SR > Nyheter

Friday, 14 June, 12:06

SR - 26 mar 23 kl. 14:05

Förvirring över vad klockan är i Libanon – befinner sig i två tidszonerLibanon har just nu två tidszoner. Orsaken är att den libanesiska regeringen i veckan meddelade att landet skulle skjuta på övergången till sommartid till den 20 april i stället för att ställa fram klockan en timme som nu i dag (den sista söndagen i mars). Beslutet togs med hänsyn till den muslimska högtiden ramadan som fortfarande pågår. Men alla har inte följt regeringens förändring. Till exempel har privata bolag, skolor och tv-stationer ignorerat uppmaningen vilket gör att Libanon nu befinner sig i två tidszoner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Libanon

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvirringöver vad klockan är i , Libanon, befinnersig , i två tidszoner

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Författaren Håkan Nesser döms till fängelse

Hovrätten fäller författaren Håkan Nesser för tre fall av grovt skattebrott. Påföljden blir 1 år och 6 månaders fängelse. Nesser friades i fjol i tingsrätten..

SR - 1 timme sedan

Tre företag misstänks efter dödsolyckan på Gröna Lund

Efter dödsolyckan på Gröna Lund har tre företag delgivits misstanke för vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan, skriver Åklagarmyndigheten.Det är Gröna Lund AB som ansvarig tivoliägare och två västsvenska företag som har varit inblandade i tillverkning som misstänks.I dag presenterade Haverikommissionen sin slutrapport efter olyckan i bergochdalbanan Jetline i juni förra året där en person dog och flera skadades..

SR - 1 timme sedan

Haverikommissionen: Detta orsakade dödsolyckan på Gröna Lund

En ung kvinna dog och flera skadades när bergochdalbanan Jetline spårade ur på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm i juni förra året.Nu presenterar Statens haverikommission sin slutrapport över olyckan.Den visar att olyckan orsakades av brister i beställning, tillverkning och kontroller av nya bärarmar till tågen i Jetline.

SR - 3 timmar sedan

Högre inflation än väntat: ”Ingen räntesänkning i juni”

Priserna ökade överraskande snabbt i maj och inflationen landade på 2,3 procent. Det var samma siffra som i april.”Vi hade väl trott och hoppats på att vi skulle tangerat vid Riksbankens mål på 2,0 procent, men det gjorde vi inte riktigt”, säger Jens Magnusson, chefsekonom på SEB, till Ekot.

SR - 4 timmar sedan

Inflationen oförändrad

Inflationen i maj är oförändrad enligt måttet KPIF.Detta i jämförelse med april då inflationen låg på 2,3 procent.KPIF visar prisutvecklingen för alla de produkter och tjänster som hushållen konsumerar, men till skillnad från KPI räknas här effekten av räntorna bort..

SR - 4 timmar sedan

Färre svenskar ger blod

Färre svenskar anmäler sig som blodgivare samtidigt som antalet behöver bli fler för att möta den höjda beredskapen i samhället. Förra året minskade antalet blodgivare med 14 procent jämfört med året innan, enligt statistik från Svenska blodalliansen.Sverige är självförsörjande på blod.

SR - 5 timmar sedan

Tidigare anställd på Klarna: Tvingades lämna för fackligt engagemang

Tidigare medarbetare på techbolaget Klarna hävdar att de rensats ut från företaget på grund av sitt fackliga engagemang och berättar för Sveriges Radios ”Konflikt” att de pressats att ta avgångsvederlag.Av de åtta medarbetare som satt i fackklubbsstyrelsen när kollektivavtalet skrevs under i slutet av förra året arbetar ingen idag kvar på bolaget. Klarna avböjer en intervju och skriver att de inte kan kommentera enskilda medarbetare eller tidigare anställda och att de är glada för att ha tecknat kollektivavtal..

SR - 5 timmar sedan

Ekot på en minut

Idag presenterar Statens haverikommission sin slutrapport över dödsolyckan på bergochdalbanan Jetline på Gröna Lund i Stockholm i juni förra året.Vid G7 mötet i Italien skrev under torsdagen USA och Ukraina under ett gemensamt säkerhetsavtal som sträcker 10 år framåt.Tidigare medarbetare på Klarna hävdar att de rensats ut från företaget på grund av sitt fackliga engagemang och pressats att ta avgångsvederlag..

SR - 5 timmar sedan

Tusentals skottar skapade EM-stämning i Tyskland

På fredagen börjar fotbolls-EM i Tyskland med matchen Tyskland-Skottland i München och säkerhetsåtgärderna är många när miljoner fotbollssupportrar väntas följa turneringen på plats.På torsdagskvällen såg tusentals skottar till att skapa EM-stämning i Münchens berömda ölhallar och på stadens centrala torg Marienplatz.Tyskland hoppas på en återupprepning av feststämningen som rådde när landet arrangerades VM på herrsidan 2006..

SR - 5 timmar sedan

Nytt säkerhetsavtal mellan USA och Ukraina

Vid G7 mötet i Italien skrev USA och Ukraina under ett gemensamt säkerhetsavtal som sträcker 10 år framåt. I avtalet a ingår bland annat försäkringar från USA:s sida om att man ska hjälpa Ukraina med att bygga upp sitt försvar, fortsätta att träna och utbilda ukrainsk militär, och utveckla samarbetet kring framställning av vapen och militär utrustning.Trots det långsiktiga perspektivet, så kan avtalet sägas upp med ett halvårs varsel, det finns alltså inget som förhindrar att avtalet rivs upp om det blir maktskifte i Vita Huset efter höstens val..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.