DI > Ekonomi

Friday, 14 June, 10:56

DI - 24 mar 23 kl. 10:46

Eurochefen uppmanar finansministrar att hålla igenBRYSSEL. Euroländerna måste förändra sin budgetpolitik för att undvika att stimulera efterfrågan ytterligare när inflationen nu ändrar karaktär. Det sa eurogruppens ordförande Pascal Donhoe när han anlände till EU-toppmötet i Bryssel på fredagen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Pascal Donhoe, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurochefen, uppmanar, finansministraratt , hålla, igen

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Konkurrens hotar utbyggnaden av kraftnäten

Sverige är inte ensamt i världen om att elektrifiera. Konsekvensen blir allt längre leveranstider på allt från kraftstationer, ledningar och elektronikkomponenter till entreprenader som bygger näten. Konkurrensen leder till kraftigt stigande kostnader, skriver Per Eckemark, divisionschef Nät, Svenska kraftnät..

DI - 10 minuter sedan

Så kan du hitta och investera i lovande och onoterade tillväxtbolag

Det råder ingen brist på startupbolag i Sverige. En knäckfråga för affärsänglar och investerare är därför att kunna hitta de mest lovande tillväxtbolagen. I Nordea Private Banking får investeringssugna kunder vägledning av specialistteamet Startup & Growth, som hjälper mer än 300 onoterade svenska techbolag att växa.

DI - 15 minuter sedan

Replik: Värmesektorn måste sluta elda plast

Det är feltänkt att införa styrmedel som gör att vi fortsätter elda plast. IKEM – Innovations- och kemiindustrin anser att det är dags att ta steget mot en cirkulär ekonomi för avfall..

DI - 15 minuter sedan

Sänkta inflationsförväntningar i Storbritannien

Inflationsförväntningarna (KPI) på ett års sikt i Storbritannien sjönk till 2,8 procent i maj jämfört med 3,0 procent i februari. .

DI - 45 minuter sedan

Logistea slås samman med norskt fastighetsbolag – aktien rusar

Logistikfastighetsbolaget Logistea går samman med KMC Properties som är noterat på Oslobörsen. Logistea-aktien, som tidigare var handelsstoppad, rusar efter nyheten..

DI - 30 minuter sedan

Experter: Ljusa boprisutsikter trumfar inflationsbakslaget

Den utstakade planen för sänkningar av boräntan bör ligga fast, trots en något högre inflation än väntat, menar experterna.  Samtidigt bygger den nuvarande prisuppgången på bostadsmarknaden på förväntningar. Börjar en oro gro på marknaden finns risk för inbromsning..

DI - 45 minuter sedan

Haverikommissionen: Bristande säkerhet bakom olyckan

En felaktigt tillverkad bärarm på bergochdalbanan Jetline var en av orsakerna bakom dödsolyckan på Gröna Lund, enligt Statens haverikommission (SHK). Bristande säkerhetsarbete på nöjesparken var också en bidragande orsak..

DI - 45 minuter sedan

Sverige är ingen isolerad ö

Det finns inget empiriskt stöd för att eventuellt framtida högre kostnadsökningar i Sverige relativt omvärlden skulle kvittas ut av en försvagning av kronan, skriver Kerstin Hallsten, chefekonom Industriarbetsgivarna och Mats Kinnwall, rådgivare Industriarbetsgivarna, fil.dr nationalekonomi..

DI - 45 minuter sedan

Logistea slås samman med norskt fastighetsbolag

Logistikfastighetsbolaget Logistea går samman med KMC Properties som är noterat på Oslobörsen, enligt ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.