DI > Ekonomi

Monday, 29 May, 08:15

DI - 26 mar 23 kl. 22:05

AI tar världen med storm – så kan svenska företag bli vinnareAI tar världen med storm och investeringarna i tekniken har på kort tid ökat kraftigt. Men vad används AI till? Vilka bolag använder tekniken? Och vilka sektorer ser möjligheter i tekniken under rådande energikris? I en ny serie djupdyker Dagens industri i tekniken som kan vara en nyckel till framgång för svenska företag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AI, Dagens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AI tarvärlden med , stormså kan svenska , företag, bli vinnare

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Ökad rörelseförlust för Anoto

Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisar ett rörelseresultat på -14 miljoner kronor (-10) för det första kvartalet 2023..

DI - 10 minuter sedan

Utlåningen tillhushållen steg med 1,9 procent i april

De monetära finansinstitutens utlåning till svenska hushåll ökade 1,9 procent i april jämfört med motsvarande månad föregående år. Det var den tolfte månaden i rad med fallande tillväxttakt. Det visar SCB:s finansmarknadsstatistik..

DI - 15 minuter sedan

Turkiska liran faller efter Erdogans seger

Den turkiska liran faller sedan det på söndagen stod klart att den sittande presidenten Erdogan vinner valet..

DI - 15 minuter sedan

Forsmark 2 går på halvfart

I helgen stoppades en av Forsmarks kärnkraftsreaktorer för en mindre reparation. En inspektion i samband med stoppet visade att det behövs åtgärder på en av de två generatorerna för att den ska fungera felfritt..

DI - 30 minuter sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Fastighetsbolaget SBB har fått ett sänkt kreditbetyg samtidigt som bolagets styrelse meddelar att man utvidgar sin översyn av strategiska alternativ vilket även inkluderar en potentiell försäljning av bolaget. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. .

DI - 45 minuter sedan

Encare tar in 1,5 MEUR för att utveckla kirurgivården med sin innovativa SaaS-lösning

Healthtech-bolaget Encare har säkrat finansiering om 1,5 miljoner euro för att ha möjlighet att fortsätta planerad expansion, produktutveckling och inträde på nya internationella marknader. Encares SaaS-lösning används hos vårdgivare för att implementera så kallad ”best practice” inom kirurgivård, vilket resulterar i bättre återhämtning för patienter efter operation. Primärt befintliga aktieägare, men också några nya ägare, deltog i finansieringsrundan via Sciety’s nätverk..

DI - 45 minuter sedan

Handelsbanken köpstämplar Volvo Cars på kort sikt – här är dagens rekar

Handelsbanken inleder bevakning av Volvo Cars med rekommendationen köp på kort sikt och market perform på lång sikt. Här är en sammanställning av måndagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 1 timme sedan

SBB utvidgar strategisk översyn – kan inkludera försäljning av bolaget

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse har beslutat sig för att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att maximera värdet för bolaget aktieägare. ”Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner”, skriver SBB i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Fransk kärnkraft pressar naturgaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. ”Fransk kärnkraft är tillbaka”, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken..

DI - 1 timme sedan

Varning för svensk BNP-smäll

Svensk ekonomi håller nätt och jämnt näsan över vattenytan, eller värre än så. Risken har ökat för en frostknäpp när SCB på tisdag publicerar BNP-facit för årets första kvartal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.