E24 > Ekonomi

Friday, 14 June, 11:11

E24 - 22 mar 23 kl. 20:12

”Kan ge Riksbanken råg i ryggen”Amerikanska centralbanken Fed höjde styrräntan med 0,25 procentenheter under onsdagskvällen.Wall Street reagerade positivt på räntebeskedet – för att sedan falla tillbaka. – Det här kan ge Riksbanken råg i ryggen, säger Elisabet Kopelman, ekonom på SEB..
Läs mer på E24
Läs mer om:
Riksbanken, Fed, Street, Elisabet Kopelman, SEB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan ge Riksbanken, rågi , ryggen

Fler nyheter från E24

E24 - 2 timmar sedan

Swifteffekt på inflationen – högre än väntat i maj

För första gången på 33 månader skulle Riksbankens inflationsmål nås, trodde ekonomerna. Men så blev det inte. Inflationen i maj landade på 2,3 procent, enligt måttet KPIF.

E24 - 5 timmar sedan

Företagen: Därför är fackens lönekrav orimliga

Den svaga kronan har lyft svensk exportindustri – något LO tycker arbetarna inte fått del av.– Vi kan inte gå in i en avtalsrörelse med att förlita oss på att kronan ska fortsätta försvagas. Den kan ju lika gärna stärkas framöver, säger Svenskt Näringslivs chefsekonom Sven-Olov Daunfeldt..

E24 - 16 timmar sedan

"Euron kommer bli en viktig fråga i nästa val"

Moderaterna och Socialdemokraterna måste börja driva på mer för euron och ta tydligare ställning i frågan, enligt finansmannen Christer Gardell.”De kommer att behöva det för euron kommer bli en viktig fråga i nästa val”, skriver han i ett mejl till TT..

E24 - Igår: 08:55

Musk: Aktieägarna har sagt ja

E24 - Igår: 21:59

Sista ordet är inte sagt om EU:s tullar

EU höjer tullarna för elbilar från Kina och skärper handelsbråket. Det kan bli ett nytt slag mot planerna på att snabbt elektrifiera bilarna och få ned utsläppen. Men i EU finns krafter som kan stoppa tullarna..

E24 - Igår: 19:39

Sverige mot trenden – färre dollarmiljonärer

Färre i Sverige men fler i världen, antalet dollarmiljonärer ökar igen. Och de allra rikaste i toppen förfogar nu över 34 procent av världens rikedom..

E24 - Igår: 14:30

Inflationen i USA sjunker oväntat

Inflationen i USA sjönk oväntat i maj. På börsen var det tummen upp, även i Stockholm.Marknadsräntor pressas nedåt och kronan stärks markant mot både dollarn och euron..

E24 - Igår: 11:23

Perssonfamiljen samlar miljarder i ägarbolaget

Persson-familjen fortsätter att låta miljarderna från H&M stanna kvar i ägarbolaget Ramsbury. Det visar företagets färska årsredovisning, där ”bara” 286 miljoner kronor av vinsten 2023 på drygt 8 miljarder delas ut till familjen..

E24 - I förrgår: 02:43

Tre döms efter stor muthärvaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.