DI > Ekonomi

Monday, 29 May, 07:32

DI - 26 mar 23 kl. 20:06

Statsskulden skenar när Finland går till valurnornaHELSINGFORS. Om en vecka går Finland till val. Utgången är oviss, men klart är att slaget vid valurnan såväl som i förhandlingarna efter valet står om landets skenande underskott. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Finland, Helsingfors

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsskulden, skenarnär , Finland, gårtill , valurnorna

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Handelsbanken köpstämplar Volvo Cars på kort sikt – här är dagens rekar

Handelsbanken inleder bevakning av Volvo Cars med rekommendationen köp på kort sikt och market perform på lång sikt. Här är en sammanställning av måndagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 30 minuter sedan

SBB utvidgar strategisk översyn – kan inkludera försäljning av bolaget

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse har beslutat sig för att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att maximera värdet för bolaget aktieägare. ”Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner”, skriver SBB i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Fransk kärnkraft pressar naturgaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. ”Fransk kärnkraft är tillbaka”, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken..

DI - 1 timme sedan

Varning för svensk BNP-smäll

Svensk ekonomi håller nätt och jämnt näsan över vattenytan, eller värre än så. Risken har ökat för en frostknäpp när SCB på tisdag publicerar BNP-facit för årets första kvartal..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandat på Asienbörserna – Netease rusar

De ledande börserna i Asien bjöd på en blandad utveckling under måndagsmorgonen. Under helgen har USA:s president Joe Biden och företrädare för republikanerna kommit överens om ett principavtal gällande landets skuldtak. .

DI - 1 timme sedan

Almi Invest GreenTech investerar i Zparq – tillverkare av elektriska båtmotorer och drivlinor

Zparq har utvecklat och patenterat en marin podmotor som är världens mest kompakta elektriska marinmotor för propellerframdrift. Med eldrift erhålls lägre driftskostnader samtidigt som utsläpp av växthusgaser minskar kraftigt. Elektrifiering av transportsektorn accelererar och sker nu inte bara för personbilar utan också inom marin sektor avseende fritidsbåtar och kommersiella fartyg..

DI - 2 timmar sedan

Tokyobörsen gläds åt skuldtaksuppgörelse

Investerarna på Tokyobörsen gjorde tummen upp åt den amerikanska uppgörelsen om skuldtaket..

DI - 2 timmar sedan

Köprådet blev en succé – aktien utklassade index

Hackkycklingen blev en en god gryta. Kycklingbolaget Scandi Standard har utklassat index och gjort Di:s råd till en succé..

DI - 2 timmar sedan

Detta händer måndag 29 maj

Under måndagen håller flera börser stängt, bland annat USA, London, Köpenhamn och Olsobörsen. För fastighetsbolaget Castellum avslutas teckningsperioden i företrädesemissionen. .

DI - 9 timmar sedan

Spänt kring Kina när världsledare samlas i Luleå

Kritiska råvaror, reglering av AI och utvecklingen av 6G är några av frågorna som står på agendan när toppolitiker från EU och USA samlas i Luleå på tisdag. Men den stora frågan, som väntas överskugga alla de andra, är de två stormakternas olika syn på Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.