SR > Nyheter

Friday, 24 May, 16:14

SR - 26 mar 23 kl. 13:19

Indisk nationalism oroar världsberömd författareDen kända indiska författaren Arundhati Roy är bekymrad över den växande hindunationalismen med våldsamheter i Indien, ofta mot muslimer.”Yttrandefrihet används som en frihet att ljuga, sprida fake news och att smutskasta människor innan de dödas”, säger Arundhati Roy till Kulturnytt.Författare och journalister begränsas också genom antiterroristlagar. ”Jag beskrivs ständigt som en intellektuell terrorist”, säger författaren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Arundhati Roy, Indien, Kulturnytt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indisk, nationalism, oroar, världsberömd, författare

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Fackförbundet: ”För låg påföljd” för hotande gängledare

En månads förlängt fängelsestraff och ett skadestånd på 5 000 kronor. Det blev påföljden för gängledaren som dödshotade en kriminalvårdare.Han avtjänar redan ett 17 år långt fängelsestraff på Hallanstalten i Södertälje.

SR - 45 minuter sedan

ICJ: Israels offensiv måste upphöra

Israel måste upphöra med krigshandlingar i Rafah. Det beslutar Internationella domstolen (ICJ) i Haag, rapporterar Reuters..

SR - 1 timme sedan

Efter pandemin – två år kortare förväntad livslängd

Covid-19-pandemin har gjort att den globala förväntade livslängden och den förväntade mängden friska år för världens befolkning är tillbaka på 2012 års nivåer. Idag presenterades WHO:s rapport World Health Statistics 2024. ”Med dagens takt kommer vi inte att nå ett enda av de hälsorelaterade hållbarhetsmålen till 2030”, säger Samira Asma, biträdande generaldirektör för WHO:s dataavdelning..

SR - 3 timmar sedan

Politisk enighet i Sverige för långsiktigt Ukrainastöd

Riksdagspartierna står eniga bakom regeringens förslag om att de kommande tre år ge militärt stöd om 25 miljarder per år, visar en riksdagsdebatt.Det innebär i praktiken en förstärkning av Sveriges stöd till Ukraina.Oppositionspartierna är positiva till upplägget men inte helt nöjda, då flera vill skicka JAS Gripen till Ukraina..

SR - 3 timmar sedan

Stora demonstrationer i Taiwan mot nytt lagförslag

I huvudstaden Taipei pågår stora demonstrationer mot det kontroversiella lagförslag som öns Peking-vänliga opposition försöker att driva igenom.Lagförslaget som bland annat innebär att vem som helst ska kunna kallas till parlamentet för utfrågning och bli tvungen att lämna ifrån sig känslig information oroar många. Taiwans juristförening, journalistförening och flera forskare menar på att förslaget går emot konstitutionen..

SR - 3 timmar sedan

Corbyn ställer upp som oberoende kandidat  i brittiska valet

Den tidigare Labourledaren Jeremy Corbyn, som nu är utesluten ur partiet, ställer upp i det brittiska valet som oberoende kandidat.”Labourmedlemmarna i Islington North har berövats rätten att välja sin egen kandidat. Vi accepterar det inte”, säger Jeremy Corbyn på sociala medier.

SR - 3 timmar sedan

Skandalrubriker kring Österrikes mest kända klimataktivist

Toppkandidaten inför EU-valet för det Gröna regeringspartiet i Österrike, Lena Schilling, har hamnat under stark press de senaste veckorna.Detta efter flera avslöjanden i medierna.”Jag kommer att kämpa för att återvinna förtroendet”, sa Schilling vid en presskonferens.

SR - 5 timmar sedan

Förlängt fängelsestraff för gängledare – dödshotade kriminalvårdare

Ledaren för det så kallade Vårbynätverket döms för att ha dödshotat en kriminalvårdare.Det skedde i höstas på Hallanstalten i Södertälje.Hotet ska ha kommit efter en dispyt där mannen, som är i 35-årsåldern, inte fick tillgång till böcker och skivor inne på anstalten..

SR - 5 timmar sedan

Miljöpartiet: Så ska den gröna omställningen finansieras

Miljöpartiet presenterar fler förslag på hur EU-länderna ska finansiera den gröna omställningen.EU:s klimatbyrå uppskattar att omställningen kommer att kosta 6 000 miljarder kronor per år, fram till 2030.Miljöpartiet vill införa en skatt på finansiella transaktioner, ett förbud på banker för att låna ut pengar till nya fossila projekt och stoppa skatteflykt till skatteparadis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.