PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 29 May, 08:23

PrivataAffärer - 24 mar 23 kl. 10:25

Renewcell: Inga nya besked om tillväxtplanen efter brandenI onsdags utbröt en brand vid Renewcells textilåtervinningsanläggning Renewcell 1 i Sundsvall. På torsdagskvällen kom bolaget med en första bedömning av läget, att sanerings- och reparationsarbetet beräknas vara klart inom cirka två veckor då Renewcell 1 väntas vara i full drift. Nyhetsbyrån Direkt: Hur påverkas den slutliga leveransen till kund?
”Om man säger så här generellt: vi är noterade och om vi drabbas av någonting och får ny information om väsentligt ökade kostnader eller väsentliga ändringar i upprampningsplaner eller prognoser till exempel, då måste vi informera om det”, säger Harald Cavalli-Björkman, talesperson hos Renewcell till Nyhetsbyrån Direkt. Enligt bolagets tidigare kommunikation väntas Renewcell 1 ha en årlig produktionskapacitet
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Renewcells, Renewcell, Sundsvall, Direkt, Om, Harald Cavalli-Björkman, Nyhetsbyrån Direkt, Vi

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Renewcell, Inganya , beskedom , tillväxtplanenefter , branden

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Di: Rea på tillväxt i New Wave

”Men oron för försvagade resultat är överdriven och aktien är attraktivt värderad”, heter det i analysen ”Veckans aktie” i måndagens utgåva av tidningen. Aktiemarknadens oro för New Waves svaga kassaflöde och för att bolaget kommer drabbas hårt av att den svenska privatkonsumtionen faller har lett till att bolaget värderas till strax under 10 gånger årets vinstprognos. Med tanke på det goda orderläget inför höstsäsongen och förvärvet av brittiska BTC i september i fjol räknar DI med att New Wave i år för första gången når 10 miljarder kronor i omsättning med en vinstökning på runt 10 procent i år och nästa år.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SBB öppnar för försäljning av bolaget

Läs också: Fitch sänker SBB till skräpstatus ”Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner. I enlighet med vad som kommunicerades den 8 maj 2023 har styrelsen dock beslutat att en nyemission av A-, B- eller D-aktier inte är en del av översynen

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Principöverenskommelse om skuldtaket

Amerikanska räntor handlas inte på måndagen till följd av firandet av Memorial Day i USA. I Asien var det också mestadels upp samtidigt som dollarn tappade något från förra veckans nivåer. ”Den uppenbara positiva tolkningen är att negativ svansrisk är närmare att försvinna”, sade Dan Suzuki vid Richard Bernstein Advisors, till Bloomberg News.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hernhag: Månadsspara i växande kvalitet 

Den som följde mitt råd och månadssparade i Kinnevik från februari 2022 och därefter gör sannolikt en bra affär på 3-5 års sikt. Att köpa allt på en gång visade sig inte vara smart, då aktien fortsatte ned. Fallande trender kan fortsätta längre än vad vi kan ana.

PrivataAffärer - I förrgår: 19:49

Fitch sänker SBB till skräpstatus

Sänkningen innebär att SBB nu har så kallad skräpstatus. I början av maj sänkte även kreditinstitutet S&P bolaget till skräpstatus. .

PrivataAffärer - I förrgår: 15:50

Pricers ordförande ställer inte upp för omval

Valberedningen kommer inom kort att presentera ett reviderat förslag, uppger bolaget vidare i pressmeddelandet. Knut Faremo har varit ledamot i styrelsen sedan 2019 och är sedan 2020 styrelsens ordförande..

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

USA: Kärninflationen något högre än väntat i april

Analytiker hade räknat med en uppgång om 0,3 procent under månaden och 4,6 procents ökning mot samma månad året före. I mars uppmättes kärninflationstakten till 4,6 procent. Inflationstakten enligt PCE-deflatorn var 4,4 procent i april.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:15

Lista: Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Tabell: Börsens mest blankade aktier. Parenteserna i listan avser blankningsprocenten i fredags förra veckan.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:23

Amazon lanserar Sverigeveckan: Lyfter fram svenska produkter i Tyskland

Sverigeveckan pågår faktiskt i hela nio dagar – med start den 29:e maj och final på nationaldagen den 6:e juni, och varje dag kommer att vara späckad med attraktiva erbjudanden från över 100 svenska företag.  – Genom Sverigeveckan hoppas vi att fler kunder kommer upptäcka nya favoriter från alla de små och medelstora svenska företag som säljer hos oss, säger Christopher Skogfeldt. Han berättar att många av företagens produkter går att köpa via Amazons medlemsprogram Prime – vilket är extra förmånligt, då det innebär gratis frakt till kunden.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Swedbank: Fyndläge när Nasdaq stuvar om index

På onsdagen informerade Nasdaq, som äger Stockholmsbörsen, om kommande förändringar i OMX Stockholm Benchmark Index, OMXSB, vilket Privata Affärer uppmärksammade. Detta efter börsoperatörens halvårsvisa indexöversyn – ändringarna träder i kraft den 1 juni, som i år infaller på torsdag nästa vecka. I sådana ommöbleringar uppstår fyndlägen, enligt Swedbank som i ett inlägg på den egna placeringssajten Aktiellt hänvisar till tidigare indexförändringars ”kursdrivande effekt”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.