SR > Nyheter

Thursday, 01 June, 07:55

SR - 27 mar 23 kl. 06:29

Ekot på en minutPå flera platser i Israel fortsatte protesterna mot regeringens förslag att minska högsta domstolens makt. Igår fick landets försvarsminister sparken efter att ha kritiserat förslaget.Allt fler dör av det narkotikaklassade läkemedlet oxikodon rapporterar Kaliber i P1. Oxikodon var den substans som bedömdes ha bidragit till flest förgiftningsdödsfall av alla läkemedel och droger 2021. Polisen har inlett en nationell operation för att få fast fler gängkriminella - högt upp i hierarkin.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Israel, Kaliber, P1, Nygårds, Ekots, Radiosportens, Kenya

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekotpå en , minut

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Malmö

Sedan kl 04.20 är det stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Malmö.Orsaken är att ett arbetsfordon spårat ur mellan Kungsbacka och Malmö.

SR - 1 timme sedan

Ekot på en minut

Det slängdes stora mängder mat i de svenska skolorna förra året. Enligt en ny rapport från Livsmedelsverket slängdes 35 miljoner måltider, vilket motsvarar mat för 360 miljoner kronor. Siffrorna bygger på uppgifter från 184 kommuner.

SR - 1 timme sedan

Fortsatt stort matsvinn i skolorna – 35 miljoner måltider slängdes 2022

Under 2022 slängdes det 35 miljoner måltider i den svenska skolan. Det motsvarar mat för 360 miljoner kronor, enligt Livsmedelsverket.Många elever äter inte upp all mat de tagit utan slänger den – men en anann stor del av svinnet är överbliven mat som slängs från bufféerna i matsalarna.

SR - 2 timmar sedan

Tre döda efter nya ryska attacker mot Kiev

Från Ukrainas huvudstad Kiev rapporteras om en ny rysk attack under natten.Enligt stadens militäradministration har tre människor dödats. Två av de uppges vara barn.

SR - 2 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken mellan Umeå och ÖrnsköldsvikDet ska bero på en olyckshändelse enligt trafikverketDet är oklart när tågtrafiken kommer igång igen.

SR - 2 timmar sedan

Industrianställda siktar över märket lokalt

Det är stora skillnader i vad löntagare får ut i löneökning beroende på var de jobbar.I den privata sektorn är facken på flera industriföretag på offensiven och hoppas landa en bit över märket i de lokala löneförhandlingarna.”Förhandlingarna är igång och givetvis har vi som klubb ambitionen att vi ska landa över det centrala avtalet”, säger Adrian Avdullahu, IF Metalls ordförande på Volvo Cars i Göteborg..

SR - 2 timmar sedan

Expert: Krisande Pakistan kan komma be Kina om pengar

Det ekonomiskt krisande Pakistan är i stort behov av en utbetalning från det 3-åriga stödprogram som landet fått av IMF.Fonden och regeringen har varit oense om Pakistan uppfyllt de krav som åligger landet och i Pakistan är frustrationen stor.En av landets tidigare finansministrar säger till Ekot att landet istället kan behöva vända sig till Kina för hjälp..

SR - 2 timmar sedan

Många äldre har långvariga skulder hos Kronofogden

Vid slutet av 2022 hade 40.000 personer som var äldre än 64 år, skulder hos Kronofogden och hälften av dem har haft skulderna i mer än 20 år.Dessa äldres samlade skuldbelopp ökade 2022 med en miljard, till 21,1 miljarder.

SR - 2 timmar sedan

Billström: ”Sveriges och Turkiets förhandlare träffas snart”

Chefsförhandlarna för bland annat Sverige och Turkiet ska träffas inom kort gällande Sveriges medlemskap i Nato, det säger utrikesminister Tobias Billström till Ekot.Turkiet och Ungern är ju de enda länder som ännu inte har godkänt Sverige som Natomedlem.Billström deltar i Natos utrikesministermöte i Oslo, däremot deltar inte Turkiets utrikesminister.

SR - 3 timmar sedan

Representanthuset sa ja till att lyfta skuldtaket

USA:s representanthus sa natten till torsdagen svensk tid ja till den politiska överenskommelsen om att lyfta landets skuldtak. Förslaget ska nu lämnas vidare till senaten, där det behandlas senare i veckan.Om förslaget godkänns definitivt innebär det att USA exempelvis kan fortsätta betala ut sociala bidrag och ersättningar och även att landet slipper hamna i finansiell turbulens..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.