PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 03 June, 06:55

PrivataAffärer - 24 mar 23 kl. 06:52

SBAB: Styrräntan toppar på 3,5 procent i aprilSBAB skriver att den fortsatt höga inflationen väger tyngre för Riksbanken i april än den ökade finansiella stressen i kölvattnet av flera bankers ekonomiska problem i USA och Schweiz. Att ECB höjde räntan med 50 punkter och Riksbankens oro för kronans värde är ytterligare argument för detta. Ett betydligt lägre inflationsutfall i mars än i februari kan möjligen tala för att Riksbanken nöjer sig med att höja till 3,25 procent. Chefekonom Robert Boije noterar åter att vi inte sett de fulla effekterna på vare sig inflationen eller svensk ekonomi av de räntehöjningar som redan är gjorda. Det finns också ett antal globala faktorer, bland annat kraftigt fallande livsmedelspriser, som rimligen framöver även kommer att bidra till minskad inflation i Sverige.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Riksbanken, USA, Schweiz, ECB, Riksbankens, Robert Boije, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Styrräntan, toppar, 3,5procent i , april

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Andersson vill utreda återköp av SBB:s fastigheter

”Det kan vara en gång på 40 år som den möjligheten finns”, säger hon till Svenska Dagbladet. Vänsterpartiet har sedan tidigare krävt att regeringen snabbutreder om kommuner och stat kan köpa tillbaka SBB-fastigheterna och Miljöpartiet har anslutit sig till kravet. Nu gör alltså Socialdemokraterna detsamma, skriver SvD.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Akelius vd hyllar SBB:s vd-tillsättning

”SBB har gjort ett riktigt kap genom att tillsätta Leiv som vd”, säger Ralf Spann, till Nyhetsbyrån Direkt. Kan vi förvänta oss några framtida affärer mellan SBB och Akelius? ”Akelius tittar alltid på vilka möjligheter som finns i marknaden, så har det alltid varit med Akelius.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

USA: Betydligt högre jobbsiffra än väntat

Analytikerna räknar med att månadssiffran skulle landa på 180 000 nya jobb, baserat på Bloombergs prognossammanställning. Den månatliga rapporten från USA:s arbetsmarknadsdepartement ses traditionellt som en temperaturmätare för konjunkturen i landet och bevakas noga av centralbanken Federal Reserve. .

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Batljan avgår som vd för SBB

Enligt ett pressmeddelande från SBB:s styrelse har man i samsyn med Ilija Batljan kommit fram till att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB.  Batljan slutar därför som vd för SBB men kvarstår i styrelsen. Ny vd blir Leiv Synnes.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Torsten Jansson fortsätter att öka i New Wave

Affären, som gjordes till kurs 187 kronor på torsdagen, följer på tidigare köp i veckan. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare rapporterat om att Torsten Janssons köpte New Wave-aktier för drygt 24,9 miljoner kronor under torsdagen och för 4,6 miljoner kronor under onsdagen. Efter torsdagens affär uppgår Torsten Janssons innehav i New Wave till närmare 3,1 miljoner B-aktier och 19,7 miljoner A-aktier, motsvarande 34,3 procent av kapitalet och 82,1 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Andrum för pressade fastighetssektorn

Tidigt på fredagseftermiddagen, vid 13.10-tiden, lyfter Stockholmsbörsens fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate, nära 5 procent. Det kan jämföras med uppgången för börsens breda index, OMXSPI på 1,4 procent.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Hernhag: Sex trygga fastighetsaktier för långsiktiga

Jennie: Hej! Vi väntar vårt första barn och tänker starta ett långsiktigt sparande 15-20 år. Vi kommer bl.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Analyshuset globala bilfavoriter

Tesla intåg på den europeiska elbilmarknaden har främst knuffat bort japanska märken och bolagets amerikanska konkurrenter. De europeiska tillverkarna har varit bättre på att försvara sina marknadsandelar tack vare att man tidigt introducerade elbilsmodeller. Nu försöker kinesiska bolag på allvar att slå sig in på marknaden, och de kan mycket väl komma att ta marknadsandelar från de etablerade amerikanska och regionala bilmärkena, enligt analyshuset Bernstein.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Uppgifter: SBB samtalar med Brookfield om affär

Uppgifterna kommer i spåren av rapporterna om att SBB:s vd Ilija Batljan rest till London för att leta köpare till hela eller delar av bolaget.  På fredagsförmiddagen rusade B-aktien i SBB runt 20 procent och D-aktien var upp drygt 13 procent..

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Två stora insynsköp i Nyfosa

Sagaxs vd David Mindus, har via Satrap Kapitalförvaltning, köpt drygt 570 000 aktier i fastighetsbolaget Nyfosa där han är styrelseledamot. Köpen genomfördes till kursen 59,65 kronor, vilket innebär att transaktionen uppgår till drygt 34 miljoner kronor. Köpet, som gjordes den 31 maj, innebär att David Mindus och hans Sagax ökar sitt innehav i bolaget med 1,3 procent till totalt 23,3 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.