SR > Kultur

Sunday, 19 May, 03:20

SR - 24 mar 23 kl. 21:00

"Skillnad i tonläge" – Musikaliska i dialog med fastighetsverketStatens fastighetsverk och Musikaliska kvarteret i Stockholm möttes under torsdagen.Samtalen verkar ha bidragit till tidsfrist i arbetet med att komma fram till en hyra som båda parter kan acceptera."Det var en väldig skillnad i tonläge och vilja till dialog, säger Elin Norquist, vd för Blåsarsymfonikerna som står på hyreskontraktet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Musikaliska, Stockholm, Elin Norquist, Blåsarsymfonikerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skillnadi , tonläge, Musikaliskai , dialogmed , fastighetsverket

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 18:30

Billie Eilish – stark och sårbar på sitt tredje album

Billie Eilish tog världen med storm sedan 2016 och förändrade popmusik med sin unika och kreativa stil. Nu släpper hon sitt tredje album ”Hit me hard and soft.”Hon är fortsatt både stark och sårbar samtidigt hon testar nya grepp.

SR - Igår: 16:05

Kulturinstitutioners höga hyror ska utredas: ”Akut”

Regeringen ska utreda den omtalade konstadshyran för kulturfastigheter. Men Kulturinstitutionerna oroas för att det inte kommer gå tillräckligt fort. ”Den är väldigt akut”, säger Lisa Månsson, överintendent på Naturhistoriska riksmuseet om situationen..

SR - Igår: 12:07

”Furiosa: A Mad Max Saga”– helt ok men se hellre den förra

Den australiske regissören George Millers filmserie Mad Max har nu utökats med film nummer fem, ”Furiosa: A Mad Max Saga”.Mycket känns igen, men det lever inte upp till förra filmen i serien ”Fury Road” som var ett storverk, säger vår filmkritiker Emma Engström som sett världspremiären i Cannes.Svensk premiär är 22 maj..

SR - Igår: 06:40

Efter kritik - israelisk stråkkvartett får ändå spela

Efter internationell kritik har konserthuset Concertgebouw i Amsterdam valt att ändå genomföra en av de två inställda konserterna med den israeliska Jerusalem-kvartetten.Veckans konserter har tidigare ställts in av säkerhetsskäl.På lördagen genomförs konserten med ny starttid och extra säkerhetsarrangemang för att den israeliska stråkkvartetten ska kunna spela..

SR - Igår: 06:13

Högern ser på SVT:s nyheter - trots förtroendebrist

De som står klart till höger politiskt har lägre förtroende för public service-media än andra.Men trots förtroendebristen konsumerar de lika mycket nyheter från SVT som de som tydligt står till vänster politiskt, detta enligt en ny studie baserad på SOM-undersökningen, rapporterar TT..

SR - Igår: 06:00

”Drömmen lever vidare” – delvis rörande men lite tomgång

Robert Guédiguian är född 1953 och kan beskrivas som Frankrikes Ken Loach. Hans filmer utspelas ofta i Marseille, där han är född, och är ofta socialt medvetna berättelser om ickeprivilegierade människor.Den nya filmen heter ”Drömmen lever vidare” och beskriver kärlek på äldre dagar, familjeliv med vuxna barn och hur glöden (åtminstone tillfälligt) kan slockna i ett politiskt engagemang.

SR - Igår: 05:30

Stuntmannen på operan: ”Slagsmålen måste passa musiken”

Malmö opera har anlitat den danska stuntlegendaren Bo Thomas som slagsmålskoordinator till premiäraktuella ”Death and the maiden”.Han har över 35 års erfarenhet av stuntarbete, och har sett branschen förändras. I dag får han oftare koordinatorsuppdrag för både film och scen.

SR - Igår: 05:30

Kreativa Swift-fans syr allt: ”Varit vaken många nätter”

Det gäller att skapa kläder med inspiration från idolen och hennes genom åren olika stilar.Gabriella Bild Sondrup-Jensen från Söderhamn har sytt klänningar både till sig själv och dottern Ellen.Elin Johansson i Luleå har lagt stor möda och mycket pengar på sina förberedelser inför konserthelgen..

SR - I förrgår: 16:50

Krig och konflikter tog fokus under Eurovision i Sverige

Sverige låg inte i fokus för internationella mediers rapportering under Eurovision Song Contest i Malmö, visar en sammanställning Svenska institutet tagit fram och som Kulturnytt tagit del av.Enligt sammanställningen kom mycket av rapporteringen kring evenemanget att snarare handla om kriget mellan Israel och Hamas - och om arrangören EBU..

SR - I förrgår: 13:50

Fängelsedom för dödsskjutning på filmen ”Rust” överklagas

Efter en dödsskjutning vid inspelningen av filmen ”Rust” dömdes filmens vapenansvariga, Hannah Gutierrez Reed för 18 månaders fängelse. Nu överklagar hon domen, skriver The Guardian.Filminspelningen ägde rum 2021, då skådespelaren Alec Baldwin avfyrade ett skott som dödade 42 åriga fotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.