SR > Kultur

Saturday, 13 July, 23:40

SR - 26 mar 23 kl. 10:00

Kultursektorn rekordstor del av amerikansk ekonomiKulturbranschen i USA växte med än dubbelt så snabbt som den övriga ekonomin i landet under 2021.Omsättningen för kulturbranschen var på mer än tusen miljarder dollar.Ändå nådde den inte upp till nivåerna före pandemin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kultursektorn, rekordstor, delav , amerikansk, ekonomi

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Sista turnén med Nationalteatern: ”Bästa någonsin”

Nationalteaterns Rockorkester ger sig ut på turné.De säger att det blir deras sista, men det är inte första gången de sagt så.Bandmedlemmen Ulf Dageby berättar i P4 Extra om sitt musikintresse – som kanske verkar lite udda från musiken han själv gör..

SR - Igår: 16:54

Svag krona eller ej – svenska artister inte för alla

När den svenska kronan är svag är det billigare att boka svenska än internationella akter, vilket Live Nation och Way out west vittnat om till Ekot.Även festival- och konsertarrangören Clandestino i Göteborg påverkas av valutakursen, men svenskt är inte ett alternativ för dem.”Vårt koncept är äventyrlig musik och konst bortom gränser.

SR - Igår: 15:37

Poeten bakom det klassiska citatet är död

Strofen ”Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet” från Stig Johanssons dikt ”Förlusten” har blivit klassiska.Förutom författare var Johansson och konstnär och det är hans gallerist som meddelar att han nu gått bort, 87 år gammal..

SR - Igår: 14:27

Efter dödsbeskedet – Shelley Duvall hyllas

Efter nyheten om att skådespelaren Shelley Duvall avlidit har flera namnkunniga profiler hyllat henne på sociala medier.Duvall som är mest känd för sin roll som Wendy i den klassiska filmen The Shining från 1980 hyllas bland annat av författaren Stephen King, vars bok med samma namn filmen bygger på.”Fantastisk,talangfull och underutnyttjad skådespelare”, skriver han på plattformen X..

SR - Igår: 07:00

Inga romantiska gnistor i ”Fly me to the moon”

Scarlett Johansson och Channing Tatum spelar huvudrollerna i den romantiska komedin ”Fly me to the moon”.Året är 1969 och Sovjetunionen och USA tävlar om vem som ska bli först med att flyga en människa till månen.Anna Tullberg ser en film som roar lite på kanten men inte framkallar några riktiga skratt..

SR - Igår: 06:00

Stängt konstgalleri i Cherson återskapas i västra Ukraina

I staden Lviv i västra Ukraina pågår en utställning där ett nedstängt konstgalleri i landets södra delar tillfälligt återuppstått.Rina Chramtsova och hennes man Semjon visar verk från Samtidskonstmuseet i Cherson som egentligen bara är en lägenhet men som under 20 år var en viktig mötesplats. Grundaren Slava Masjnitskij försvann spårlöst under den ryska ockupationen av Cherson..

SR - I förrgår: 17:44

Ikoniska stjärnan från ”The Shining” är död

Shelly Duvall jobbade mycket med filmskaparen Robert Altman, och prisades också på filmfestivalen i Cannes för sin roll i ”3 kvinnor”.Men mest känd är hon nog som mamman Wendy i Stanley Kubricks filmklassiker ”The Shining”..

SR - I förrgår: 16:24

Clooney vänder Joe Biden ryggen

George Clooney är en i raden av Hollywood-aktörer som uppmanar Joe Biden att dra sig ur höstens presidentkampanj.Filmvetaren och kritikern Michael Tapper menar att Hollywood alltid varit intimt kopplat till politiken.Att de nu uttalar sig beror enligt Tapper på att de ser sig som ”stöttepelare” i Bidens kampanj..

SR - I förrgår: 16:14

90-talshit populär på arenorna i årets fotbolls-EM

Vilka låtar är det egentligen som sjungs av hejarklackarna på läktarna i fotbolls-EM? Makoto Asahara, sportjournalist på Aftonbladet, har sammanfattat sång- och ramsläget bland supportrarna till finallagen Spanien och England. ”Det är lite olika supporterkultur”, säger han..

SR - I förrgår: 15:43

Sveriges kulturråd i Istanbul slutar

Sveriges kulturråd i Istanbul slutar.I ett mejl till Svenska Dagbladet skriver kulturminister Parisa Liljestrand att beslutet om tjänsten kommer utlysas inte fattats, men att någon ny rekrytering inte är aktuell i dagsläget.Sverige har, utöver Istanbul, utsända kulturråd i London, Berlin, Paris, Bryssel och Washington..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.