PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 29 May, 07:02

PrivataAffärer - 22 mar 23 kl. 19:30

Alimaks företrädesemission fulltecknadesDet slutliga utfallet i företrädesemissionen visar att motsvarande cirka 99,6 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter. Återstående aktier kommer att tilldelas de som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter..
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alimaks, företrädesemission, fulltecknades

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 19:49

Fitch sänker SBB till skräpstatus

Sänkningen innebär att SBB nu har så kallad skräpstatus. I början av maj sänkte även kreditinstitutet S&P bolaget till skräpstatus. .

PrivataAffärer - I förrgår: 15:50

Pricers ordförande ställer inte upp för omval

Valberedningen kommer inom kort att presentera ett reviderat förslag, uppger bolaget vidare i pressmeddelandet. Knut Faremo har varit ledamot i styrelsen sedan 2019 och är sedan 2020 styrelsens ordförande..

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

USA: Kärninflationen något högre än väntat i april

Analytiker hade räknat med en uppgång om 0,3 procent under månaden och 4,6 procents ökning mot samma månad året före. I mars uppmättes kärninflationstakten till 4,6 procent. Inflationstakten enligt PCE-deflatorn var 4,4 procent i april.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:15

Lista: Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Tabell: Börsens mest blankade aktier. Parenteserna i listan avser blankningsprocenten i fredags förra veckan.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:23

Amazon lanserar Sverigeveckan: Lyfter fram svenska produkter i Tyskland

Sverigeveckan pågår faktiskt i hela nio dagar – med start den 29:e maj och final på nationaldagen den 6:e juni, och varje dag kommer att vara späckad med attraktiva erbjudanden från över 100 svenska företag.  – Genom Sverigeveckan hoppas vi att fler kunder kommer upptäcka nya favoriter från alla de små och medelstora svenska företag som säljer hos oss, säger Christopher Skogfeldt. Han berättar att många av företagens produkter går att köpa via Amazons medlemsprogram Prime – vilket är extra förmånligt, då det innebär gratis frakt till kunden.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Swedbank: Fyndläge när Nasdaq stuvar om index

På onsdagen informerade Nasdaq, som äger Stockholmsbörsen, om kommande förändringar i OMX Stockholm Benchmark Index, OMXSB, vilket Privata Affärer uppmärksammade. Detta efter börsoperatörens halvårsvisa indexöversyn – ändringarna träder i kraft den 1 juni, som i år infaller på torsdag nästa vecka. I sådana ommöbleringar uppstår fyndlägen, enligt Swedbank som i ett inlägg på den egna placeringssajten Aktiellt hänvisar till tidigare indexförändringars ”kursdrivande effekt”.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:35

Skanska tar order på drygt 500 miljoner kronor

Kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för Norden i andra kvartalet 2023. Byggnadsarbetena inleds omgående och sjukhuset ska stå klart i december 2025. På fredagseftermiddagen handlas Skanska på en i stort sett oförändrad nivå vid kursen 146,40 kronor..

PrivataAffärer - I förrgår: 12:44

”Ökade tillgångsförsäljningar om kronan fortsätter försvagas”

Senare sade hon att Riksbanken bör fundera på att öka sina tillgångsförsäljningar, men att det inte behöver vara vid det kommande mötet i juni. Anna Breman sade också att Riksbanken behöver ha lite tålamod och se hur långvarig den senaste tidens försvagning av kronan kommer att bli. Bremans uttalande fick kronan att stärkas även om marknadsreaktionen var kortlivad.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:50

Styrelseledamot i Embracer tankar aktier

Köpet motsvarar en innehavsökning med 37,3 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings, och hans innehav uppgår efter fredagens transaktion till totalt 92 000 aktier. Embracer-aktien har handlats ned rejält efter bolagets rapport som publicerades tidigare i veckan. Vid 10.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Tele2:s försäljningschef köper aktier för en halv miljon kronor

Aktierna köptes till kurs 101 kronor för sammanlagt drygt en halv miljon kronor. Efter transaktionen äger Hendrik de Groot 22 500 aktier i Tele2, enligt ägardatatjänsten Holdings..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.