad hackspett har det senaste året stoppat ett stort antal avverkningar i fjällnära skog, visar Ekots genomgång av Skogsstyrelsens beslut.Det handlar om den tretåiga hackspetten som miljöorganisationer ser som de gamla naturskogarnas räddare – men som också väcker frustration och ilska bland många skogsägare.”Det har ju gått till överdrift det här.

SR - 2 timmar sedan

Svenska Afghanistankommittén säger upp tusentals anställda

Biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén har inlett uppsägningar av tusentals anställda i Afghanistan.”Vi hjälpte barn som hade funktionsnedsättningar och inte kunde gå. Nu står patienter, familjer och kollegor inför en oviss framtid”, säger Rahima som arbetat på ett rehabiliteringscentrum.

SR - 2 timmar sedan

USA-byggd hamn kritiseras: ”Ockupation av palestinskt land”

Den nya USA-byggda flytande hamnen i Gaza får kritik av invånare som anser att den är ett luftslott med humanitär fasad och de tvivlar på motiven bakom projektet.Aktivisten och Hamaskritikern Ameen Abed menar att hamnen i själva verket innebär en ockupation av palestinskt land.Samtidigt får flyktingar i delar av Gaza klara sig på en halv liter vatten om dagen – tre procent av minimibehovet.

SR - 4 timmar sedan

Kinesisk militär ska ”omringa” Taiwan

Kina har inlett en två dagar lång militärövning som ska ”omringa ön Taiwan”, rapporterar regimstyrda nyhetsbyrån Nya Kina.Övningarna inleds bara tre dagar efter att Taiwans nya president Lai Ching-Te svurits in.Kina ser självstyrande Taiwan som en del av landets territorium och har stämplat Lai Ching-Te som en farlig separatist på grund av att han tidigare gjort uttalanden om självständighet för Taiwan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.