SR > Nyheter

Friday, 24 May, 14:52

SR - 22 mar 23 kl. 20:18

"Mardröm för en centralbank" – seniorekonom om räntehöjningen i USAUnder onsdagskvällen kom beskedet att den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan med 0,25 procentenheter.Robert Bergqvist seniorekonom på SEB säger att situation är en mardröm för en centralbankschef:"Den globala och amerikanska finansiella stressen är ju rejält förhöjd just nu samtidigt som vi har ett allvarligt inflationsproblem. Och det här är ju lite av en mardröm för en centralbank".
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Federal Reserve, Bergqvist, SEB, Den

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mardrömför en , centralbank, seniorekonomom , räntehöjningeni , USA

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Politisk enighet i Sverige för långsiktigt Ukrainastöd

Riksdagspartierna står eniga bakom regeringens förslag om att de kommande tre år ge militärt stöd om 25 miljarder per år, visar en riksdagsdebatt.Det innebär i praktiken en förstärkning av Sveriges stöd till Ukraina.Oppositionspartierna är positiva till upplägget men inte helt nöjda, då flera vill skicka JAS Gripen till Ukraina..

SR - 1 timme sedan

Stora demonstrationer i Taiwan mot nytt lagförslag

I huvudstaden Taipei pågår stora demonstrationer mot det kontroversiella lagförslag som öns Peking-vänliga opposition försöker att driva igenom.Lagförslaget som bland annat innebär att vem som helst ska kunna kallas till parlamentet för utfrågning och bli tvungen att lämna ifrån sig känslig information oroar många. Taiwans juristförening, journalistförening och flera forskare menar på att förslaget går emot konstitutionen..

SR - 2 timmar sedan

Corbyn ställer upp som oberoende kandidat  i brittiska valet

Den tidigare Labourledaren Jeremy Corbyn, som nu är utesluten ur partiet, ställer upp i det brittiska valet som oberoende kandidat.”Labourmedlemmarna i Islington North har berövats rätten att välja sin egen kandidat. Vi accepterar det inte”, säger Jeremy Corbyn på sociala medier.

SR - 2 timmar sedan

Skandalrubriker kring Österrikes mest kända klimataktivist

Toppkandidaten inför EU-valet för det Gröna regeringspartiet i Österrike, Lena Schilling, har hamnat under stark press de senaste veckorna.Detta efter flera avslöjanden i medierna.”Jag kommer att kämpa för att återvinna förtroendet”, sa Schilling vid en presskonferens.

SR - 3 timmar sedan

Förlängt fängelsestraff för gängledare – dödshotade kriminalvårdare

Ledaren för det så kallade Vårbynätverket döms för att ha dödshotat en kriminalvårdare.Det skedde i höstas på Hallanstalten i Södertälje.Hotet ska ha kommit efter en dispyt där mannen, som är i 35-årsåldern, inte fick tillgång till böcker och skivor inne på anstalten..

SR - 3 timmar sedan

Miljöpartiet: Så ska den gröna omställningen finansieras

Miljöpartiet presenterar fler förslag på hur EU-länderna ska finansiera den gröna omställningen.EU:s klimatbyrå uppskattar att omställningen kommer att kosta 6 000 miljarder kronor per år, fram till 2030.Miljöpartiet vill införa en skatt på finansiella transaktioner, ett förbud på banker för att låna ut pengar till nya fossila projekt och stoppa skatteflykt till skatteparadis..

SR - 4 timmar sedan

Israel: Tre gisslans kroppar har hämtats från Gaza

Israeliska armen uppger att den under natten i en insats i Gaza hämtat hem kropparna efter tre människor som togs som gisslan och dödades av Hamas vid terrorattackerna i Israel 7 oktober.Insatsen genomfördes i staden Jabaliya där hårda strider pågått de senaste dagarna..

SR - 5 timmar sedan

Regeringen vill ser över utskrivning av adhd medicin

Köerna till Barn och ungdomspsykiatrin, BUP, är långa och många som väntar på adhd medicin får vänta väldigt länge. Nu får Läkemedelsverket får i uppdrag av regeringen att utreda om adhd medicin också ska kunna skrivas ut av fler läkare än den specialiserade psykiatrin.De ska också utreda konsekvenserna av en utökad förskrivningsrätt, det meddelade regeringen under en pressträff..

SR - 6 timmar sedan

Ryssland bekräftar: IS låg bakom terrorattacken i Moskva

Det var terrorgruppen IS som låg bakom den dödliga attacken mot en konsertlokalen Crocus City Hall utanför Moskva i mars. Det konstaterar den ryska underrättelsetjänsten i sin utredning. IS tog tidigt på sig attacken, men ryska myndigheter har upprepade gånger hävdat att Ukraina och väst låg bakom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.