DI > Ekonomi

Thursday, 01 June, 06:32

DI - 24 mar 23 kl. 10:00

De bygger Sveriges första vindkraft i trä – premiär i sommarI sommar får Sverige sitt första vindkraftverk i trä. Att nå dit har tagit många år för Modvion, företaget bakom den nya tekniken. Men redan inom ett par år hoppas man ha en serietillverkning på plats.  ”När vi når den stora uppskalningen kan vi göra skillnad för klimatet på riktigt”, säger David Olivegren, en av grundarna. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Sverige, Modvion, David Olivegren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De byggerSveriges första , vindkrafti , trä, premiäri , sommar

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Konkurserna ökade med 24 procent i maj

Antalet företagskonkurser steg med 24 procent i maj, jämfört med samma månad året före..

DI - 3 minuter sedan

Risk för batteribrand – 6.000 bilar återkallas

Jaguar återkallar mer än 6.000 I-pace suv-elbilar i USA eftersom det finns risk att batterierna börjar brinna. Ägarna uppmanas också att parker bilarna utomhus på grund av brandrisken..

DI - 30 minuter sedan

Trendbrott: Antalet svenska dollarmiljonärer minskar

Antalet dollarmiljonärer sjönk i fjol på grund av börsturbulens och stigande räntor. Minskningen i Sverige var större än det globala genomsnittet. .

DI - 45 minuter sedan

Skuldavtal piggade upp Asienbörserna

De ledande börserna i Asien pekar uppåt i den inledande handeln på torsdagen, sedan USA:s representanthus röstat ja till att lyfta landets skuldtak..

DI - 45 minuter sedan

Kinas inköpschefsindex för industrin steg till 50,9 i maj

Kinas inköpschefsindex för industrin steg till 50,9 i maj jämfört med 49,5 i april..

DI - 45 minuter sedan

Sydkoreas export sjönk med 15,2 procent i maj

Sydkoreas export sjönk med 15,2 procent i maj, jämfört med samma månad året före. Importen sjönk samtidigt med 14,0 procent..

DI - 45 minuter sedan

Fed-ledamöter ser möjlighet att avvakta med höjning

Federal Reserve bör troligen hoppa över en höjning vid mötet i juni, men det innebär inte att de nödvändigtvis har höjt klart..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 1 juni

DI - 1 timme sedan

Strategen ser köpläge i ”plågad sektor”

Robert Oldstrand, aktiestrateg på Swedbank, ser köpläge i den ”plågade” konsumentsektorn. Han lyfter fram ett bolag som ökar sin försäljning kraftigt och där kunderna verkar flockas.  ”Jag tycker att deras modell verkar fungera faktiskt”, säger han.

DI - 1 timme sedan

Elon Musk åter rikast i världen

Teslagrundaren och Twitterägaren Elon Musk är åter världens rikaste person. Han återtog förstaplatsen från Bernard Arnault som äger lyxbolaget LVHM vars aktier föll 2,6 procent på Parisbörsen på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.