DI > Ekonomi

Thursday, 01 June, 08:42

DI - 24 mar 23 kl. 09:45

Han lyfter upp skogsbruket i luftenALUNDA. Striden om skogen blir alltmer intensiv, men bolaget Airforestry kan ha hittat en lösning som gör både industrin och miljövänner nöjda. Efter tio år på forskningsinstitutet Skogforsk fick Olle Gelin nog av den tröga industrin och tog saken i egna händer. ”Är någonting tillräckligt viktigt och positivt så måste man bara göra det, hur svårt eller utmanande det än kan vara”, säger han..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alunda, Airforestry, Skogforsk, Olle Gelin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han lyfterupp , skogsbruketi , luften

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Astra Zeneca avbryter utveckling av Brazikumab

Astra Zeneca har beslutat att avbryta brazikumabs utvecklingsprogram inom inflammatoriska tarmsjukdomar, IBD..

DI - 10 minuter sedan

Kraftig nedgång i inköpschefsindex för industrin – lägsta nivån på tre år

Inköpschefsindex för industrin sjönk till 40,6 i maj från 44,9 i april. Det visar färsk statisk från Silf/Swedbank. ”Det är en överraskande stor och bred nedgång”, säger Jörgen Kennemar, ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank, i ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Pandemieffekten utraderad

- dock visar siffrorna att uthålliga satsningar lönar sig. De nu analyserade mobildatasiffrorna för 2022 både på helår och för sommaren visar på en generell nedgång både i antalet besökare på Skärgårdsstiftelsens områden och för Stockholms skärgård som helhet. Siffrorna visar till och med en nedgång jämfört med 2019, året innan pandemin.

DI - 45 minuter sedan

Jens Stoltenberg till Turkiet – ska träffa Erdogan

Natochefen Jens Stoltenberg kommer inom en nära framtid resa till Turkiet för att träffa president Recep Tayyip Erdogan och prata om Sveriges medlemskap i Nato. Det säger han på utrikesministermötet i Oslo..

DI - 15 minuter sedan

Tysk detaljhandel ökade mindre än väntat

Den tyska detaljhandelns försäljning steg 0,8 procent i april, jämfört med föregående månad..

DI - 30 minuter sedan

Tidöpartierna tappar stöd – L och KD under spärren

De fyra partierna i regeringsunderlaget får tillsammans 44,2 procent i SCB:s väljarundersökning, ett tapp från 46,1 i mätningen i november..

DI - 45 minuter sedan

Bekräftat: Peder Hasslev blir ny vd på Alecta

Alectas styrelse har utsett Peder Hasslev till ny vd för Alecta. Di har tidigare pekat ut honom som favorit att ta över vd-rollen på pensionsjätten. .

DI - 30 minuter sedan

Fem saker att ha koll på innan börsen öppnar

Stockholmsbörsen går mot en plusöppning efter det amerikanska representanthuset röstat ja till en höjning av skuldtaket sent på onsdagskvällen..

DI - 45 minuter sedan

Ny miljardförlust för SAS – ser fortsatt positiv efterfrågetrend

Flygbolaget SAS redovisar en förlust på 1,4 miljarder kronor under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. ”Den underliggande efterfrågan på resor var god under kvartalet, trots den ekonomiska osäkerhet som råder i samhället i stort”, skriver bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Peder Hasslev ny vd på Alecta

Alectas styrelse har utsett Peder Hasslev till ny vd för Alecta. Di har tidigare pekat ut honom som den som kommer ta över vd-posten. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.