Världen Idag > Nyheter

Saturday, 03 June, 06:09

Världen Idag - 24 mar 23 kl. 10:00

Allt fler stockholmare söker hjälp – strid ström till FrälsningsarménÖkade matpriser, stigande inflation och höga elpriser fortsätter slå hårt mot många. Hos Frälsningsarmén Templet i centrala Stockholm märks en markant ökning av hjälpbehov – inte minst hos ensamstående mammor..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Frälsningsarmén, Frälsningsarmén Templet, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, stockholmare, söker, hjälp, strid, strömtill , Frälsningsarmén

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med kulturen

I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge, provocerande innehåll och ett råare och plumpare uttryckssätt genererar klick, intäkter och uppmärksamhet. Som när Expressens kultursida på Norges nationaldag, med vad som knappast kan kallas intellektuell stimulans eller kulturell förfining, bidrog med artikeln ”Den norska flaggan hör hemma i röven”.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Fem råd till oss som inte är ”superevangelister”

I dag inleds den långa raden av trefaldighetssöndagar – de landar först några veckor före första advent. Den liturgiska färgen är under den tiden grön – växandets färg. Den påminner oss om att vi ska växa som kristna, och den prunkande, växande sommarnaturen utanför bara ackompanjerar det budskapet.

Världen Idag - 9 timmar sedan

EU ska stötta Abraham-avtalen – svensk leder arbetet

EU:s strategi för fred i Mellanöstern har tidigare helt fokuserat på en tvåstatslösning mellan Israel och palestinierna. Nyligen har Europaparlamentarikern David Lega (KD) utsetts att leda ett nätverk till stöd för fred i regionen utifrån Abraham-avtalen mellan Israel och fyra arabländer. – Oerhört glädjande, säger Lega till Världen idag..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Göteborgs kyrkor firar sin stad – med stor gospelkonsert

När Göteborg firar sitt 400-årsjubileum med en stor festival i Frihamnen finns även stadens kyrkor på plats och bjuder på stor gospelkonsert. Men kyrkorna har redan startat jubileumsfirandet..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kyrkans rötter i fokus på turnerande endagskonferens

Endagskonferensen ”Rotad för ett syfte” kommer till Falköping på lördag. När den hölls i Kumla och Karlstad ska flera deltagare ha upplevt helande och befrielse. Initiativtagaren Morgan Carlsson ser ett behov av forum där Gud får tillfälle att beröra människor på djupet..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Fjäskar Sverige för en islamist i kostym?

Är Erdogan en islamist? Och fjäskar Sverige för honom för att få komma med i Nato? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Minister: Anmärkningsvärt att spelare uttrycker förståelse

Efter läktarskandalen i samband med fotbollsmatchen AIK–Djurgården sade sig flera AIK-spelare ha förståelse för sina supportrars frustation. Idrottsminister Jakob Forssmed (KD) är en av dem som kritiserar dessa uttalanden. – Jag tycker det är anmärkningsvärt, säger Forssmed till TT..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Morgan Carlsson vill låta människor bli berörda av Gud

Endags-konferensen ”Rotad för ett syfte” kommer till Falköping på lördag. När den hölls i Kumla och Karlstad ska flera deltagare ha upplevt helande och befrielse. Initiativtagaren Morgan Carlsson ser ett behov av forum där Gud får tillfälle att beröra människor på djupet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg, och lyfte samtidigt upp vikten av att vara trogen Bibeln. – Be inte om ursäkt för evangeliet. Förkunna det bara, bara predika det, sade han vid talet..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Tusentals gick dopets väg i Kalifornien

För ungefär ett halv sekel sedan döpte Jesusfolket stora skaror vid Pirates Cove i Kalifornien. Under pingstdagen samlades människor på samma plats med anledning av att omkring 4 000 personer vandrade dopets väg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.