PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 03 June, 06:27

PrivataAffärer - 23 mar 23 kl. 16:36

Kraftigt fallande räntor trots flera styrräntehöjningarFed höjde styrränteintervallet med 25 punkter, till 4,75-5,00 procent, vilket var vad de flesta hade väntat. Samtidigt tonades guidningen om den framtida ränteutvecklingen ner: nu antar Fed att viss ytterligare policyåtstramning kan bli lämpligt. Tidigare har budskapet varit att fortsatta åtstramningar kommer att vara lämpligt. Fedchefen Jerome Powell förklarade den ändrade guidningen med att Fed nu räknar med att de senaste veckornas problem i banksektorn kommer att innebära stramare kreditförhållanden för hushåll och företag, vilket påverkar den ekonomiska utvecklingen. Bland ekonomer var meningarna något delade om huruvida Feds budskap var mjukt eller tufft givet omständigheterna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed, Jerome Powell, Feds, Janet Yellen, Sachs, BNP, USA, Fedledamöterna, Schweiz Nationalbank, SNB, Bank, Ida Wolden Bache, Dalstö, SEB, Oslo, Norges Bank, NOK, Erica Dalstö, England, BOE, Sverige, Erik Thedéen, KPIF, Riksbankens, Riksbanken, Asienhandel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftigt, fallande, räntortrots flera , styrräntehöjningar

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Andersson vill utreda återköp av SBB:s fastigheter

”Det kan vara en gång på 40 år som den möjligheten finns”, säger hon till Svenska Dagbladet. Vänsterpartiet har sedan tidigare krävt att regeringen snabbutreder om kommuner och stat kan köpa tillbaka SBB-fastigheterna och Miljöpartiet har anslutit sig till kravet. Nu gör alltså Socialdemokraterna detsamma, skriver SvD.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Akelius vd hyllar SBB:s vd-tillsättning

”SBB har gjort ett riktigt kap genom att tillsätta Leiv som vd”, säger Ralf Spann, till Nyhetsbyrån Direkt. Kan vi förvänta oss några framtida affärer mellan SBB och Akelius? ”Akelius tittar alltid på vilka möjligheter som finns i marknaden, så har det alltid varit med Akelius.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

USA: Betydligt högre jobbsiffra än väntat

Analytikerna räknar med att månadssiffran skulle landa på 180 000 nya jobb, baserat på Bloombergs prognossammanställning. Den månatliga rapporten från USA:s arbetsmarknadsdepartement ses traditionellt som en temperaturmätare för konjunkturen i landet och bevakas noga av centralbanken Federal Reserve. .

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Batljan avgår som vd för SBB

Enligt ett pressmeddelande från SBB:s styrelse har man i samsyn med Ilija Batljan kommit fram till att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB.  Batljan slutar därför som vd för SBB men kvarstår i styrelsen. Ny vd blir Leiv Synnes.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Torsten Jansson fortsätter att öka i New Wave

Affären, som gjordes till kurs 187 kronor på torsdagen, följer på tidigare köp i veckan. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare rapporterat om att Torsten Janssons köpte New Wave-aktier för drygt 24,9 miljoner kronor under torsdagen och för 4,6 miljoner kronor under onsdagen. Efter torsdagens affär uppgår Torsten Janssons innehav i New Wave till närmare 3,1 miljoner B-aktier och 19,7 miljoner A-aktier, motsvarande 34,3 procent av kapitalet och 82,1 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Andrum för pressade fastighetssektorn

Tidigt på fredagseftermiddagen, vid 13.10-tiden, lyfter Stockholmsbörsens fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate, nära 5 procent. Det kan jämföras med uppgången för börsens breda index, OMXSPI på 1,4 procent.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Hernhag: Sex trygga fastighetsaktier för långsiktiga

Jennie: Hej! Vi väntar vårt första barn och tänker starta ett långsiktigt sparande 15-20 år. Vi kommer bl.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Analyshuset globala bilfavoriter

Tesla intåg på den europeiska elbilmarknaden har främst knuffat bort japanska märken och bolagets amerikanska konkurrenter. De europeiska tillverkarna har varit bättre på att försvara sina marknadsandelar tack vare att man tidigt introducerade elbilsmodeller. Nu försöker kinesiska bolag på allvar att slå sig in på marknaden, och de kan mycket väl komma att ta marknadsandelar från de etablerade amerikanska och regionala bilmärkena, enligt analyshuset Bernstein.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Uppgifter: SBB samtalar med Brookfield om affär

Uppgifterna kommer i spåren av rapporterna om att SBB:s vd Ilija Batljan rest till London för att leta köpare till hela eller delar av bolaget.  På fredagsförmiddagen rusade B-aktien i SBB runt 20 procent och D-aktien var upp drygt 13 procent..

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Två stora insynsköp i Nyfosa

Sagaxs vd David Mindus, har via Satrap Kapitalförvaltning, köpt drygt 570 000 aktier i fastighetsbolaget Nyfosa där han är styrelseledamot. Köpen genomfördes till kursen 59,65 kronor, vilket innebär att transaktionen uppgår till drygt 34 miljoner kronor. Köpet, som gjordes den 31 maj, innebär att David Mindus och hans Sagax ökar sitt innehav i bolaget med 1,3 procent till totalt 23,3 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.