SR > Kultur

Monday, 05 June, 11:17

SR - 26 mar 23 kl. 10:00

Kultursektorn rekordstor del av amerikansk ekonomiKulturbranschen i USA växte med än dubbelt så snabbt som den övriga ekonomin i landet under 2021.Omsättningen för kulturbranschen var på mer än tusen miljarder dollar.Ändå nådde den inte upp till nivåerna före pandemin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kultursektorn, rekordstor, delav , amerikansk, ekonomi

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Allt färre killar sjunger i kör – "Ibland omöjligt att hitta tenor och bas"

Framtiden för svenskt körliv hotas av att allt färre killar sjunger i kör, det menar flera körorganisationer som Kulturnytt varit i kontakt med.Enligt Joakim Kruse, ordförande i Svenska kyrkans gosskörsförening, faller pojkarnas intresse redan i mellanstadieåldern."Jag gillade inte kör så mycket i början men när jag provade så älskade jag det", säger Aarush Bhatt i Göteborgs gosskör..

SR - 5 timmar sedan

Italien höjer biljettpriset till museer efter översvämning

Italiens regering planerar att höja biljettpriserna till landets museer som ett sätt att samla in pengar till översvämningshjälp.Enligt Art Newspaper kommer priset höjas med en euro på statliga museer under tre månader i sommar. Översvämningar i norra Italien har drabbat lokalbefolkningen hårt, men även skadat stora delar av landets kulturarv..

SR - Igår: 07:00

Svensk folkmusik lockar européer till kurser – "Intresset ökar"

Kurser i svensk folkmusik har visat sig locka deltagare främst från andra europeiska länder."Turnérande band utanför Svergie gör att intresset ökar mer och mer", säger Magnus Lundmark på studieförbundet - som ordnar kurser i dans och folkmusik.Få svenskar har anmält sig till kurserna, något Lundmark tror beror på en föråldrad syn på vad folkmusik kan vara..

SR - I förrgår: 19:59

Tonsättaren Kaija Saariaho död

2019 blev hon rankad som världens största då levande tonsättare inom den klassiska musiken, i en omröstning i BBC Music Magaziine. Nu har den finländska kompositören Kaija Saariaho avlidit efter en tids sjukdom, 70 år gammal.Saariaho skrev totalt över hundra verk, däribland fem operor.

SR - I förrgår: 16:42

Kulturvårdare om SD-politikers uttalande – "Måste bara säga ifrån"

Vad är det svenska kulturarvet? Frågan ställer 106 kulturvårdsarbetare till Sverigedemokraternas Björn Söder i en debattartikel i Aftonbladet, som en kommentar på en intervju med SD-politikern."Svensk kultur är ett resultat av många länder", säger byggnadsantikvarien Linnéa Stolle.

SR - I förrgår: 16:24

Lena Andersson – förbryllad över reaktionerna på skolmatskrönikan

Krönikören Lena Andersson mötte starka reaktioner när hon under rubriken "Hungrar barnen är det föräldrarnas fel" ifrågasatte oppositionens uttalanden om barn som går hungriga till skolan.Jag är förbryllad över metoden man svarade mig med, säger Lena Andersson till P4 Extra..

SR - I förrgår: 15:06

Friande dom mot Håkan Nesser överklagas

Den friande domen mot författaren Håkan Nesser överklagas av åklagaren.Han friades i tingsrätten från tre fall av grovt skattebrott.Håkan Nesser har hela tiden förnekat brott..

SR - I förrgår: 13:54

Facklig strid på Broadway

Ett fackförbund för musiker i USA protesterar mot planerna på att använda enbart förinspelat komp i en kommande uppsättning av musikalen Here lies love, skriven av bl a David Byrne.Enligt facket är detta brott mot ett avtal om att musikaler på Broadway måste anlita musiker som spelar live.En talesperson för uppsättningen menar att den förinspelade musiken är en del av produktionskonceptet för Here lies love, uppger New York Times..

SR - I förrgår: 13:00

Änglavingar och zombies i fina franska tonårsskildringen "Normal"

I Olivier Babinets växa-upp-skildring "Normal" möter vi Lucie som väljer att bygga sin egen berättelse om sitt liv - där dröm och verklighet löses upp.Där finns till exempel en vacker kille med änglavingar och zombies som lurar i källaren.Nu är inte "Normal" så spretig som det kan låta, filmen hänger ihop och har sin vardagligt kämpande charm, tycker vår recensent Björn Jansson.

SR - 02 jun 23 kl. 10:00

Salman Rushdie skriver bok om när han blev attackerad

Författaren Salman Rushdie skriver en bok om när han blev attackerad och knivhuggen under ett framträdande i New York förra året, rapporterar The Guardian."Jag försöker skriva en bok om attacken mot mig – vad som hände och vad det betyder", sade Rushdie i ett förinspelat Zoomframträdande på litteraturfestivalen Hay.Han sade också att det inte är det lättaste i världen, men något han måste göra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.