SvD > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:18

SvD - 22 mar 23 kl. 20:15

Världslitteraturen är plötsligt mindre erfarenDubravka Ugrešić hade sina litterära rötter i den slaviska traditionen, men skrev utifrån exilens horisont. Genom hennes författarskap löper ett rastlöst sökande efter hemkänslan som hemlandet inte längre kan ge, skriver Anne Swärd om den kroatiska författaren som dog i förra veckan..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ugrešić, Anne Swärd

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världslitteraturenär , plötsligtmindre , erfaren

Fler nyheter från SvD

SvD - 45 minuter sedan

Vatikanen skärper mirakelregler

SvD - 45 minuter sedan

Kvinna avled efter sjukhusmiss

SvD - 2 timmar sedan

Man död i drunkningsolycka

SvD - 5 timmar sedan

Politisk bomb ökar trycket på regeringen

En, två, tredje gången gillt? Efter att både Israels ÖB och försvarsministern krävt en plan för Gaza efter kriget – utan resultat – släpper nu regeringens tungviktare Benny Gantz en politisk bomb: Ta fram en plan inom tre veckor, annars avgår jag..

SvD - 6 timmar sedan

Netanyahu ställs inför ultimatum

Den israeliske oppositionsledaren Benny Gantz, som ingår i Israels krigskabinett, hotar att avgå om inte Israel ändrar inriktning i Gaza-kriget..

SvD - 6 timmar sedan

Negativt elpris i norr på söndagen

Efter avsevärt högre elpriser under april, blir dagspriset på elbörsen negativt under söndagen i de två norra elprisområdena. Samtidigt stiger priset något i söder..

SvD - 7 timmar sedan

Så gick Mad Max från macho till matriarkat

Den 22 maj är det premiär för den femte filmen i George Millers kultserie ”Mad Max”. Det som började som en lågbudgetberättelse inspirerad av australiensiska trafikolyckor har vuxit till en väloljad dystopi om en resursfattig framtid – där det sista hoppet tycks stå till kvinnorna..

SvD - 7 timmar sedan

Norrköping Dolphins svenska mästare i basket

Den regerande mästaren, Norrköping Dolphins, försvarade sin SM-titel. Laget säkrade det fjärde raka SM-guldet efter att ha slagit Borås med 76–72 och 4–1 i matcher..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.