DI > Ekonomi

Monday, 29 May, 07:48

DI - 24 mar 23 kl. 10:54

Nedgången tilltar på Stockholmsbörsen – rött på europeiska börserEfter en svag inledning på börsfredagen tilltar nedgången under förmiddagen. I Europa går bank- och energiaktier svagast..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedgången, tilltar, Stockholmsbörsen, rött, europeiska, börser

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Fastighetsbolaget SBB har fått ett sänkt kreditbetyg samtidigt som bolagets styrelse meddelar att man utvidgar sin översyn av strategiska alternativ vilket även inkluderar en potentiell försäljning av bolaget. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. .

DI - 15 minuter sedan

Encare tar in 1,5 MEUR för att utveckla kirurgivården med sin innovativa SaaS-lösning

Healthtech-bolaget Encare har säkrat finansiering om 1,5 miljoner euro för att ha möjlighet att fortsätta planerad expansion, produktutveckling och inträde på nya internationella marknader. Encares SaaS-lösning används hos vårdgivare för att implementera så kallad ”best practice” inom kirurgivård, vilket resulterar i bättre återhämtning för patienter efter operation. Primärt befintliga aktieägare, men också några nya ägare, deltog i finansieringsrundan via Sciety’s nätverk..

DI - 15 minuter sedan

Handelsbanken köpstämplar Volvo Cars på kort sikt – här är dagens rekar

Handelsbanken inleder bevakning av Volvo Cars med rekommendationen köp på kort sikt och market perform på lång sikt. Här är en sammanställning av måndagens rekommendations- och riktkursförändringar. .

DI - 45 minuter sedan

SBB utvidgar strategisk översyn – kan inkludera försäljning av bolaget

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse har beslutat sig för att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att maximera värdet för bolaget aktieägare. ”Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner”, skriver SBB i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Fransk kärnkraft pressar naturgaspriset

Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. ”Fransk kärnkraft är tillbaka”, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken..

DI - 1 timme sedan

Varning för svensk BNP-smäll

Svensk ekonomi håller nätt och jämnt näsan över vattenytan, eller värre än så. Risken har ökat för en frostknäpp när SCB på tisdag publicerar BNP-facit för årets första kvartal..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandat på Asienbörserna – Netease rusar

De ledande börserna i Asien bjöd på en blandad utveckling under måndagsmorgonen. Under helgen har USA:s president Joe Biden och företrädare för republikanerna kommit överens om ett principavtal gällande landets skuldtak. .

DI - 1 timme sedan

Almi Invest GreenTech investerar i Zparq – tillverkare av elektriska båtmotorer och drivlinor

Zparq har utvecklat och patenterat en marin podmotor som är världens mest kompakta elektriska marinmotor för propellerframdrift. Med eldrift erhålls lägre driftskostnader samtidigt som utsläpp av växthusgaser minskar kraftigt. Elektrifiering av transportsektorn accelererar och sker nu inte bara för personbilar utan också inom marin sektor avseende fritidsbåtar och kommersiella fartyg..

DI - 2 timmar sedan

Tokyobörsen gläds åt skuldtaksuppgörelse

Investerarna på Tokyobörsen gjorde tummen upp åt den amerikanska uppgörelsen om skuldtaket..

DI - 2 timmar sedan

Köprådet blev en succé – aktien utklassade index

Hackkycklingen blev en en god gryta. Kycklingbolaget Scandi Standard har utklassat index och gjort Di:s råd till en succé..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.